G16 IK: Det ble et voldsomt drama på Nordre Åsen når Ullern slo Skeid 1-0

Postet av Ullern Fotball den 29. Aug 2022

Mye har handlet om Skeid sin bane siste uken, men heldigvis var det oppholdsvær og fine forhold når Ullern sine 16 åringer tok turen over på Nordre Åsen for å spille om høstens første seier i Interkrets. Det skulle bli en kamp av den begivenhetsrike sorten.

Tidlig ledelse - som så ofte før

Som vanlig og som så mange ganger før i år gikk Ullern rett i strupen på sin motstander og det var bare gått et par minutter når et par meget gunstige brudd i det høye presset hadde blitt skuslet bort. Men det var Ullern som var på fremfoten og alltid aggressive Storm Sundet Luytkis var frempå for 16 gang på 15 kamper etter 11 minutter spilt. Utover omgangen tok Ullern mer og mer kontroll på kampen, men Skeid var aldri ufarlige og det var en kamp med to godt spillende lag som kjempet på toppen av bark og rask. På omgangens siste spark var nevnte Luytkis alene gjennom med keeper, men skuddet gikk like utenfor. Fortjent 1-0 ledelse for Ullern til pause.

Helt kokkos på kokos i 2 omg

Der 1.omg var av den kontrollerte sorten skulle andre omgang bli noe helt annet. Skeid måtte naturlig nok etterhvert frem og kampen ble veldig åpen, der Ullern fikk drøssevis av farlige overganger som en burde utnyttet til å drepe kampen. Men så begynte høstens farger å gjøre seg gjeldende på Nordre Åsen, først Stensland ut 5 min, så Røen Bjørge en tur, før Stensland får sitt andre gule fra en vel rask korttrekkende dommer. Da var Ullern to mann mindre en periode og kampen for å holde på ledelsen var godt i gang. Men i mellomtiden hadde Ullern brent noen enorme sjanser og burde ledet mer, Guntvedt hadde en enorm dobbel som endte i krysstanga og de nevnte overgangene hadde ikke blitt utnyttet. Nyskapt kynisme måtte i sving siste 10 min og når dommeren la til 5 min så var det ikke direkte vakkert det som skjedde siste minuttene. Men smultring ble det og høstens første seier for Ullerns 2006 gutter i interkretsserien.

Hovedtrener Rudi om kampen

Det er ingen tvil om at vi har gjort en del feil underveis i kamper i år der vi med ledelse og full kontroll ikke har tatt hensyn til eksterne faktorer som har spilt inn på vår evne til å angripe og ikke minst forsvare oss som vi ønsker. Denne 5 min regelen endrer ofte premissene for ting og har flere ganger totalt endret kampens gang. Vi har snakket mye om at vi må ta hensyn til disse faktorene og gjøre det som er lurt for å være i en best mulig situasjon for å vinne en gitt fotballkamp. Selv om vi såklart ikke har løst denne koden på et par uker så har vi vertfall sett etter denne kampen at vi har fått det første sifferet riktig på kodelåsen og det er noe å bygge videre på når vi står igjen med å ha kjempet i land en sterk seier borte mot Skeid. Nå gleder vi oss til å møte Asker igjen, som er den kampen i år både trenerapparat og spillere leverte lengst under forventet nivå.