Tilbake på gamle trakter

Postet av Ullern Fotball den 14. Aug 2022

August markerer starten på slutten på sommerferien, og uke 32 og 33 er også ukene hvor Ullern gjennomfører sommerskolene, hvor man har 2 uker med masse fotballmoro. Til å gjennomføre festlighetene trenger man også trenere, både de som jobber i klubben til daglig, men også nåværende og tidligere spillere. Et eksempel på sistnevnte er Juni og Natalie som tilhører 2004 årgangen som sist spilte fotball i Ullern for Ullern/Fossum i 2018. Dessverre stod laget igjen med for få spillere til å kunne fortsette, og det endte med at de gikk til Røa, hvor Juni og Natalie fortsatt spiller for J19. 

Hvordan har uken vært så langt?

Natalie: Uken har vært veldig morsom og sosial med barna, men samtidig slitsom og krevd mye innsats.
Juni: Uken så langt har vært morsom og spennende, samt at det har vært lange dager med bruk av mye energi. 

Har dere erfaring fra lignende arbeid tidligere? 

Natalie: Ja, har jobbet på fotballskolen i noen år. Jobber også fast i klubben der jeg, sammen med andre trenere leder j08 kullet. Jeg jobber også på akademiet på Røa og har hatt ansvar for g2010 i ett år nå sammen med en annen trener. 

Juni: Ja, har jobbet litt på fotballskole før, men fikk en ordentlig smakebit da jeg fikk lede j08 som et hoved lag, sammen med andre ledere. der jeg samt skulle jobbe som trener i vanlige ukedager kombinert med skole, og egne fotball treninger. samt at jeg har jobbet litt for Røa på aktivitetsuke og barne gym, noe jeg har trivdes med! 

Hva er det morsomste med å være trener, og kan man trekke noen paralleller til ,eller erfaring fra det, som kan brukes i egen hverdag som spiller? 

Natalie: Det morsomste med å være trener er nok alle de forskjellige barna man møter på. Uansett alder, kjønn og ferdigheter så er det mange utfordring og det er det som gjør jobben spennende og krevende. Det å å klare å finne løsninger som passer for hver enkel spiller, men også noe som bidrar til noe positivt i laget. Det er det beste med å være trener og veldig givende når man får til.

Den største utbyttet jeg har fått som trener i min egen hverdag som spiller er forståelsen av at øvelser har et nyttig formål. Som trener minner man andre på hvorfor man gjør det man gjør og hva utbyttet skal være. Mens som spiller går alt mye mer på egen forståelse. Etter noen år som trener, føler jeg at denne forståelsen har blitt bedre og jeg kan se større sammenhenger i fotball. 

Juni: Det morsomste ved å være en trener er at man blir kjent med mange forskjellige barn/ ungdommer. de gjør jobben mer livlig og spennende, og de er like forskjellige uansett hvem de er! alle har forskjellige behov, og det gjør jobben mer utfordrende og gir ennå mer spenning i hverdagen. forskjellen med å være trener og trene selv er nok forståelsen. forståelsen ved ulike treningsøvelser, som skal gjenspeile ulike fotball situasjoner og at øvelsene har et mål i seg selv. som trener gir man ofte råd, og går mer dypere inn i hvorfor man gjør det man utfører. når man spiller selv er det mer basert på egen forståelse for hvordan man spiller. har selv ikke vært trener så  altfor lenge, men synes forståelsen øker mer og mer i det større bilde. 

Øving på forbedring av fotballferdigheter kombinert og kamuflert i lek.

Er treneryrket noe dere ser for dere å fortsette med også i fremtiden? 

Natalie: Ja, jeg tror det. Det er gøy, krevende og hver dag er annerledes. 

Juni: Treneryrket for meg virker veldig spennende, samt at jeg går på en skole der man lærer hvordan man kan bli en bedre leder, og trener. 

Og når er dere tilbake i Ullern? En gang Ullernspiller, alltid Ullernspiller :)

Natalie: Hahaha ja, nei det er vanskelig å si. Jeg stortrives i Røa sammen med laget mitt. Men jeg kan se for meg meg i Ullerndrakten igjen om noen år.

Juni: Hehe, ehm. akkurat nå så spiller jeg for røa, og der har jeg det egentlig veldig bra! men samt at jeg ikke helt vet hvor lenge laget holder ut! så jeg vil nok så og si returnere tilbake til gamle trakter så snart det blir et ordentlig lag!


Vi takker for praten og ser frem til en ny uke med masse fotballmoro.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.