Ullern 2 er tilbake på vinnersporet!

Postet av Ullern Fotball den 21. Jun 2022

Etter to strake tap er igjen Ullern 2 tilbake på vinnersporet. Med Mikael Foss Andersen og Bendik Foss Evensen tilbake utgjorde igjen laget en voldsom offensiv trussel som motstanderen ikke kunne stå imot.
Fagerborg var bare 3 poeng bak Ullern 2 før denne kampen, men det var tidvis stor forskjell på lagene utpå CC Vest Arena og aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne.

Strålende angrepsspill
For de som har fått med seg kampene til Ullern 2 så vet dem at det ofte vartes opp med strålende angrepsspill av våre U-21 gutter, og denne kvelden var intet unntak. Ofte anført av en strålende opplagt Mikael Foss Andersen som var tilbake igjen etter et par uker borte på jobbreise. Spilleren som har valgt å nedprioritere fotballen litt og kun fokusere på spill for Ullern 2 denne sesongen har virkelig herjet i årets 4.divisjon.
Og kampen var vel såvidt passert ett minutt når han for første gang er på ferde og holder på å sette inn 1-0 til hjemmelaget.

En annen som var meget god denne kvelden var Joacim Sereba og det er han som åpner målkontoen først for Ullern når han skjærer inn fra sin høyre side og avslutter nede i hjørnet med venstre foten fra 14-15 meter.
Og nå kjører Ullern motstander skikkelig og bare et par minutter etterpå kombineres det flott igjen mellom Foss Evensen og Bay-Larsen som finner Foss Andersen i feltet og han setter ballen kontant i mål.

Fagerborg får sin redusering like før halvtimen er spilt når Axel Pedersen får stå litt for alene i feltet etter et langt innkast, og dermed er bortelaget litt med i kampen igjen. Men det varer ikke lenge, Bendik Foss Evensen som allerede har måttet se en nydelig avslutning treffe innsiden av stanga har ingen planer om å gå målløs av banen denne kvelden heller.
39 minutter er spilt når han mottar ballen i feltet, tar et par skuddpådrag før han til slutt fyrer skuddet ned i høyre hjørnet.

Målrikt også etter pause
Foss Evensen har et imponerende målsnitt i 4.divisjon. 17-åringen hamret inn 10 scoringer på 9 kamper forrige sesong, og etter 47 minutter av kampen mot Fagerborg satte han inn sin tiende scoring for denne sesongen, og i år har han bare brukt 6 kamper på å oppnå det samme.
Målet kommer på et frispark ned i venstre hjørnet fra drøye 20 meter.

Fagerborg får sin redusering til 4-2 før en ny Ullern gutt scorer sitt første seniormål. Storm Sundet Luytkis har scoret 15 mål på 12 kamper i G16 Interkrets, og med god hjelp fra Joacim Sereba som serverer han på sølvfat foran mål og Luytkis får en enkel jobb med å bredside inn 5-2 og endelig sluttresultat.

Tilbake på vinnersporet
Trener Anders Johansson var klar på etter forrige kamp at de hadde sine ting å jobbe med foran kampen mot Fagerborg. Og Ullern hadde gått vekk fra sin sedvanlige 3 backs linje og stilte denne gangen i en mer tradisjonell 4-3-3.
- Ja, vi valgte å gjøre noen justeringer fra de tidligere kampene, blant annet ved å legge om formasjonen. Dette er jo ikke noe vi har fått trent noe på, kun hatt på tavlen før kamp og jeg syns guttene løser det veldig bra. Det var noen situasjoner vi ønsket å unngå, blant annet innlegg fra sidene og det lykkes vi veldig bra med. Selv om vi slapp inn et par mål så syns jeg vi har ganske god kontroll defensivt.

Johansson la heller ikke skjul på viktigheten av å ha Mikael Foss Andersen tilbake på banen.
- Han er til tider et angrep alene og ser løsninger som andre ikke ser. På dette nivået er han rett og slett helt enorm og gjør medspillerne rundt seg også bedre. Må også trekke frem Joacim Sereba på andre kanten som også er en konstant offensiv trussel og jobber knallhardt gjennom samtlige 90 minutter, sier en fornøyd Johansson.

Kampfakta
Ullern 2 - Fagerborg: 5-2
Mål: Sereba 16.min (Foss Evensen), Foss Andersen 18.min (Bay-Larsen), Pedersen 28.min, Foss Evensen 39.min (Sereba), Foss Evensen 47.min, Øvstebø 60.min, Luytkis 76.min (Sereba).

3.poeng: Joacim Sereba
I hard kamp med Foss Andersen om bestemannspremien trekker han det lengste strået. Er en trussel offensivt gjennom hele kampen og bidrar med både scoring og to assist. Jobber også godt defensivt i samtlige 90 minutter.

2.poeng: Mikael Foss Andersen
Godt å ha han tilbake igjen på banen. Utgjør alltid en offensiv trussel og Ullern 2 blir langt farligere med han på banen. Glimrende 1V1 og er til tider et angrep alene. Flott scoring!

1.poeng: Ola Nikolai Rye
Rye har spilt fast i årets 4.divisjon og viser at han absolutt har tatt overgangen til seniorfotball. Er tøff i duellspillet og er også flink til å lese spillet. Gjør også gode offensive valg med ballen som bidrar til flere gode angrep for Ullern.