G19: Ut av cupen - full pott i serien

Postet av Ullern Fotball den 27. Mai 2023

Våre juniorer har vært i aksjon tre ganger denne uken på Ullernbanen. Mandag var det G19 NM med KFUM som stod på plakaten, mens Lyn og Oppsal stod for tur i serien torsdag og fredag. Dessverre er cupen allerede over for våre gutter, men i serien ble det full pott.

Fra nesten 2-2 til 1-5 på fem min

Mandag kveld stod det om plass i 3 runde av G19 Cupen da vi møtte KFUM på CC Vest Arena. Gjestene hadde med seg spillere som tidligere i år har spilt OBOS liga, så det var en formidabel oppgave som våre gutter stod overfor. Bortelaget som i snitt var markant eldre enn våre tok føringen og hadde en del mer ball i åpningen av kampen uten å skape de helt store sjansene, men når de hamret en innøvd corner i krysset og vi noe senere gav bort ballen noe billig på egen halvdel og 0-2 stod seg til pause så det litt trått ut. Men en justert plan inn mot pause, finpusset i pausepraten og god start på andre omgang så kampen ut til å vippe i vår favør når Albert Aleksanjan i det 52 min smeller inn 1-2 etter en flott flikk fra Danial Khoshpayam. Sistnevnte får så en enorm sjanse i det 60 min og kunne fort også sendt Jacob Cleve Broch på åpent mål med en pasning. Men som så ofte skjer så er den lille forskjellen den som fort gir store resultater i målprotokollen, for der vi ikke satte våre muligheter var KFUM kliniske og på 5 min hadde vi gått fra nesten 2-2 og håp om å ta de til 1-5 i målprotokollen. Da var kampen kjørt, en må frem, blottlegger seg og det ender med hele 2-8 etter at Sean Andreassen reduserer helt på tampen på en flott heading.

Hovedtrener Rudi

Vi sliter lenge med å spille oss ut fra KFUM sitt høye press, ender for tidlig med pasninger breit som er lette å presse for de. Etter en god pauseprat tar vi mer og mer over i 2.omg og føler at her har vi en virkelig sjanse, men det er engang sånn at å skåre mål i fotball er det vanligste og der vi bommet så traff KFUM. Merkelig nok er vi nokså fornøyde med mye vi gjør i denne kampen, det er ingen snakk om noen kollaps, alle bidrar og kjemper på helt inn. Selv på 2-8 prøver vi, så det skal vi være stolte av. Så er det liten tvil om at det er ergerlig å tenke på at vi var så nærme 2-2, men til slutt så voldsomme tall i målprotokollen.

Kontrollert seier mot Lyn i 1.div

Torsdag kveld var det Lyn som var motstander i 1.div og det skulle bli en relativt enkel dag på jobben for våre gutter. Tidlig ledelse etter mål av Danial Khoshpayam og Ellef Oldevik Herstad. Så er det en voldsom sjansesløseri videre i omgangen før Khospayam og Herstad X2 var frempå igjen. Like før slutt satte 2008 modell Philip Fjellman (bildet) inn sitt første mål på dette nivået etter et flott hodestøt.

Vi har full kontroll fra start til slutt, holder nullen og skårer seks mål. Kjekt å se flere få prøve seg på dette nivået og komme godt fra det, sier hovedtrener Rudi.

Fotball på sitt verste og deiligste da Oppsal ble slått på overtid

Kampen oppsummert:

0-85 min: Total overkjøring xG 10-0

85 min: Keeper utvist, frispark fra 17m rett i mål og 1-0 til Oppsal

93 min: Jone Næss til 1-1 på hel volley.

94 min: Marius Lund Stensland til 2-1.

96 min: Kamp slutt!