G16 IK: Tøff start på høsten for 16 åringene i Interkrets

Postet av Ullern Fotball den 25. Aug 2022

3 kamper ut i høstsesongen og fasiten er 3 tap for våre 16 åringer i Interkrets. Kamper som har vært jevnspilt men der for mange baklengs har ført til lite resultater i poeng. Laget har møtt svært ulik motstand og kampene er veldig tette og jevne i denne serien.

Tøff kamp mot Vålerenga

I høstens første seriekamp var det Vålerenga som var motstander på CC Vest Arena. Ullern tok takk i kampen fra start og tok en tidlig ledelse ved toppskårer Storm Sundet Luytkis. Men laget har slitt med å forsvare eget slott og spesielt innlegg mot har vært en utfordring vi har jobbet med og må bli langt dyktigere på. VIF utligner bare få minutter senere og til pause leder gjestene 2-1. En jevn og tett fotballkamp på høyt nivå ender 3-1 etter at vi i andre omgang brenner våre sjanser og må frem med flere som dermed blottlegger oss og VIF tar med seg 3 poeng fra CC Vest Arena.

Rudi om kampen: "Vi viser igjen at vi er fullt på høyde med klubber som Vålerenga som såklart soper inn spillere fra hele byen og vel så det. Det er kult å se. Samtidig så savner jeg at vi har flere spillere som står mer frem når målet skal forsvares. Det er flott å spille fin fotball og alt det, men slipper du inn for mange mål så blir det tap".

En kamp med to helt ulike omganger mot LSK

Det ble en veldig spesiell kamp når Lillestrøm to turen til Oslo Vest. Første omgang var den totale enveiskjøring og Ullern burde ledet med både 4 og 5-0 til pause, det var bare 2-0, men det var rett og slett ekstremt flatterende. Men verdens dummeste fotballregel (5 min utvisning for gult kort) skulle bidra til at kampen vippet totalt når hjemmelaget får gult rett før pause, LSK tar over inn mot pause, får summet seg i pausen, kommer utpå med en mann mer OG skårer 2-1 målet 35 sekunder etter pause. Derifra og ut er det 100% motsatt av 1 omg, LSK kjører over oss og vinner til slutt ufattelig nok 4-2.

Rudi om kampen: "Denne kampen sitter fortsatt litt i selv om det har gått over en uke. Den første omgangen er kanskje det beste vi har gjort noen gang, vi er 3 alene med keeper, det er baller i stolper og stenger, vi leder 2-0 og de skaper absolutt null. Men at en kamp kan vippe så totalt er det som fascinerer med fotballen, vi må lære oss at med en mindre og pause så handler det om å ta smarte valg for å absorbere det LSK måtte komme med. Vi gjør det stikk motsatte og flyr i høyt press ut fra avspark med en mindre og lar LSK få lillefingeren og da er de såpass gode at de tar absolutt hele hånden uten at vi klarer å ha ryggrad nok til å stå mot. Mye læring i det".

Lillehammerbussen var solid parkert på Stampesletta

På Lillehammer onsdag kveld lå alt til rette for en helt annerledes kamp enn de to første. Ullern møtte en motstander uten den minste plan om å ballen, lå ekstremt lavt og satset på kontringer og dødballer. Det skulle vise seg å bli fryktelig vanskelig. Til tider så det ut som Lillehammer lå med 7 bakerst og det gjorde det vanskelig. I siste sekund i 1.omg header de inn 1-0 på corner og da ble det naturlig nok ikke lettere. Ullern hadde mer enn nok sjanser til å skåre uten å klare å få pallen i mål. Til tross for enormt ballinnhav så var ikke Ullerngutta gode nok denne kvelden og Lillehammer kontret inn 2-0 som ble sluttresultatet.

Rudi om kampen: "En motstander som parkerer bussen fullstendig og gir oss en helt annen utfordring enn i de to første kampene i høst. Vi blir for utålmodige i vårt posisjonsspill, spillere løper for mye og vi mister ofte punktene i banen som må til for å strekke en 7!! backslinje. Mot en slik motstander må vi ha mye folk høyt i banen og de som starter angrepet må være dyktige til å velge riktig tidspunkt for å føre frem eller slå gjennom eller vri med høyere balltempo. Her er vi ikke dyktige nok og vi spiller på oss brudd på situasjoner laget ikke er forberedt på det, noe som fører til at vi blir tatt i ubalanse og Lillehammer får stadig påfyll av energi selv om de knapt har ballen. Dette er det City møter stort sett hver uke, det er mot denne typ motspill de er best i verden og hakket over alle. Vi må øve mer mot denne typen motstand".