Nok en gang glipper seier på siste spark!

Postet av Ullern Fotball den 27. Jun 2022

Ullern virket å ha full kontroll på 3 poeng på CC Vest Arena når det gjenstod drøye 10 minutter mot Sotra. Men når Sotra reduserte til 2-1 ble det spenning i kampen igjen. Og som mot Notodden i forrige runde skulle Ullern igjen miste seieren på siste spark på ballen. Og denne gang var det utrolig nok motstanders keeper Morten Grasmo som får drømmetreff på et brassespark (!) fra 14 meter og utligningen var et faktum. Forsmedelig etter at vi i bunn og grunn spiller en veldig god fotballkamp, uttaler Didrik Bjella.

Strålende start
Kampen er bare 5 minutter gammel når Ullern varter opp med et mønsterangrep. Kaptein Ismar Dizdar spiller opp på en feilvendt Yannis Moula som legger igjen til Øverby. Øverby spiller Aslaksrud gjennom på ett touch og spissen gjør ingen feil alene med keeper. Et mønsterangrep av Ullern.

Og Ullern burde hatt 2-0 også etter 24 minutter når de varter opp med om mulig ett enda finere angrep enn på første scoringen. Dessverre så vinker dommer feilaktig for offside og Håkon Øverby snytes for scoringen.
Men Ullern skulle få sin fortjente 2-0 scoring, dog på noe ufortjent vis muligens. Espen Lindøe får straffe i en duell med bortelagets nummer syv, Frederic Falck. Falck er først på ballen i en hodeduell i feltet, men dommer velger allikevel å blåse straffe.
Yannis Moula er eksekutør og setter inn scoring nummer to og et glimrende utgangspunkt før andre omgang.

Utrolig avslutning på kampen
Ullern virker å kontrollere kampen til sin fordel i andre omgangen og har også noen gode muligheter til å øke ledelsen til 3-0 ved et par gode anledninger.
Men kampbildet forandrer seg etter 79 minutter. Sotra bryter et angrep og stormer på en kontring. Tang Pedersen finner toppscorer for Sotra, Lars Oscar G. Kilen som er meget sikker i sin avslutning alene med Jesper Wold i Ullern buret.
Sotra får litt mer blod på tann og troen på at det er mulig å få med seg noe allikevel. De største sjansene uteblir, men helt på tampen så flytter de opp keeper Morten Grasmo på dødball. Dødballen blir ikke noe av, men Grasmo blir stående igjen i boksen og på aller siste spark på ballen så kaster han seg rundt og brassesparker ballen i en perfekt bue over Jesper Wold fra ca 14 meter. En helt uvirkelig situasjon, men den fører til nok en poengdeling for Ullern som igjen altså taper seieren på aller siste spark på ballen.

Kampfakta
Ullern - Sotra: 2-2
Mål: Aslaksrud 5.min (Øverby), Moula 45.min (str), Kilen 79.min, Grasmo 90+5min.
Gule kort: Bencsik, Nyland, Andersen
Tilskuere: 140

Poengbørsen
3.poeng: Magnus Fosen
Stopperen som har spilt alt av kamper denne sesongen blir bare bedre og bedre på dette nivået. Unggutten som ble tatt opp fra egen junioravdeling i 2020 har tatt store steg i duellspillet og forsvarer boksen meget bra. Så er han også som vanlig god med ball og flink til å finne gode offensive løsninger fra sin stopperposisjon.

2.poeng: Håkon M. Øverby
Jobber som alltid steinhardt defensivt, men bidrar i dag også enda mer offensivt enn vanlig. Strålende assist på første scoringen og blir også snytt for scoring når han og lekekameraten Bencsik kombinerer seg strålende gjennom et Sotra forsvar som ikke skjønte hva som traff dem.

1.poeng: Harold B. Mufoncol
For en form Ullerns nummer 3 er i. Leverer strålende kamper på løpende bånd, og denne føyer seg inn i en rekke av gode prestasjoner den siste tiden.