MSB: Bekmørkt i flomlyset på CC Vest Arena

Postet av Ullern Fotball den 30. Sep 2021

ARKIVFOTO: David Rydningen

Ullern 2 hadde tre seiere på rad før tirsdagens kamp mot Manglerud Star som for øvrig også har vist meget god form med sine 5 strake seiere. Rekken skulle bli brutt, spørsmålet var bare hvem som skulle bryte seiersrekken.

Kampfakta
 Ullern 2 – Manglerud Star: 2-3
 Mål: Thomsen 6.min, Sunde 15 min (str), Macedo 22 min (str), Thomsen 46 min, Sunde 85 min (str).
 Gule kort: Castro, Smith Halle
 Tilskuere: 35

Unødvendige baklengsmål

Kampen er bare 6 minutter gammel når Alexander Nilsen unødvendig gir fra seg ballen på foran egen 16 meter og bortelagets Hans Jacob Thomsen takker så mye og chiper nydelig inn 0-1 for bortelaget. En tung start på noe som skulle bli en tung kveld for hjemmelaget.

Men, samme Nilsen retter litt opp i feilen sin tidligere i omgangen når han blir lagt i bakken innenfor 16 meteren og sørger for straffe til Ullern. Benjamin Sunde gjør ingen feil fra det ikke eksisterende krittmerket, og Ullern har utlignet etter 15 minutter. Balansen i regnskapet varer dessverre ikke lenge, det blir dømt straffe mot Ullern denne gangen når ballen blir skutt opp i hånda til Alfred Sankoh. Reglene er sikkert tydelige på dette, men det føles fortsatt fryktelig strengt å nærmeste bli dømt mål i mot på slike situasjoner. Straffe ble det uansett og Macedo er like sikker som Sunde og stillingen er 1-2.

Nevnte Sunde kunne og burde gjort tidligere i første omgangen da han blir spilt helt alene med keeper av Smith Halle, men velger å gå for chipen han også, dessverre var utførelsen av denne langt svakere enn den Thomsen bydde på tidligere i kampen.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-2 og det var mye som måtte rettes opp i for hjemmelaget.

Verst tenkelig start på andre omgangen

Om starten på første omgangen var dårlig, så var i alle fall ikke starten på andre omgang noe bedre. En dårlig klarering allerede etter 30 sekunder av andre omgang lander hos tidligere Ullern spiller Joakim Amandus Nilsen som først enkelt drar av Nilsen før han legger avgårde et skudd som Jesper Wold ikke klarer å holde. Først på den returen er Hans Jacob Thomsen som dermed kan sette inn sitt andre mål for dagen og 3-1 til bortelaget.

Ullern klarte aldri å dominere denne kampen og så aldri ut som de skulle komme tilbake. Nikken Damvall ble flyttet frem de siste minuttene og vant nok et straffespark for hjemmelaget. Benjamin Sunde kopierer straffe nummer 1 og setter ballen til venstre for keeper. Men selv med denne reduseringen så får man aldri følelsen av at Ullern skal få med seg noe i denne kampen og det ender med tap 2-3 mot Manglerud Star.

Etter flere gode prestasjoner på rad så var denne kampen dessverre en del skritt tilbake. Neste kamp er det tabelljumbo Fremad Famagusta som besøker CC Vest Arena. De står kun med 1 poeng så langt i sesongen og her må det bli 3 poeng hvis Ullern 2 skal holde avstand ned til nedrykksstreken.

Poengbørsen
3.poeng: Nikken Damvall
I en generelt svak forestilling fra Ullern så leverer Damvall en absolutt godkjent prestasjon. Noe uheldig med klareringen på mål nummer 3 til Manglerud Star, men situasjonen burde uansett ikke ledet til mål imot.
Ullern klarer å skape en del mer når han blir flyttes opp på topp på slutten og skaffer også straffespark.

2.poeng: Felix Smith Halle
Spiller gjennom Nilsen på straffesituasjonen i første omgang og burde også hatt assist når han spiller Benjamin Sunde gjennom alene med keeper. En midt på treet kamp fra Smith Halle, men det holder allikevel til poeng.

1. poeng: Benjamin Sunde
Er litt usynlig kampen igjennom, men får en stor sjanse i første omgang som han burde utnyttet bedre. Men setter begge straffesparkene sikkert og forhåpentligvis hjelper det på scoringsformen.