G2009: En sesong med gode opplevelser

Postet av Ullern Fotball den 10. Nov 2020


Ullern G2009 har gjennomført en spennende og lærerik sesong. Med hele 5 lag i seriesystemet, har alle fått mye spilletid og en god kamparena. Nå gleder alle seg til ny sesong som G12. 


Krydder i pandemiens eksistens 

Det skal ikke skyves under en stol, at årets sesong har bydd på utfordringer, både for spillere, trenere og klubb. Vi i Ullern G2009 var tidlig ute med å starte opp treninger, med myndighetens krav om avstand og antall deltagere i grupper. Vi gikk fra sone-spill til vanlig spill, hvor vi hadde flere internkamper mot hverandre. Noen av trenerne fant også frem sin gamle dommerdrakt- og fløyte. Flere av spillerne var glade for å ha treninger under koronatiden, og vi opplevde heller ingen frafall i gruppa grunnet pandemien! Som ekstra krydder på utfordringene, skulle også flere av spillerne få prøve seg mot spillere som var født ett år tidligere denne sesongen. Læringskurven har vært bratt, og vi har tatt med oss lærdom både sportslig, men også for livets andre oppdrag og utfordringer. 

Første år som samlet kull

Ett kull med over 50 spillere som over tid har vært fast inventar i små og store porsjoner, uansett ambisjonsnivå. Med en så stor gruppe, har vi hatt muligheten til å gi alle de utfordringene de trenger for å bli bedre i fotball. For det er en av våre to hovedmål; gi spillerne de utfordringene de trenger og at all aktivitet innad i kullet er gøy å være med på. Noen nye fjes har også kommet til kullet gjennom sesongen, og da har vi fått vist alle hvordan vi ønsker å fremstå. Vår arena skal være imøtekommende og trygt, slik at alle kan utvikle seg både som menneske og fotballspiller. Vi kan med andre ord si at første året som samlet kull har vært vellykket. 

Det har vært veldig gøy å være en del av vårt første år som samlet kull, hvor vi sammen har skapt et miljø som alle ønsker å være en del av. Vi har hatt flere aktiviteter utenfor organiserte fotballtreninger, som har vært med på å knytte oss tettere sammen. Det virker som både trenere og spillere gleder seg til hver gang de møtes, sier Dennis, trener på 2009-kullet. 

Gode referanser og opplevelser

Som tidligere nevnt, har flere av spillere denne sesongen fått spilt mot spillere som var ett år eldre. Det har gitt oss veldig mange gode referanser som vi kan bruke for egen utvikling. Flere av spillerne har også fått hospitert opp med 2008 ved flere anledninger denne sesongen. Med slike gode referanser og opplevelser, har det gitt flere spillere motivasjon og mulighet til å bli så god i fotball som mulig. Spesielt når vi har forståelsen av at utviklingen er en prosess, og litt motgang er både sunt og vanlig. 

Neste sesong som G12

Vi er allerede i gang med aktiviteter som G12, men med noen restriksjoner fra kommunen. Likevel kan vi både trene godt, sammen og alene. Sesongen 2021 kommer til å bli gøy uansett utfall av pandemien, hvor vi kommer til å være «eldst» i serien når vi møter andre spillere som er født i 2009. Så får vi håpe at det blir noen treningskamper i løpet av vinteren, både inne og ute, fotball og futsal. 

Vi trenere gleder oss til å utvikle oss sammen med fotballspillerne på 2009-kullet, og kose oss på fotballbanen med den fine gjengen vi har blitt. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.