J17: J2006 på Hamar Talentcup

Postet av Ullern Fotball den 26. Aug 2022Helgen som gikk deltok vår eldste jenter på Hamar Talentcup som tidligere dokumentert på Facebooksiden vår. 

Jentene deltok på samme cup i fjor, og hadde med det en viss ide om hva dette er og hva man gikk til. Navnet på cupen gir jo en viss indikasjon. Det var en spent gjeng som ankom Hamar fredags ettermiddag hvor kvelden ble brukt til sosialisering og avslapping foran det som skulle skje dagen etter. Behovet for nevnte var også i aller høyeste grad der for mange, spesielt de som hadde deltatt som trenere på ulike sommerskoler, bl.a på Ullernbanen. 

Sogndal

Lørdag morgen braket det løs og første kamp av totalt 3 i gruppespillet stod for tur, med Sogndal som første motstander. Navnet i seg selv er og var det knyttet en viss spenning til, og man var samtidig litt usikker på hva man møtte, også når man vet at Sogndals J07 lag havnet på 3. plass i årets utgave av Norway Cup. Men det var J07, vi skulle møte J06. Sistnevnte ble det ganske tidlig i kampen klart at vi var fullt på høyde med, og at det skulle og burde være gode muligheter for å få en god start på turneringen. Det får vi også når vi tar ledelsen 1-0 ved Maria Volldal. Det skulle også vise seg å bli kampens eneste mål, i en kamp hvor vi har kontroll fra start til slutt og man ikke kan huske at Sogndal løsnet et eneste skudd på mål.

Nittedal

Man rakk såvidt å finne roen etter den første kampen før dommeren på nytt blåste i fløyta og det var kampstart i kamp nr 2. Denne gangen var det Nittedal som var motstander. Også her skulle vi stifte et nytt bekjentskap, og det eneste vi hadde å utgå fra var en tabell hvor de på daværende tidspunkt var tabellnabo med et lag vi i aller høyeste grad hadde stiftet bekjentskap med, i form av Frogner, som vi på hhv Sør Cup og Norway Cup fikk gleden av å møte 4! ganger. 


Nittedal tar tidlig ledelsen og det virker ikke som om vi er helt klare for kamp. De første 10 minuttene klarer vi ikke å gjøre og gjennomføre det vi skal på 100%, og da blir vi løpende litt etter ballen. Men, noe ut av det blå, får vi et frispark på egen halvdel. En årvåken Aurora ser at det er brukbart med bakrom og slår også ganske hurtig ballen inn i nevnte bakrom til en like årvåken Annika som har startet. Like utenfor 16-meteren får hun hivd frem en fot og sendt ballen i en bue over en utrusende keeper og 1-1 er et faktum. Det virker som en vitamininnsprøyting for her ifra og ut overtar våre jenter fullstendig både styring og kampen. 2-1 Sitter ikke voldsomt lenge etter når Aurora mottar ballen på ca 25 meter. På første touch brenner hun til og dundrer ballen i mål via tverrliggeren.
Midtveis i den andre omgangen kommer også kampens 4. mål, og kanskje også kampens angrep. Vi spiller oss kontrollert fremover etter å ha vunnet ballen midt på egen halvdel. Via midtbaneleddet når vi Anna ute på sin høyre kant, som kommer seg forbi backen sin, skjærer inn i 16-meteren og fra relativt kort hold setter ballen kontrollert i keeperens lengste hjørnet. 3-1 og full kontroll. Så, litt ut av ingenting reduserer Nittedal til 3-2 og med litt under 5 min igjen å spille blir det som så veldig komfortabelt ut litt vel spennende. Men, Nittedal skaper ingenting og vi haler i land 3 nye poeng og avansement til a-sluttspillet er et faktum. 

Røa

Vi rekker å returnere til hotellet og få i oss mat, før vi setter kursen mot Løten Stadion og siste gruppespillskamp mot våre venner fra Kristian Auberts Vei, Røa. Om man skal fatte seg i korthet og oppsummere denne med så få ord som mulig kan man si at vi spiller mens Røa scorer. Og det er jo åpenbart sistnevnte som gir poeng. Vi starter kampen strålende, presser høyt og vinner ballen i gunstige posisjoner gang etter gang. Men vi klarer ikke å få den forbi keeper og inn i mål, og det er Røa som tar ledelsen på sin første mulighet i kampen. Kampen fortsetter litt i samme spor, men igjen er det Røa som finner nettmaskene når et innlegg går via en uheldig Hanna og inn i målet bak en utspilt Matilde. 2-0 i en kamp hvor vi føler at vi er fullt på høyde med motstander og kanskje ikke fortjener å ligge under. 

Her ifra og ut er det en jevnere kamp og det skapes sjanser begge veier uten at det blir voldsomt mange. Røa skal også få æren av å sette kampens siste scoring etter at vi ryker på et uheldig balltap på egen 16-meter. Men, etter endt gruppespill tar vi med oss 2 positive resultater, pluss en mer enn godkjent prestasjon i den siste kampen, og det er en sliten men fornøyd gjeng som tar kveld og forbereder seg til kvartfinale mot Smørås dagen etter.

Kvartfinale og Smørås IL

Fart Stadion er vertskap for kampen, en kamp som er tett og jevn i starten uten at noen av lagene skaper noen målsjanser. Ikke før midt i omgangen hvor vi vinner ballen i en særdeles gunstig posisjon, men man skal ikke ta noe for gitt, og en jublende delegasjon med tilknytning RUFO må med en form for sjokk og vanntro konstatere at ballen de var sikker på gikk i det åpne målet går i tverrliggeren og ut igjen. Dessverre er det Smørås som på et litt tilfeldig langskudd fra et par og tyve meter smeller ballen i krysset og dermed 1-0. Den 2. omgangen blir også tett og jevn, uten at våre jenter klarer å skape de store sjansene. Det er etterhvert en ganske sliten gjeng ute på banen, og mot slutten avgjør Smørås kampen når de får snappet en ball inne i vår 16-meter som de enkelt triller i mål fra kort hold og dermed var det over og ut for RUFO for denne gangen. 

I etterkant

Vi kan uansett når vi får cupen litt på avstand, som også nevnt tidligere, se tilbake på en strålende helg hvor vi gjør en vesentlig bedre figur enn vi gjorde året før, hvor vi tapte samtlige oppgjør (innledet med et særdeles knepent tap mot det som skulle bli vinneren av turneringen det året, LSK), og trener Garcia konstaterer også med glede at arbeidet på trening i økende grad bærer frukter i kamp. 

Siden endt cup har man allerede kommet i gang med seriespillet, og jentene har rukket å spille en kamp i 3 div, en kamp som endte med 6-2 seier mot Lille/Tøyen og dermed en god start på høsten. Vi gleder oss til fortsettelsen og satser på mange strålende stunder på og utenfor banen, og skal etter beste evne holde dere oppdatert :) Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.