DSA: Seier i toppkampen og med i toppen.

Postet av Daniel Garcia den 10. Jun 2024

Damelaget tok torsdag kveld turen til Domus Atletica og bortekamp mot serielederen OSI, som på sin side hadde full pot etter 6 kamper og 38-3 i målforskjell. En relativt voksen utfordring med andre ord.

God start og målrik 1. omgang.

Våre tar tidlig initiativet i kampen, har ballen mest og skaper en håndfull brukbare målsjanser. Allerede etter 6 spilte minutter kommer Sofie seg fri på høyrekanten og fyrer av. Skuddet går i stolpen og rett i beina på Annika som triller ballen i det åpne målet og 1-0 til RUFO. 7 minutter senere utligner hjemmelaget i det et hybrid innlegg/skudd fra hjørnet av 16 meteren sniker seg inn i lengste hjørnet. Men, vi slår umiddelbart tilbake. Etter x antall balltap fordelt på begge lagene får Marie-Emilie ballen på et sølvfat på 18 meter. Hun lapper til på 1 berøring og ballen får en vakker bue over keeper og daler ned i nærmeste kryss.

Rundt 10 minutter senere sitter utligningen. OSI har hjørnespark fra vår venstre side. Denne slås inn på bakerste hvor en umarkert spiller nesten ikke kan unngå å sette ballen i mål umarkert og dermed også upresset fra 1 meter. 2-2, som på dette tidspunktet føles litt utgjort ut etter banespill og sjanser.

Men, ledelsen skal både tas tilbake og økes. Først etter 36 spilte minutter da det er vår tur til å sette ballen i mål etter hjørnespark. På denne varianten har ofte kombinasjonen Aurora - Maria Volldal vist seg å være effektiv, og så også denne gangen. Førstnevnte finner sistnevnte 5-6 meter fra mål og dermed 3-2 via et kontant hodestøt. Så, med omtrent omgangens siste spark på ballen får vi et gunstig brudd på OSIs halvdel. Ida avanserer mot en isolert stopper og slipper ballen perfekt til Sofie som fra 12-13 meter sender ballen i en perfekt bue over keeper og 4-2.

Lei start på 2. omgang.

Tor med hammeren tar turen i pausen og holder det gående til et lite stykke ut i den 2. omgangen. I mellomtiden har OSI rukket å redusere til 4-3, på noe som ikke virker veldig tilsiktet, i det som minner mye om et innlegg som får en litt annen retning på seg og daler ned i lengste kryss. Minutter senere holder det samme på å gjenta seg, men ballen stryker stolpen og sniker seg utenfor. Litt senere i omgangen har OSI en avslutning i metallet fra inni vår 16 meter, men det, i tillegg til en lignende sak som stryker metallet, har vi også 2 brukbare muligheter til å avgjøre, bl.a setter Maria Volldal ballen på innsiden av krysstanga skrått fra 15 meter, men utover et relativt stort ball innehav til hjemmelaget, holder vi ut, og det er relativt stor lettelse når Anna Solheim mottar ball skrått inne mo OSIs halvdel, avanserer, drar av sin nærmeste motstander, kommer seg inn i 16 meteren og setter ballen kontant i keepers nærmeste hjørnet. 5-3, game, set and match.

(Brukbare nedbørsmengder i pausen og starten av 2. omgang i tillegg til lyn og torden).

Dermed holder vi liv i opprykksdrømmen og er frem til neste kamp kommende torsdag kl 18.30 på Ullernbanen når vi tar i mot Bøler.