G19: Fire poeng i dobbelstart

Postet av Ullern Fotball den 15. Aug 2020

Kaptein Thor Skrindo og Ullern G19 åpnet sesongen 2020 på torsdag i førstedivisjon og mot Holmen i andredivisjon. I begge divisjoner fikk laget en godkjent start. Her feires målet til nevnte Skrindo av han selv og Henrik Lode Pedersen (93) og Erik Breive Oma.

 Det smalt skikkelig i serieåpningen i førstedivisjon. Torsdag gjestet Grorud Ullern CC Vest Arena til det som av mange blir ansett som en av de største kampene i årets førstedivisjon. Og for en kamp det skulle bli. 

Siden Groruds andrelag på seniornivå (kalt U21) ikke har fått lov til å spille kamper enda (som de fleste andre tredjedivisjonslag), har deres G19-stall blitt kraftig forsterket. Flesteparten i lagoppstillingen til de gule og blå fra Groruddalen er opprinnelig i U21-gruppa deres, og et par har erfaringer med både landslag og Obosliga. Det betydde en tøff kamp for Ullerns juniorgutter.

Dramatiske sluttminutter

- Vi møter et veldig bra lag, og måtte være på vårt beste for å henge med. Det synes jeg at vi gjør i store perioder, men de kjører oss mot slutten og viser jevnlig gjennom kampen at de er et godt fotballag, sier juniortrener Anders Johansson til Ullern.no lørdag ettermiddag.

Til tross for tøff motstand, var det Ullern som tok første stikk. Bendik Foss Evensen gjorde som han har gjort i treningskampene den siste tiden: Sette ballen i mål. Denne gangen etter en flott kontring regissert av Mikael Foss Andersen. Dermed ble det 1-0, og det resultatet sto seg til pause. 

Det ble en tett og jevn kamp for Sondre Brudal og resten av Ullern-gutta mot Grorud på torsdag. 

 

Begge lag noterte seg for flere store sjanser i løpet av kampen, selv om bortelaget hadde mest ball. En jevnstartet andreomgang ble stadig mer Grorud-dominert ettersom Ullern-beina ble slitne, og til slutt klarte ikke Ullern å holde unna lenger. Fem minutter på overtid kom scoringen og 1-1, og det ble sluttresultatet på en meget spennende og underholdende seriestart. 

- Det er klart det er meget surt å slippe inn og se to poeng glippe på overtid. Men ut fra spill og sjanser er det vel ikke direkte ufortjent. Jeg er veldig stolt over hvordan gutta kriger gjennom hele kampen, selv om kampbildet ikke blir slik vi er vant til eller slik vi "ønsker" at det skal være. Det er også fint å se at vi mestrer nettopp dette; vi takler kampbildet bra og forsvarer oss godt veldig lenge. Gutta gjør en god prestasjon og det er jeg fornøyd med, sier Johansson. 

Spennende høst

Med ett poeng til hvert av lagene kan det bli en spennende høst i førstedivisjon; siden alle lag møtes bare én gang, kan det være små marginer det står om i høst. 

- Det er viktig at spillerne ikke nå tror at ting handler om målforskjell og at de ikke tror det er en tolagsliga riktig enda. Mange lag kan være med i toppen og vi må ta én kamp av gangen. Neste utfordring er BVH, og det er de og våre prestasjoner vi må ha fokus på, poengterer Johansson. 

- Når det er sagt, så er vi like mye i førersetet som det Grorud er, så vi har alt i våre hender. Vi skal gi alt for at sesongen går så bra den kan gå, legger han til. 

Tre poeng i 2. divisjon

De siste to årene har Ullern 2 gått til topps i 2. divisjon G19. Årets sesong ble startet nå på lørdag. Første hinder i årets liga var Holmen 2. Det skulle vise seg å bli en grei seier for de hvite og rød fra Oslo vest, og til slutt sto det 5-1 til Ullern. 

- Gutta gjør mye bra og varter tidvis opp med morsom angrepsfotball. Særlig i første omgang. Det var glovarmt i dag, og kreftene hos begge lag går litt tomme mot slutten og da blir alt litt dårligere. Men vi står i det og får med oss poengene, sier Johansson etter kampslutt. 

Peder Leikvoll var i godt slag mot Holmen 2 og gjorde dagen tung for Holmens forsvarsspillere. Her setter han inn 2-0 til Ullern i første omgang. 

 

- Vi har fått en fin start i begge divisjoner, og synes det er gøy å se så mange tilskuere på kampene våre. Så vi håper det gjentar seg til neste uke, oppfordrer Ullern-treneren. 

Neste uke skal Ullern møte BVH i førstedivisjon og Bøler i Obos cup . Kampene går begge på bortebane, henholdsvis på torsdag og på lørdag.

Ullern XI vs. Grorud (1-4-5-1 fra høyre): Wold (Benestad fra 85. min.) - Markus Dahl Jørgensen, Hotvedt (k), Algarheim, Lindeman - Hagen (Bjerknæs fra 80. min.), Brudal, Ågnes, Nilsen (Lode Pedersen fra 67. min.), Andersen (Leikvoll fra 60. min.) - Evensen (Dahl Jørgensen fra 90. min.) 

Ullern XI vs. Holmen 2  (1-4-5-1 fra høyre): Brauti - Davidsen, Skrindo (k), Oma, Andreas Dahl Jørgensen - Slåtsve, Ruud Valen, Fredrik Haugen (Halla fra 65. min.), Bjerknæs, Leikvoll - Lode Pedersen (Emil Varden fra 25. min.)


Bilder: Trude Dahl Jørgensen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc