MSA: Hvem er det vi møter i Post Nord-ligaen i 2023?

Postet av Ullern Fotball den 26. Nov 2022

Avdelingene i 2.div er klare og mange mener vi kom i den letteste av avdelingene, men hvem er lagene Espen Lindøe og co skal bryne seg på i 2023? Hvordan gikk det med de i fjor og hva kan vi forvente? Her er oversikten. 

Stjørdals Blink fra Trøndelag er stiftet i 1910 og har de siste sesongene på mirakuløst vis klamret seg fast i OBOS ligaen. Spørsmålet er om der er midler til å prøve å rykke rett opp igjen? Slet tungt med økonomien i fjor og måtte se flere av sine beste spillere gå midt i sesongen. Tok allikevel litt poeng på høsten, men endte siste i OBOS ligaen og dermed nedrykk.Egnet reisemåte til Stjørdalen er nok fly fra Gardermoen til Værnes og så buss. Har fått seg en fin liten stadion, så ikke dumt for bortesupportere å ta turen nordover når den tid kommer. 
Levanger er også fra Trøndelag og er en nokså ung klubb stiftet i 1996 etter sammenslåing av Nessegutten og IL Sverre, i 2010 kom IL Sogn også med. Leverte en meget sterk sesong i fjor i Post Nord - avd 2 og endte på 3 plass bak de suverene topplagene Hødd og Ull Kisa. Slo sistnevnte 4-0 i siste seriekamp, det vitner om kvalitet. Egnet reisemåte til Levanger er nok som til Stjørdalen. Tobb Arena er absolutt en fin arena, ikke lenge siden det ble spilt OBOS der. 
Sotra Sportsklubb er en sammenslåing av Foldnes IL, Brattholmen IL og Øygard IL i 2009 med nærmere 2k medlemmer.
Vi kjempet lenge med Sotra i bunnen av tabellen i år, hvem kan vel glemme den vanvittige hjemmekampen mot de som ble avgjort av deres keeper på brasse? Egnet reisemåte til Sotra er fly fra Gardermoen til Flesland med påfølgende buss. Sotra stadion ligger veldig fint til mellom bakkar og berg ut med havet. 
SK Brann fra Bergen er kjent for de fleste. På A laget spiller vår egen Felix Horn Myhre og de rykket i år opp fra OBOS Ligaen til Eliteserien. Rekruttene med Azar Karadas ved roret hadde også en meget sterk sesong og er klare for å bryne seg på Post Nord nivå. Vil nok stille variable lag som de fleste andrelag på dette nivået. Egnet reisemåte til Bergen er fly fra Gardermoen til Flesland, og en liten tur inn til sentrum. Laget spilte på ymse baner i 2022, spiller de på stadion i 2023? Tvilsomt, men vi får se. 
Strømsgodset IF fra Drammen er godt kjent for fleste. Stiftet i 1907 og seriemester i Eliteserien for ikke alt for mange år siden. En superdramatisk avslutning på sesongen der Gjelleråsen hadde alt i sine hender, men rotet det bort. Godset sine rekrutter tok muligheten og smatt forbi helt på tampen. En ikke alt for stor og bred stall vil nok få kjørt seg i Post Nord. Egnet reisemåte til Drammen kan være så meget, en fin togtur fra Lysaker, buss går sikkert også an, viss ikke funker elbilen nok ypperlig. Spiller på Marienlyst stadion, så der er nok plass til oss alle. 
Junkeren fra Bodø og bydelen Rønvika. Vi har kort kjent historikk mot de, men flere ansatte her gledet seg over at vi får møte de i 2023. En meget solid og suveren sesong i Norsk Tipping ligaen. Avsluttet hele 13 poeng foran nr 2 på tabellen og vil nok ha ambisjoner om å unngå nedrykk og vel så det i 2023. Egnet reisemåte til Bødø er nok hverken elbil eller elsykkel, fly fra Gardermoen til Bodø og en "liten" busstur er nok å foretrekke. Jonkeren spilte inne i Nordlandshallen i 2022. 

Alta IF har siste tiåret vært opp og ned mellom OBOS og Post Nord og har nok ambisjoner om en retur til nivå 2 innen ikke alt for lang tid. Leverte en helt ok sesong i fjor og havnet midt på tabellen i den andre 2.div avdelingen, sterke hjemme i hallen og akkurat motsatt svakere på bortebane. Egnet reisemåte til Alta er jeg usikker på, men via lokalfly til Alta er det vertfall muligheter med buss til gymsalen. 5 ladinger med Tesla ca? 

Tromsdalen er stiftet i 1938 og har som Alta også være regelmessig oppom OBOS de siste tiårene. Levd godt på nærheten til Eliteserieklubben Tromø. Som Alta en sesong på det jevne i år, havnet poenget bak Alta med lik målforskjell. Har nok ambisjoner om å kjempe i toppen i 2023. Egnet reisemåte til Tromsdalen er fly fra Gardermoen til Tromsø og en kort busstur derifra til Tromsdalen. Flott arena med eliteserienivå på hovedtribunen som skjermer for vær og vind. 

Ullensaker Kisa er godt kjent for oss i Ullern. En kort og fin tur til Jessheim. Lå lenge ann til direkte opprykk i årets sesong, men Hødd kom sterkt på slutten og UK måtte ut i kvalik som endte med tap mot Arendal. Helt klart ambisjoner om opprykk på UKI Arena i 2023. Egnet reisemåte er elbil, buss eller tog. UKI Arena en flott arena med plass til alt og alle som kan krype å gå fra Ulleren. 

Gjøvik Lyn fra Mjøsas bredder er et nytt bekjentskap for oss i Post Nord. Leverte en meget solid sesong i fjor i Post Nord og var like bak de som var like bak Hødd og UK i den avdelingen. Blir en knalltøff motstander i 2023. Fra Oslobygda er det ca 2 timer med bil. Gjøvik stadion fremstår fresh og fin med ny tribune. Lite minus er løpebane rundt. 
Strømmen IF er akkurat nærme nok til at vi bør kunne besøke de med en del folk. Vært i OBOS i mange år, men har slitt med å komme seg opp igjen. En sesong helt på middels for Strømmen IF. Langt unna opprykk og langt unna nedrykk. Spørs om der er midler på Strømmen for å satse mot en retur til OBOS. Det er ikke langt til Strømmen, så her må vi kunne stille med litt folk. Helt ok stadion, tak om det regner, som er flott til tross for masse stolper som står i veien. Men det er vi vandt til. 

Bærum SK er stiftet 1910 vært en del av OBOS og Post Nord i alle år, nærme opprykk fra OBOS for noen år siden. Dessverre hatt nedadgående kurve siden den gang. Levde farlig i hele 2022 og sikret ikke ny plass i Post Nord før i aller siste serierunde. Har nok langt høyere ambisjoner enn å kjempe mot nedrykk. Sandvika stadion, bedre kjent som Kadda, er en kurant liten stadion ute på Kadettangen. Hovedtribune med tak. Kort reisevei, mye støy fra veien. 

Kvik Halden burde dele en normal logo på nett, men det er en annen sak. Spiller på ekte gress. Øvre halvdel i 2022, gode hjemme på sitt eget naturgress. Vi slo de 5-3 hjemme i vår mest målrike kamp i 2022. Fin tur til Halden med naturgress og allsang med Moholt og hele pakka. 1,5 time med god medvind. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.