Postkort fra trenerkurset i Madrid

Postet av Ullern Fotball den 14. Jun 2022


Et bilde som inneholder tekst, gress, person, sport

Automatisk generert beskrivelse

I forrige uke, nærmere bestemt 6.-10. juni, var vår trener Dennis Berg Smalsundmo på trenerkurs i Madrid. Kurset var i regi av FCE (Football Coach Evolution), og hadde deltagere fra nesten alle verdens kontinenter. Etter en lang periode med korona og kurs over nett, var det stor interesse for deltagelse i Madrid, med nesten 100 deltagere. Under kommer et lite sammendrag av uka fra vår representant i Madrid. 

Mandag

14:00 var det oppstart, hvor klare mål for hele gruppa ble satt. Videre ble vi delt inn i mindre grupper som skulle bruke hver eneste pause på å øve på å forklare den kunnskapen vi hadde fått presentert. Det betydde at hver kaffepause, lunsj og middag ble enda kortere denne uka. Jeg var uansett klar, og vi fortsatte med presentasjonen fra Raymond Verheijen. Det ble gått igjennom kunnskap om fotballhandlinger og hva som skiller de fra mange andre type handlinger som blir brukt på fotballbanen. Det ble også diskutert språk og filosofi. Selve fotballhandlingene ble det en fordypelse i, hvor den ble sammenlignet med en trenerhandling, og hvordan forståelsen av den kan bidra til bedre handlinger for begge parter. 23:30 var forelesningen avsluttet, og kunnskapen kunne fordøyes før ny dag.  

Tirsdag

Tirsdagen på kurset var satt av til utflukt, nærmere bestemt til treningsanlegg og stadion som tilhører Real Madrid. 08:00 hadde vi alle funnet ett sete hver i bussen, og satte kursen mot Ciudad Real Madrid. I konferanserommet ventet Iker Casillas på oss, som skulle innlede hele seansen. Når Iker Casillas var ferdig, ble vi presentert Real Madrid sin metodikk for ferdighetsutvikling og kognitiv utvikling. Etter lunsj fikk vi en guidet tur gjennom Real-Madrid-byen, før vi fikk observere deres gutter-16-lag på trening, med 4 landslagsspillere fra Spania. Etter mye informasjon, observasjon og refleksjon, satte vi turen tilbake til konferanserommet på hotellet, hvor vi evaluerte turen hos Real Madrid, samt gikk igjennom en ny referanse om omvendt konstruksjon av fotballhandlinger og trenerhandlinger. Et verktøy for å løse problemer. 

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Dennis Berg Smalsundmo (t.h) sammen med kursholder Raymond Verheijen.

Onsdag

Onsdag ble den lengste dagen av alle. Med ca. 50 minutter «pause», og en arbeidstid fra 08:00 til 00:30, skulle også vi trenere få være litt utenfor komfortsonen. Noe alle våre spillere også må håndtere. Vi ble utfordret på å opprettholde refleksjoner gjennom dag og natt. Onsdagen var hovedsakelig satt av til presentasjoner fra sub-grupper i et annet kurs fra FCE, hvor de presenterte fotballorganisasjoner i andre land, og hvordan personer i organisasjoner håndterte problemer i organisasjonen. Da gruppene hadde presentert om Sør-Afrika, USA og Irland, gikk vi videre til en presentasjon av Marcel Lucassen som omhandlet analyse av fotballhandlinger. 

Torsdag 

Torsdag hadde samme fremgangsmåte som tirsdagen, bare ny klubb (Atletico Madrid) og guidet tur rundt treningsanlegget i starten. Videre fikk vi presentert struktur, metodikk, taktiske prinsipp og individuell trening som ble brukt hos Atletico. Etter en kaffepause var det kursholderne Marcel og Raymond som skulle ha en økt på 90 minutter, hvor «individuell trening innad i lagstrening» var temaet. Det var en utrolig stor opplevelse å se et lag med prøvespillere utvikle seg så mye på 60 minutter!  En lunsj, et gruppemøte og en evaluering av turen til Atletico senere, kunne vi nyte en bedre middag på Wanda Metropolitano. 

Fredag 

Siste kursdagen og temaet for dagen var «metodiske trinn for utvikling av taktiske prinsipp». Det ble gitt eksempler på hvordan det kunne gjøres, men gjort klart at egen klubb og egen kontekst er førende. Likevel var det noen verktøy der som omhandlet formasjoner og hvilke metodiske trinn motstanderen kunne være med på å føre. Dette fikk vi enda en gang mulighet til å forklare for sub-gruppen vår, hvor noen ga feedback, andre tok tiden og den siste noterte. Altså tydelige individuelle oppgaver som alle skulle bidra til å oppnå gruppas mål, noe som ble diskutert gjennom hele uka. Bidro vi til gruppa, eller satt vi egne lyster fremfor gruppa? Uansett var det litt trist da uka var ferdig. Det var utrolig givende å få se hvordan situasjoner håndteres og kunnskap forklares. Slik skal komme Ullern Fotball til nytte. 


Alle deltagerne på kurset, midt i deres guidet tur gjennom Wanda Metropolitano. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.