DSA: Godt i gang med sesongoppkjøringen.

Damelaget, fortsatt RUFO (Ullern/Ready), i all hovedsak bestående av jenter født 2006, er godt i gang med forberedelsene til ny sesong, som man på papiret gikk over til 1.11.22, med et lite opphold rundt juletider, og har i skrivende stund vært igjennom hele 3 kamper på denne siden av nyttår.

Vi er i gang.

Første kamp fant sted på Ferd Arena på Hosle hvor ØHIL var motstander.

Dette er et lag vi har møtt ved flere anledninger før, og kamper vi sjeldent går seirende ut av. Men det skulle bli annerledes denne gangen.

Selve kampen tar vi tidlig initiativet i, og selv om det er tett og jevnt har man alltid en følelse av at mulighetene er gode for å score og eventuelt score flere mål enn motstanderen. Lagene følger hverandre hele veien, både i banespill og i målprotokollen, men det er våre jenter som kan strekke armene i været etter 80 spilte minutter, etter å ha satt 3 baller bak ØHILs keeper, ett av de allerede kandidat til årets målgivende, signert Amalie, mot ØHILs 2.

En strålende gjennomført kamp!

Noen få dager senere var det Stabæk som var motstander på Nadderud og Tobbebanen. Et ungt Stabæk lag bestående av 07ere, som såvidt vi har fått med oss stakk av med pokalen under fjorårets utgave av Norway Cup. Vi fikk også bekreftet at det var et meget godt lag vi var satt opp mot. Stabæk har og hadde også med en stor stall med over 20 veldig gode spillere som presset oss høyt og konstant i samfulle 80 minutter, og selv om resultatet også er gledelig i seg selv, er det enda mer gledelig at det kommer etter en god prestasjon. For med 1-0 til våre når dommeren blåste i gang den andre omgangen, var det et Stabæk som tok initiativet i kampen og satte oss under et voldsomt press, men vi forsvarte oss og håndterte det på eksemplarisk vis, og tok etterhvert tilbake en slags kontroll over kampen. Strålende levert av samtlige.

Alle i gang.

Tilslutt skulle også de som ikke har kommet i gang med kampsesongen etter nyttår også få spilt kamp mot andre enn seg selv på trening. Røa var sporty og steppet inn for Frigg som man egentlig skulle møtt.
Tett og jevnt i første omgang og 1-1, mens Røa fikk litt for mye plass og tid med ballen sentralt i banen mellom vårt midtre og bakre ledd, da ble det trått og Røa vant tilslutt 3-1.

Men hovedtrener Garcia sier seg alt i alt veldig fornøyd så langt:

-Jeg synes vi har tatt ganske brukbare steg i både angreps- og forsvarsspillet vårt på disse månedene siden seriespillet ble avsluttet høsten som var. Vi har spesielt blitt flinkere til å spille av et høyt press, vi tar bedre valg og utfører de også veldig bra, mens vi bakover er flinkere til å ha gode (som regel små og korte nok) avstander innad i leddene og mellom leddene, som gir motstanderen lite rom, i tillegg til at vi blir flinkere 1v1 og i duellspillet bl.a i innleggssituasjoner. Det har vært moro å se på jentene spille så langt denne vinteren og jeg, og jentene, gleder oss til fortsettelsen.

Neste kamp for damelaget er forøvrig søndag 29.1 borte mot Fet IL.