2.div: Tap i serieåpningen mot Øygarden

Postet av Ullern Fotball den 11. Apr 2022

Det var duket for serieåpning for Ullern i PostNord borte mot Øygarden. Øygarden er tippet å kjempe i toppen av avdeling 1 og er kjent for å være et sterkt lag på hjemmebane med null tap forrige sesong. Og på en humpete gressmatte og kraftig vind skulle det bli vanskelig for nyopprykkete Ullern.

Medvind

I til tider kraftig vind og april gressmatte, så var det utfordrende spilleforhold på Ågotnes Stadion. Bortelaget Ullern spilte første omgangen med vinden i ryggen og var til tider farlig frempå ved noen anledninger uten at de helt store sjansene ble skapt.

Ullern hadde god kontroll bakover og viste til tider noe av det spillet vi ble vant til å se forrige sesong, men det var vanskelig for dem å få satt sitt pasningsspill når underlaget var såpass ujevnt som det var.

Uller trykker litt mot slutten av omgangen og man følte litt at Ullern trengte å få uttelling før sidebytte, hvis ikke ville det bli vanskelig i andre omgang. Men målet uteblir og lagene går dermed til pause på 0-0.

Motvind

Øygarden virket fast bestemt på at de skulle utnytte medvinden i andre omgang og tok umiddelbart tak i kampen.

52 minutter er spilt når hjemmelaget tar en innoverskrudd corner som med god hjelp av vinden lander på bakre stolpe og Fredrik Flo vinner duellen mot Navarsete og header inn 1-0 for Øygarden.

Ullern gjør grep fra benken etter timen var spilt, inn kom Ademaj og Skårn for Øverby og Lindøe i håp om mer offensive bidrag. Men det går dessverre ikke mange minuttene før både 2-0 og 3-0 til hjemmelaget er et faktum og kampen er mer eller mindre avgjort.
Bortelaget skaper noen halvsjanser i andre omgang og skulle nok hatt et straffespark når Aslaksrud blir hindret fra å avslutte innenfor 16 meteren, men alt i alt må man kunne si at det var en fortjent seier til Øygarden i serieåpningen.

Vanskelig kamp
Trener Didrik Bjella var skuffet etter kampen, men er ikke bekymret etter å ha tapt serieåpningen med 3-0.
- Vi møter et lag som har ambisjoner om å kjempe i toppen av divisjonen og vi vet de er veldig gode på hjemmebane. Men samtidig kom vi hit for å få med oss noe hjem til Oslo og er skuffet over at vi ikke lykkes med det. Vi viser i store deler av kampen at vi er fullt på høyde med dem selv om forholdene er vanskelige og mye av nøkkelen i denne kampen var nok at vi ikke fikk uttelling i første omgangen når vi hadde vinden i ryggen, sier Bjella.

Neste oppgjør er det Ørn Horten hjemme, hva tenker du om den kampen?
- Etter et tap så kan nesten ikke neste kamp komme fort nok. Vi skal jobbe godt på feltet kommende uke og ser virkelig frem til å komme i gang også på vår hjemmebane.

Kampfakta:

Øygarden - Ullern: 3-0 (0-0)

Mål: Flo 52.min, Dang 67.min, Rimestad 69.min.

Gule kort: Martinussen (Ullern), Gunnarshaug (ØFK)

Tilskuere: 150

Bytter: Skårn 61.min (Lindøe), Ademaj 61.min (Øverby).

Poengbørsen:

3 poeng: Lars Følstad

Den som oftest klarer å løse opp spillet litt offensivt og legger ned mange meter. Viser at han også denne sesongen blir en viktig brikke for å få satt det offensive spillet til Ullern

2 poeng: Jens Bonde Aslaksrud

Er et uromoment for Øygarden forsvaret hele første omgangen. Flink i presspillet og presser frem flere feil i Øygarden forsvaret. Flink feilvendt også når han får satt opp noen overganger for Ullern og med litt mer presisjon fra midtbanen så hadde han vært på blankt mål i første omgang. Skulle hatt straffe.

1 poeng: Magnus Fosen

Unggutten imponerte stort i debutsesongen sin forrige sesong og virker å være mer enn klar for å ta nivået også i 2.divisjon. Som vanlig god med ball og løser ting bra defensivt spesielt i første omgang. Får litt mer å gjøre i andre omgangen, men kommer godt fra det. God debut i 2 divisjon!