MSA: Moss fortsatt uten poengtap etter besøk av Ullern

Postet av Ullern Fotball den 25. Apr 2022

Moss var det eneste laget i PostNord avdeling 1 som stod med full pott etter to runder. Ullern kom fra seier hjemme mot Ørn-Horten og øynet muligheten til en ny 3 poenger mot den gamle storheten Moss. Men Thomas Myhre sitt Moss lag sjokkåpnet på Melløs stadion og ga Ullern den verst tenkelige starten.

Sjokkåpning for bortelaget
Ullern fikk en meget tung start på kampen borte mot Moss. Det er bare 8 minutter spilt når Ullern mister ballen foran egen 16 meter og Moss forsøker å tre ballen gjennom til spissen Kalabatama. En uheldig Abdel-Hedi Ali får en fot på ballen, men dessverre styrer midtstopperen ballen i eget mål bak en utspilt Terje Kirsebom.
Dette skulle vise seg å være starten på noen meget innholdsrike minutter. Moss får corner bare et par minutter etter sin første scoring. I feltet er det tidligere Arendal spiller og kaptein på dagens Moss lag Kristian Strande som kommer først på den og stanger i 2-0.

Alt virker nå veldig vanskelig for Ullern, men når de får reduseringen etter 15 minutter så tennes det et nytt håp hos bortelaget. Et innlegg fra Lars Austnes finner Christoffer Skårn på bakerste som med et uheldig avslutningsforsøk finner Lars Følstad alene på krittmerket som styrer inn reduseringen.

Ullern tar mer og mer over første omgangen etter scoringen sin og spiller Moss veldig lave til tider. Moss forsøker i stor grad å stenge i midten, men det gjør igjen at Ullern får en del plass på sidene. Og spesielt høyresiden anført av Dreni Ademaj og Lars Austnes skapte en del trøbbel for Moss forsvaret.
Lagene gikk til pause på stillingen 2-1 og bortelaget hadde all grunn til å være optimistiske foran andre omgangen.

Andre omgang fortsetter som første omgangen sluttet. Ullern har ballen mest og forsøker å holde ballen på bakken, mens Moss forsøker seg på noen overganger og foretrekker helst at ballen er i luften virker det som.
Men det skal gå en times tid før det blir ordentlig fyr på Melløs igjen. Et meget akrobatisk og vakkert utført brassespark fra Kalabatama treffer tverrliggeren. Dommeren blåser frispark til Ullern for høyt spark og Dizdar tar seg noen gode, men ikke like akrobatiske ruller til stor forargelse blant hjemmefansen. Men Dizdar oppnår målet sitt med frispark og gult kort til Kalabatama.

Dette er starten på en periode hvor Moss skaper en del uro i boksen til Ullern og på dette tidspunktet virker Moss nærmere å trygge ledelsen enn utligning for Ullern.

79 minutter er spilt når Ullern får en enorm sjanse for utligning. Et langt kast fra Austnes stusses videre av Fosen og plutselig står Nergaard som har gjort en fin bevegelse i boks alene på 6-7 meter. Men stupheadingen fra Nergaard reddes av en god Moss keeper.

Moss er farlige de også og kunne punktert kampen etter 83 minutter spilt når innbytter Braga får en kjempesjanse på blankt mål, men er akkurat litt for sent ute til å kunne styre den inn i målet til Kirsebom.
De siste minuttene kaster Ullern frem det de har, men Moss klarer å ri av presset og går til slutt seirende ut av kampen på et godt besøkt Melløs.
Bortsett fra de første 10 minuttene så var Ullern fullt på høyde og i stor grad dominerte de store deler av kampen. Men Moss var vanskelige å bryte ned og Ullern skapte ikke altfor mange målsjanser i løpet av kampen.

KAMPFAKTA:
Moss - Ullern: 2-1
Mål: Selvmål 8.min (Ali), Strande 10.min, Følstad 15.min (Skårn).
Gule kort: Kalabatama, Ranmark
Tilskuere: 554
Bytter Ullern: Lindøe 55.min (Ali), Nergaard 59.min (Følstad), Stokke 85.min (Ademaj).

POENGBØRSEN

3.poeng: Lars Austnes
Er involvert i det meste som Ullern foretar seg offensivt og bidrar som vanlig med farlige dødballer. Spiller fint sammen med Ademaj, spesielt i første omgang.

2.poeng: Dreni Ademaj
Begynner å finne seg godt til rette i Ullern trøyen og følger opp en god kamp mot Ørn-Horten med en god kamp også mot Moss. God til å skape "Ullern" kombinasjoner sammen med Austnes. Forsvinner litt mer utover i kampen når Ullern spiller mer langt, men absolutt en bra kamp av Ademaj.

1.poeng: Thomas Skog Martinussen
I en kamp hvor motstander slår veldig mye langt så viser Thomas at han også er en god duellspiller i luften, selv om han ikke ruver høyst utpå der. Som vanlig ballsikker når ballen endelig er på landjorda og kunne hatt en strålende assist når han på mesterlig vis trer Aslaksrud gjennom i bakrom.