MSA: Viktig seier hjemme mot Notodden

Postet av Ullern Fotball den 30. Aug 2022

Ullern er igjen blitt et vanskelig lag å hamle opp med. En mer eller mindre skadefri tropp har ført til 2 strake seiere på CC Vest Arena og et knepent 1-0 tap borte mot Arendal etter ferien. Kampen mot Notodden var lenge et tett oppgjør uten de store sjansene, men Ullern tok mer og mer over utover i kampen og med 2-0 scoring på overtid var poengene sikret for Bjellas menn!

Sjansefattig
Det var ikke mange store målsjanser som ble skapt på CC Vest Arena denne ettermiddagen. Et par halvsjanser for Notodden og et par hakke større sjanser til hjemmelaget. Og det var tydelig at Ullern hadde et fokus på å være tette og kompakte med liten risiko i spillet sitt. Det ble slått en god del langt noe som er litt uvanlig å se av Ullern på hjemmebane.
Ullern tar ledelsen etter ca en halvtime på straffespark. Aslaksrud blir felt inne feltet og spisskollega Walid Idrissi for æren av å sende hjemmelaget i ledelsen. Dette smakte nok ekstra godt for Idrissi som har vært ute med skade lenge og setter inn sin første scoring siden 18.april.

Ullern best etter pause
Det var kanskje ventet å se et mer desperat Notodden lag etter pause, men det store trykket kom egentlig aldri og det var Ullern som var det beste laget etter pause. Et frispark fra 20 meter som keeper Olsvoll redder enkelt var i grunn det eneste av betydning som ble skapt av Notodden. Ullern skaper heller ikke de store sjansene, et skudd fra Idrissi og en heading fra Aslaksrud som begge endte over mål var det lille som ble skapt i ordinær tid. Men på overtid bryter Lars Følstad og avanserer opp langs høyre siden, han finner innbytter Abdel-Hedi Ali som står helt alene foran mål og han kan bare bredside inn den deilige spikeren i kisten. En utrolig velsmakende og viktig seier av et solid og godt Ullern lag.

Utrolig viktig seier
Didrik Bjella var tydelig på at dette var en viktig seier for hans lag etter kampen.
- Vi visste før kampen at dette var en kamp som Notodden i bunn og grunn måtte ha 3 poeng i for at avstanden opp til trygg plass ikke skal bli for stor. Så vi valgte en litt mer forsiktig tilnærming til kampen og la oss litt dypere enn vi vanligvis gjør. Og jeg syns guttene utfører den defensive oppgaven meget godt og vi slipper til mer eller mindre ingenting av sjanser. Litt skuffet over at vi ikke klarer å holde bedre i ballen, men allikevel føler jeg vi har ganske god kontroll på kampen. Og det var selvfølgelig deilig å få den siste scoringen der på overtid, sier Bjella.

Kampfakta
Ullern - Notodden: 2-0
Mål: Idrissi 29.min (str), Ali 90+min (Følstad).
Gule kort: Ademaj (Ullern), Pozo-Venta, Husebø, Erga (lag.leder), Solberg, Bråten (ass.trener) (Notoddden)
Tilskuere: 140

Poengbørsen:
3.poeng: Tomas B. Lopez Borgersen
Bunnsolid levert av midtstopper Borgersen. Er sterkt delaktig til at Ullern kun har sluppet inn 1 mål de siste 3 kampene. Leser spillet utmerket og virker alltid å ha kontroll i denne kampen.

2.poeng: Henrik S. Navarsete
Vikarierende kaptein for dagen og spiller kanskje sin beste kamp denne sesongen. Virker å være på rett sted til rett tid under hele kampen og god kontroll på sin venstre side. En pasningsfeil tidlig i første omgang var vel det eneste å plukke på ved denne prestasjonen.

1.poeng: Lars Følstad
Virker som han nå er 100% tilbake igjen og holder samtlige 90 minutter. Blir mye kriging på midten denne kampen og Følstad kommer veldig ofte seirende ut. Strålende prestasjon på overtid når han drar seg forbi en Notodden spiller og serverer Abdel-Hedi på sølvfat.