J06 "UFO"

Postet av Ullern Fotball den 16. Aug 2020

Søndag 16/8 sparkes endelig sesongen 2020 i gang i J14 1 divisjon borte mot Holmen, og laget og kullet tar fatt på det som blir en travel høst med kamper for 2 Ullern lag i hhv 1. og 3 div. 

Vi skrev i vinter om jentene som rett i etterkant av fjorårets sesong inngikk et samarbeid med Fossum J14, som muliggjør at vi kan stille 3 lag, hvorav 1 er et Ullern/Fossum samarbeidslag, kjent som "UFO". Kullet ledes av Daniel Garcia og Brian Hansen. Vi har i vår og sommer trent sammen 2 ganger i uken (de aller ivrigste fra Ullern og Fossum) og hatt egen lagsøkt 1 gang i uken. Nå som vi setter i gang med kamper vil treningsmengden måtte tilpasses. Utover dette har vi også passet på å møtes også utenfor fotballen igjennom ulike sosiale tiltak, som har bidratt til at vi nå har en relativt sammensveiset gjeng. 


Det har vært en spesiell vår og sesong så langt, men heldigvis ble oppholdet uten neon form for aktivitet relativt kort. Så skal vi samtidig ikke legge skjul på at vi, både spillere og trenere, har savnet det å kunne spille tellende kamper. 

Planen for sesongen var å delta på Sør Cup med 2 lag, Norway cup med 1 lag og Hamar Talentcup med 2 lag. Sistnevnte er i skrivende stund ikke bekreftet avlyst, så vi lever fortsatt i håpet.                                               (Ullern/Fossum er klare for sesongstart! Her etter en økt tidlig i vinter)Rundt den tiden det igjen ble tillatt med "vanlig" fotballtrening, tok vi en prat med to av de aller ivrigste jentene, som tilbringer mye tid sammen både på og utenfor banen, og som begge to har mer eller mindre 100% treningsoppmøte så langt tilbake i tid det er mulig å huske, kun avbrutt av gyldige forfall som enten sykdom eller SUP/Kretsoppdrag. -12.3.2020 er en dato vi vil huske lenge. Hvordan opplevde du ukene som fulgte og frem til vi fikk lov til å trene igjen, og hva gikk dagene med til? 


Josefine:

Det var ganske rart og gå fra å trene hver dag til å ikke trene noe, jeg spilte jo i hagen og trente styrke men det var ikke det samme. 

Jeg savna og spille fotball og bare kjenne på følelsen av å spille fordi dette er noe jeg virkelig liker å gjøre. Og selvom fotball ikke er for å treffe venner var det jo ett savn der, så veldig gøy å komme tilbake og trene med jentene.


Jeg ble veldig glad når vi fikk vite at banen hadde åpnet og at jeg kunne begynne å trene mere og sakte med sikkert til en «vanlig» trenings hverdag.


Anna:

Ja det var jo plutselig helt stans i treningen, Vi trente ikke på flere uker og banen var stengt av. Derfor måtte vi ha egentrening og øve på alt som trengtes selv. Det ble en del løpeturer og jeg trente også mye teknikk i hagen. 


Egentreningen har gjort sånn at jeg har blitt bedre på det tekniske, jeg har øvd mere på å drible og å trikse. Jeg har også lært at det er mulig å trene alene uten trener og bane, bare øve på akkurat det du føler du trenger å øve på.


-Hvordan opplevde du disse "koronaøktene"?


Josefine:

Reglene var jo selvfølgelig annerledes men jeg føler vi får lært mye av det. Vi får andre øvelser på treningene som er veldig lærerike. Som feks og lære hvordan man presser også har vi også lært mange nye finter og vendinger.


Anna:

Jeg syntes det var veldig deilig å få kommet tilbake, men det var vanskeligere å trene med 2 meters avstand. Vi måtte hele tiden holde avstand og det ble noen ganger litt dårligere treninger. Etter tid ble vi jo mere vant til dette og brukte det at vi måtte holde avstand på en god måte


-Hva er motivasjonen din for å tilbringe så mye tid på fotballbanen?


Josefine:

Motivasjonen min når jeg er trener er rett og slett at jeg syntes det er gøy. Jeg syntes fotball er noe av det beste, jeg vil bli bedre og se min egen utvikling innenfor fotballen.


(Her er begge samstemte). 


-Hva ser du mest frem til i tiden som kommer?


Anna: 

Jeg ser mest frem til å endelig få lov til å spille kamper igjen, det er jo det jeg syns er det morsomste med fotball. Jeg savner det at vi faktisk får vunnet en ordentlig kamp som har noe å si i en tabell eller cup. 


(Samstemthet). 


                                                  (Anna og Josefine om det som har vært og det som kommer). 


Da ser vi frem til en travel høst med mye fotballmoro!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc