Bedre takter mot Frigg

Postet av Ullern Fotball den 18. Feb 2023

Etter to kamper i oppkjøringen under pari fikk vi se tendenser til at Ullern laget begynner å finne formen under Stian Børven sin ledelse. En god første omgang hvor flere av nykommerne viste seg frem fra en meget god side ga 2-0 til pause. Etter pause ble det mange bytter og omrokkeringer som satte sitt preg på omgangen som gjorde at kampen til slutt endte 2-2

ARKIVFOTO: Dreni Ademaj

Første kamp på CC Vest Arena 2023
I det som var årets første kamp på hjemmebane for vårt A-lag fikk de drøyt 50 oppmøtte se et Ullern lag i første omgang som viste pro på at formen begynner å nærme seg. Der Ullern har slitt i press og i etablert spill så virket Ullern og ha hevet seg mange hakk siden kampen mot Nordstrand for drøye to uker siden.

Og sammen med Dreni Ademaj som var kaptein for anledningen, så var det flere av nykommerne i årets Ullern lag som viste seg frem for første gang foran hjemmepublikummet.
Edonis Mulaj med fortid i Vålerenga og Ready har vært en av de som kanskje har kommet best ut av de to første treningskampene, og i dag var intet unntak. Jobber godt defensivt og vinner nærdueller, og krydrer det med flere gode offensive bidrag på høyresiden. Veldig god 1 mot 1 og 20-åringen er en mann å se opp for kommende sesong.
To andre som også utmerket seg var Jonas Holthe og Mads Bådsvik. Holthe på midten er strålende med ball og dekker store rom defensivt. Målet kommer på et skudd fra drøyt 20 meter som nok keeper burde tatt, men mål er mål.
Mads Bådsvik er en annen spennende nysignering. Spissen viser at han er enormt kvikk og driblesterk. Og etter 33.min dribler han seg fri på venstresiden og har mulighet for å fyre med høyrebeinet, men istedenfor finner han en enda bedre plassert spisskollega, Bendik Foss Evensen som på sedvanlig Bendik vis plasserer ballen utagbart nede i høyre hjørnet.

ARKIVOTO: Bendik Foss Evensen

Rotete andre omgang
Som så ofte før så bærer treningskamper preg av mange bytter og omgangene kan være helt forskjellige. Ullern gjør totalt 8 bytter i omgangen, mens bortelaget Frigg nøyer seg med totalt 4 gjør at det momentet Ullern hadde i første omgang gradvis forsvinner.
Reduseringen kommer etter en corner fra høyre, svak markering i boksen gir Frigg en fri heading som er vanskelig å gjøre noe med for Sondre Solås (prøvespiller fra Start).

Så kommer en situasjon som nok viser at det ikke bare er spillerne som har behov for preseason. Aksel Bay-Larsen blir soleklart felt inne i straffefeltet, dommer setter som forventet fløyta til munnen, men i mangel på oksygen eller en annen ukjent årsak så kommer det ingen lyd fra fløyta og spillet går videre...

Og i denne perioden burde Ullern mer eller mindre punktert kampen. Akenaton Empa kommer helt alene med keeper, tråkler seg forbi en utrusende Frigg keeper, men klarer aldri å komme til avslutning. Legger den til slutt tilbake til Jonas Jordet, men avslutningen hans går til side for mål.

Så kommer nok en omdiskutert situasjon som dommer denne gang velger å blåse for. Dommer dømmer for tilbakespill, mens Solås argumenterer for at det ikke var en pasning til keeper, men et pasningsbrudd. Skribenten er usikker, men uansett burde nok Solås ikke plukket opp ballen for å være på den sikre siden.
Indirekte frispark er dømt, første ball reddes på strek, men returen bankes opp i nettaket og stillingen er
2-2 som også ble sluttresultatet.

Assistent trener Sigve Ravnåmo er enig i at første omgang er et godt steg i riktig retning og at mye var bra, men at laget fortsatt har en del å gå på offensivt.
Første omgangen er ganske bra, vi vinner ofte ball i høyt press og er veldig solide i lavt. Så er det fortsatt en del som må bli bedre, spesielt offensivt. Nå er vi et nytt trenerteam som jobber inn en litt ny spillestil, så det er derfor ikke helt unaturlig at det tar litt tid og kommer til å ta enda litt tid før ting begynner å sitte skikkelig. Men vi ser i dag at mye av det vi ønsker å se kommer til syne og vi skal jobbe godt de neste 7 ukene frem til seriestart, sier Ravnåmo.

Sigve Ravnåmo var også fornøyd med hvordan nykommerne presterte i dag og sier det er viktig at de etablerer seg så kjapt som mulig. Og snart vil flere av de etablerte spillerne være tilbake fra skade.
De vi har fått inn har kommet inn og tilført laget ulikeferdigheter som vi har hatt behov for i troppen. Mange av dem presterer på godt allerede og det er viktig at de kommer inn og bidrar med en gang. Så vil vi få flere og flere viktige spillere tilbake fra skade i de kommende ukene og slik ting ser ut nå så vil alle rekke seriestart, avslutter Ravnåmo.

Skadelisten
Ullern har hatt flere som ikke har kommet skikkelig i gang med preseason, men som forventes og returnere til treningsfeltet i løpet av de kommende ukene.