Ullern klar for PostNord 2022!

Postet av Ullern Fotball den 19. Okt 2021

Ullern klare for opprykk!
Serieleder Ullern reiste med visshet om at med seier i bortekampen mot Mjølner så ville opprykket til PostNord være sikret, selv om det fortsatt gjenstår 2 serierunder.
I fraværet av Thomas Martinussen som var ute med skade, så fikk Alexander Nilsen (f.03) sin debut fra start.
Underveis i første omgang ble det også klart at Ullern også ville klare seg med uavgjort i og med at Junkeren tapte hjemme mot Nordstrand i en kamp som startet før kampen mot Mjølner.

Kampfakta
Mjølner - Ullern: 1-2
Kristiansen 32.min, Kalinins 45.min, Jor 76.min (Aslaksrud).
Gule kort: Kalinins (Mjølner)
Bytter: Jor 63.min (Nilsen)

Voldsom respekt fra hjemmelaget
Ullern møtte et hjemmelag som la seg veldig lavt og lot Ullern ha ballen mer eller mindre hele omgangen. Men med et Mjølner lag som la seg så dypt så ble det også vanskelig for Ullern å skape de største sjansene.
Etter 2-3 halv farlige muligheter for Ullern så sitter den endelig etter 31.minutter. Og som mot Tromsø 2 i forrige kamp så er det Nicholas "børsa" Kristiansen som skyter fra ca 20 meter på en retur etter dødball. Ballen finner nettmaskene og det så nå meget lyst ut for bortelaget.
Ullern kunne like etter gått opp til 2-0 når Øverby får en dobbelmulighet etter en svak retur fra keeper på Aslaksrud sitt skudd. Men dessverre for Øverby og Ullern så klarer keeper Kamsvåg å redde begge forsøkene fra Øverby.
I en omgang som Ullern har full kontroll på så føltes det fryktelig unødvendig når Mjølner utligner like før pause etter en corner. Corneren blir slått på bakerste og heades tilbake i feltet til en totalt umarkert Kalinins som enkelt kan styre inn 1-1 og en viktig medisin innsprøytning for Mjølner. Svak markering av Ullern forsvaret, noe som garantert ble et tema i pausepraten.

Samme melodi i andre omgang
Mjølner fortsetter å legge seg lavt også i andre omgang, men er litt mer opptatt av å flytte laget frem når sjansen byr seg.
Men det er fortsatt Ullern som er det førende laget og burde tatt ledelsen etter 67.min når Aslaksrud får stå helt alene foran mål, men skostørrelsen var dessverre litt for liten på innlegget fra Lars Austnes og ballen går utenfor.
Så var det Mjølner sin tur å være veldig nære på å ta ledelsen. Dos Santos får avsluttet fra 7 meter, men ballen stryker stolperoten til Kirsebom.
Så skal Mjølner rote det litt til for seg selv, Aslaksrud vinner ballen høyt i banen og kan storme mot mål, Aslaksrud finner Finn Badou Jor i feltet som styrer ballen i mål med kneet og opprykket virker nå å være et faktum.
Resten av andre omgangen handler det i bunn og grunn kun om at Ullern vil sikre resultatet. Og Mjølner som sårt egentlig trengte omså det ene poenget klarer aldri å skape noen flere farligheter enn den en store sjansen ved Dos Santos.
Ullern kan dermed slippe jubelen løs når dommeren blåser i fløyta, det blir PostNord på CC Vest Arena i 2022.

Poengbørsen

3.poeng: Nicholas Grøndalen Kristiansen
Børsa fra Bergen hadde enda en kanon på lager denne sesongen. I tillegg til scoringen er han som vanlig meget god i det defensive arbeidet og skaper god balanse på midten sammen med sin rekkepartner for dagen.

2.poeng: Lars Følstad
I fraværet av Thomas Martinussen så inntok Følstad en litt dypere rolle på midten enn vanlig. Utgjør en solid duo på dypet sammen med Kristiansen og er flink til å spille opp i mellomrom. Løser opp spillet godt for Ullern.

1.poeng: Lars Jensen Austnes
I tillegg til å være meget livlig offensivt på høyre siden så gjør han også en meget sterk jobb defensivt og har et par nøkkelinvolveringer som forhindrer en potensiell stor mulighet for motstander. Offensivt var han langt flittigere til å utfordre 1 mot 1 enn tidligere og dette gjør han med hell.