Heroisk innsats uten uttelling mot Loket i serieåpningen!

Postet av Ullern Fotball den 12. Apr 2023

For første gang i Ullerns historie har man rekruttlaget i allnorsk seriespill. Og første motstander var ingen ringere enn Lokomotiv Oslo som har hatt solide plasseringer de siste sesongene. "Loket" er også den tidligere klubben til våre trenere Stian Børven og Sigve Ravnåmo, så det i tillegg til debut i 3.divisjon ga oppgjøret en ekstra nerve.

Jevnt og tett
Publikum som hadde møtt opp denne tirsdagskvelden fikk se et rekruttlag som ikke viste Lokomotiv Oslo noen som helst respekt selv om man møter et lag som har levert 2.plass i 2021 og 5.plass i 2022. Det ble et jevnt og til tider ganske hardt oppgjør i serieåpningen i 3.divisjon på CC Vest Arena.

Første omgangen er rimelig sjansefattig, begge lag bytter litt på ballinnehavet og selv om Ullern spiller seg til noen gode situasjoner så mangler kvaliteten i den siste pasningen for å skape de helt store mulighetene. Første omgangs største mulighet er det Lokomotiv Oslo som får etter ca 25 minutter spilt. Kytiri blir spilt gjennom alene med keeper Jesper Wold, men en strålende Jesper Wold redder mesterlig og er kjapt tilbake i buret og redder skuddforsøket på returen også.

Andre omgangen er mye lik den første. Verken Ullern eller Lokomotiv Oslo produserer de store sjansene og det blir mye nesten hele veien. Men nerven i kampen lever i beste velgående og det er til tider høy temperatur utpå banen. Debutant Simen Nygaard imponerte nok mange i gårsdagens oppgjør, en voldsom arbeidskapasitet og er i bunn over alt på banen med gode ballinvolveringer og sugende taklinger. Den siste taklingen fører dessverre med seg at han selv blir skadet og må bytte ut i det 68ende minutt.

Noen minutter etter skaden til Nygaard kommer Lokomotiv seg til en ok scoringsmulighet, men igjen varter Wold opp med en dobbelredning. Ikke like stor mulighet som den i første, men Wold viser igjen at han er parat når det trengs.
77 minutter er spilt når kampens eneste mål kommer og dessverre er det bortelaget som scorer det målet.
Lokomotiv Oslo angriper på høyresiden og et innlegg finner Kytiri som upresset får heade inn scoringen fra 5-6 meter. Headingen kommer brått på Wold og han klarer dessverre ikke reagere raskt nok til å avverge.

Det ble en god del gule kort i denne kampen og dessverre for innbytter Dani Khoshpayam rekker han å få to av dem selv. I det 82.minutt er han uheldig når han krysser bak en Loket spiller med ballen og dermed feller han spilleren ganske utilsiktet og mottar sitt andre gule og dermed rødt kort.

De siste 10 minuttene preges av et rutinert Loket-lag og et litt mer utålmodig Ullern lag som ikke klarer å skape de store mulighetene for utligning. Kampen stykkes effektivt opp av Loket i mange frispark og gule kort.
Dermed ender det med tap for rekruttene i serieåpningen, men de viser at de absolutt har 3.divisjonsnivået inne i denne kampen.

Kampfakta
Ullern 2 - Lokomotiv Oslo: 0-1
Mål: Kytiri 77.min.
Gule kort: Jorde, Foss Evensen, Tobiassen, Khoshpayam x2 (Ullern), Mykkeltvedt, Myhre, Løining, Hauge (Lokomotiv Oslo).

24. Jonas Jorde
26. Francklyn W. Goulehi (Khoshpayam 57.min)

3.poeng: Simen Nygaard
Må dessverre ut med skade i andre omgang, men gjør en strålende match frem til da. Gjør virkelig jobben sentralt på banen og er god både med og uten ball. La oss håpe han er klar igjen allerede til helgen.

2.poeng: Jesper Nesbakk Wold
Strålende matchvinner redning i første omgang og leverer igjen en solid kamp for Ullern 2. Trygg og tydelig i kommunikasjonen og er egentlig feilfri frem til scoringen. Mulig han kunne forhindret scoringen, men det ville uansett krevd en ny strålende redning.

1.poeng: Herman Udnæs
Sammen med Lindøe og den store overraskelsen Sindre Grytnes i midtforsvaret gjør han en solid defensiv jobb. Er god med ball og har som vanlig et vanvittig trykk og driv over spillet sitt.