MSA: Sterk prestasjon og ett poeng borte mot Sarpsborg 08

Postet av Alexander Bendiksen den 14. Jul 2024

Ullern tok turen til Sarpsborg lørdag ettermiddag med en klar plan om å levere en bedre prestasjon enn de foregående kampene. Det skulle vise seg at den planen slo til.

Ullern fra start:

N.B Gabrielsen måtte kaste inn håndkleet i timene før avspark, der kom Rome Vergnolle inn.

1.omg

Ullern sitt høye press setter Sarpsborg på store prøver og den første halvtimen får hvittrøyene en rekke gunstige brudd og når Foss Evensen setter opp Aleksanjan på nærmest blank er det bare en enorm blokkering fra en motstander som gjør at ikke bortelaget tar en fortjent ledelse. Derfra og ut omgangen er ikke presset på samme nivå og Sarpsborg får ha litt mer ball. Lagene går til pause uten flere store målsjanser.

Albert Aleksanjan var tidvis god mot Sarpsborg og ergrer seg nok litt over at det ikke ble nettkjenning på den store muligheten i 1.omgang. Thomas Støfring spilte i går sin siste Ullernkamp for denne gang og avsluttet med målgivende heading. Vi takker Thomas for 5 fine år i Ullern etter overgangen fra Lommedalen i 2019.

2.omg

Sarpsborg tar ledelsen 1-0 etter et stygt balltap rundt midtstreken og aleine med Wold er "Særpingene" sikker som banken. Ullern har mye ball mot et lavtliggende hjemmelag, og skaper to store målsjanser uten uttelling. Bortelaget har et utall hjørnespark som en ikke klarer å unytte selv om en tilsynelatende burde ha en fordel i luftrommet. Likevel holder bortelaget seg til planen, maler på og til slutt sitter den ved fransk-norske Rome Vergnolle etter et fantastisk forarbeid bredt i banen av Ilija Boyadzihev og når Thomas Støfring header ned til Romeo sitter den i lengste hjørne. Ullern går for 2-1, men det ebber ut med poengdeling.

I sin andre kamp for Ullern var Romeo toneangivende fra høyrebacken og satt inn 1-1 like før slutt

Boyadzihev var hjernen bak 1-1 skåringen og viste sine Bulgarske aner som vi husker godt fra tiden på 90-tallet med Stoichkov, Balakov og Kostadinov.

Jacob Francke takker for seg, for denne gang. Han har bestemt seg for å ta en pause fra fotballen og vil bli dypt savnet som spiller, men enda mer som person. Jacob har vært instrumental i å etablere et sosialt miljø som både ung og eldre trives i og ikke minst satt en standard på hvordan trening og kamp skal gjennomføres. Vi håper han får lysten tilbake om ikke altfor lenge🙏

Gule kort Ullern: Jesper Wold