J17: Seriemester i 3 div!

Postet av Ullern Fotball den 2. Nov 2022

En lang sesong for det som fremover omtales som damelaget i Ullern er over, og man kan, etter en smådramatisk siste serierunde, konstatere at det står et 1-tall bak vårt navn øverst på tabellen. 


Seriestart

Det hele startet tilbake i april hvor man tok turen til Ekeberg og første serierunde mot KFUM. En jevn kamp som også gjenspeiles i resultatet, 1-1 og 1 poeng etter første runde. 

Første hjemmekamp ble spilt 2 uker senere, på andre siden av påsken, hvor det som skulle vise seg å bli vår argeste konkurrent om seriemesterskapet, Lille/Tøyen, stod på motsatt halvdel. 

Men når dommeren blåste av for 80 spilte minutter var det lite som tydet på at det var slik det skulle bli, for det ble en komfortabel 5-1 seier til våre jenter og årets første 3 poenger var i boks. 

Etter de påfølgende 80 minuttene i serierunde nummer 3 var det også lite som tydet på at vi skulle være med å kjempe om seriemesterskapet. 5-0 i sekken og slukøret hjem fra det som da var en byggeplass på Dælenenga hvor Grüner/Sagene holder til. 

Etter dette skulle det spilles 6 kamper til før ferien, den siste nærmere juli. På disse 6 oppgjørene skulle det bli 4 seiere, 1 uavgjort og 1 tap. 17 poeng var fasit når vi tok sommerferie. 


               (Jubel etter årets første 3 poenger på hjemmebane mot Lille/Tøyen) 


Høstsesongen

Oppstarten etter ferien skulle drøye til 23.8 når vi igjen skulle møte laget som skulle bli vår argeste konkurrent. LIlle/Tøyen away på en ikke alt for stor bane (90x50 meter), men vi har full kontroll fra start til slutt og drar inn 3 nye poeng etter at målfesten ender med 6-2. 

(3 nye poeng feries på det som var vår egentlige hjemmebane denne sesongen, Gressbanen på Ready) 


Så bar turen til Bærum og det som oppleves som skøyteis heller enn en fotballbane på Haslum hvor granulatforbudet trådde i kraft for et par år siden. En tett og jevn kamp ender med 2-0 til oss, men det skulle vært 3-0, noe hovedtrener Garcia også forsøkte å påpeke ovenfor dommeren. Alle kampene vi spiller filmes, og dette var intet unntak, noe som også ble nevnt ovenfor dommeren. Setningen «vi har det på film at den var inne» ble for sterk kost for mannen i sort og opp fra baklomma dro han opp det røde kortet, umiddelbart etterfulgt av fløytesignalet som indikerer kampslutt, og like hurtig som fløytesignalet som etterfulgte det røde kortet, forsvant dommeren fra banen og ut av syne. 

Etter denne kampen fulgte i tur og orden Snarøya borte (3-3), KFUM hjemme (3-2), Heming borte (3-1) og HSIL borte (2-1). 10 poeng på 4 kamper og før siste serierunde lå vi altså 3 poeng foran Lille/tøyen. Men Lille/Tøyen hadde vesentlig bedre målforskjell enn oss, og med LIlle/Tøyen seier samtidig som at vi tapte mot Korsvoll, ville det være jentene fra Caltexløkka som stakk av med seriemesterskapet. 


(Anniken, Stella og Marie, som spilte bortimot samtlige minutter i årets 3. div, jubler etter 6-2 borte mot Lille/Tøyen) 


Siste serierunde


Og det ble i inledningen nevnt at det skulle bli en dramatisk avslutning på sesongen. I tåkehavet på Korsvoll ble det spilt og utkjempet en tett og jevn kamp, hvor vi først tok ledelsen 1-0, før Korsvoll utlignet til 1-1. Det stod seg til det var 10 min igjen når vi igjen tok ledelsen 2-1 og alt så rosenrødt ut. Så, som et litt slitent og middels konstruert korthus som utsettes for en orkan, så kollapset vi og 2-1 ble til 2-4 i løpet av 5 minutter, og det var en bedrøvet gjeng som konstaterte at det hele tilsynelatende hadde «gått galt». Men, det tok ikke lang tid før humøret snudde, for i mellomtiden hadde jo Lille/Tøyen møtt Haslum på Caltexløkka, og kanskje noe overraskende var det Haslum som vant tilsynelatende komfortabelt 5-2 og stakk av med alle 3 poengene. En virtuell blomsterbukett, samtidig som man takker og bukker, oversendes Haslum, for etter fjorårets opplevelse hvor ca det samme scenarioet utspilte seg, men da med et motsatt utfall, var det gledelig å kunne slippe jubelen løs og konstatere at vi kan kalle oss seriemestere i 3 div J17 i det herrens år 2022 :) 


Hovedtrener Garcia har følgende å si om årets sesong for laget som har spilt 3 div: Basert på fjoråret visste vi sånn ca hva vi kom til å møte, hvor nivået lå og at vi selv burde ha brukbare muligheter til å hevde oss. Og det skulle vi jo få rett i. Det har vært en veldig stabil kjerne som har spilt disse kampene, som har vært et strålende tilbud som har sørget for at alle 06 (og enkelte 07) jentene har hatt et godt og tilstrekkelig kamptilbud. 

Vi har med enkelte unntak både hengt godt med men også vært det beste laget i stort sett alle kamper vi har spilt, og vi kan si oss veldig fornøyd med sesongen, både på og utenfor banen. Og vi gleder oss selvsagt til fortsettelsen. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.