Bendik Foss Evensen (f.04) om oppholdet i Sporting Club de Braga i mai

Postet av Ullern Fotball den 28. Jun 2021

Bendik inne på treningsområdet.  G19 spiller Bendik Foss Evensen (f.04) ble igjen invitert til prøvespill i Portigal via våre kontakter i Nordic Football Academy, denne gangen til Sporting Club de Braga som er en av de fire tradisjonelle toppklubbene i portugisisk eliteserie. 

Vi tok en prat med Bendik om hans opplevelse av dette oppholdet og hvordan ting går ellers for høyreiste spissen. 

God fornøyd med uken 

Ukene jeg var der var veldig bra. Det var god motstand og gode baner, så kan ikke klage. Jeg fikk vist meg bra og matchet det høye nivået deres. Jeg fikk gode relasjoner meg spillerne og trenerne, og det virket som om de stolte mye på meg, som nok kom av god prestasjon under internkampen første dagen da jeg scorte 1 og hadde 2 assist på 1 omgang.

Forskjeller mellom Sporting Club de Portugal og Sporting Club de Braga

Sporting (Lisboa) turen var ganske annerledes enn Braga turen. I Sporting var det som å komme inn som bare en annen prøvespiller som bare skulle være der litt, mens i Braga så fikk jeg inntrykk av at jeg var en del av laget med en gang jeg kom inn i garderoben første dagen. Og i Sporting var det ingen som snakket til meg på banen eller i garderoben, men i Braga kom alle og hilste, snakket med meg i garderoben og på banen, og var generelt hyggelige. Det skal sies at 95% av dem ikke snakker engelsk, men de i Braga prøvde å snakke med meg uansett med de få ordene de kunne på engelsk.

Nyttige erfaringer fra Lisboa kom godt med i Braga

Jeg tok med meg det at jeg skulle spille med lave skuldre og være mer aggressiv inn mot Braga. I Sporting var det mye høye skuldre og et tenningsnivå som var for lavt, så det visste jeg at jeg måtte endre på. Og mentaliteten min inn mot treningene var noe helt annet, jeg sto å skrek og slo meg selv et par ganger foran speilet, jeg skulle være så påskrudd og klar for å gi alt, for de viste jeg at de kom til å være. Det høres litt galt ut, men det hjalp veldig.

Gode tilbakemeldinger fra trenerne

Jeg fikk tilbakemelding om at jeg hadde en veldig god fysikk, som var sjelden i Portugal. De syntes jeg var god teknisk, rask og god målscorer. De ga egentlig god tilbakemeldinger på det fleste felter, utenom det med kommunikasjon, som de mente jeg kunne bli bedre på. De mente også jeg kunne ta mer ansvar, og være som de spillerne i NBA som skytter det siste skuddet i det siste sekundet for å vinne kampen. Men generelt var de veldig fornøyde med det de så og syntes jeg var god. 

God treningsforhold i Portugal på ekte gress. 

 Begynt å trene med MSA

Å trene med A-laget har gått ganske bra, vil jeg si.  Det var bra og komme inn med en god fysikk, for det er mange store kropper der, så det hjelper veldig. Jeg kommer inn med god innstiling til treninger, og vet hva som forventes av meg. Jeg har fått en del gode tilbakemeldinger av trenerne og jeg syntes jeg har tatt nivået godt. Så fikk jeg med meg litt mer aggressivitet i spillet fra Braga, så håper jeg det også hjelper videre. 

Bedre som feilvendt

Når jeg kom inn var det klart at jeg kunne jobbe med feilvendt spillet mitt. Det var litt vanskeligere å skjerme ballen fra mye sterkere og større motstandere. Så med litt endring av kroppsstilling, timing, hvor på foten jeg kontrollerer ballen osv, har det blitt bedre, men det er fortsatt noe jeg må jobbe med inn mot senior fotballen. 

Erfaringer tilbake til Norge og Ullern

Den aggressiviteten og innlevelsen i spillet som jeg så på de spillerne der nede tok jeg virkelig inspirasjon fra og tar med meg inn i hverdagen. Ellers er det nok også det med hvordan de er mellom øvelsene, det er mye ikke prat eller mangel på fokus, de er helt klare for ny øvelse og kaster ikke bort et sekund på kødding eller fjas. 

Ser fremover til nye utfordringer 

Jeg håper å få litt senior erfaringer forhåpentligvis. Hvis det hadde kommet noe mer fra Braga eller andre steder i utlandet, er jeg også 100% klar for flere utfordringer der også. Men her i Ullern er det nok å få prøve meg i 3.div og hjelpe gutta med opprykk til 2. div.

Tiden får vise om SC Braga vil ha Bendik tilbake på nytt besøk. 

 0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc