MSA: Solid opptur borte mot Nordstrand

Postet av Ullern Fotball den 23. Aug 2021

Det var et revansjelystent Ullern lag som møtte Nordstrand i Norsk-Tipping ligaen. Etter forrige helgs poengtap hjemme mot Skjervøy, trengte Ullern en 3 poenger for å henge med i opprykkskampen.
Ullern gjorde to bytter fra kampen mot Skjervøy. Ut gikk Finn Badou Jor og Harold Mufoncol, og inn kom Jens Aslaksrud og Nicholas Kristiansen.

Bytter: Finn Badou Jor (70.min for Sunde), Harold Biata Mufoncol (77.min for Kristiansen), Bendik Foss Evensen (84.min for Austnes) og Mikael Foss Andersen (84.min for Aslaksrud).

Kampfakta:
Nordstrand – Ullern: 0-4 (0-3)
Mål Ullern: 1-0 Sunde 4.min (assist Fosen), 2-0 Selvmål, (assist Austnes), 3-0 Dizdar 26.min (assist Austnes) og 4-0 Foss Evensen 94.min (assist Dizdar).

Gule kort: Nimer El Haj (ass.trener Nordstrand), Eirik Sveen, Mohammed Jatta, Harold Mufoncol

Tilskuere: 105

Total dominans i første omgang
Selv om Nordstrand kom med et skremmeskudd allerede etter 1 minutt og plutselig er farlig frempå med en avslutning like utenfor, så var resterende 44 minutter en maktdemonstrasjon av Ullern.
Selv om Nordstrand hadde en god del ball, så var det Ullern som skapte sjanse på sjanse på et sjanseløst Nordstrand lag.
Og allerede etter 4.minutter sitter første ball i nettet. Benjamin Sunde jakter en bakromspasning fra Magnus Fosen som han rekker like før Nordstrand keeper Christopher Gjemdal Tobiassen og plasserer enkelt inn 1-0 for Ullern og en drømmestart for bortelaget.

I det 13.minutt kommer mål nummer to til Ullern etter en corner fra Lars Austnes som går via en Nordstrand spiller etter en duell med Jens Aslaksrud.
Ullern fortsetter å være farlige på overganger og dødballer, og etter 26 minutter spilt på Nordstrand Kunstgress, så kommer nok en Ullern scoring. Målet kommer etter at en Ullern dødball blir klarert ut og havner tilbake igjen hos Lars Austnes. Han får ta med seg ballen langt inn før han legger innlegget presist på hodet til stopperkjempen Ismar Dizdar som setter inn sitt andre mål for sesongen.

Nå virker kampen allerede avgjort og Ullern fortsetter å skape gode sjanser utover i omgangen. Spesielt Benjamin Sunde er farlig frempå ved flere anledninger. Men lagene går til pause på 0-3 og Ullern kunne være meget fornøyd med de første 45.

Bendik Foss Evensen (f.04) debuterte med mål mot Nordstrand. Første spiller fra det solide 2004 kullet med debut og mål for MSA.

Full kontroll og prikken over i’en til slutt
Bortelaget ser ut til å være veldig fornøyde med tingenes tilstand i andre omgang og ser ingen grunn til å dytte opp så veldig mye folk. Nordstrand har mye ball uten at de egentlig produserer de store sjansene. Ullern fortsetter å kjøre overganger når de får muligheten og har noen ok sjanser også i andre omgang, men ikke de helt store.

83.minutter før slutt kommer Mikael Foss Andersen og debutant Bendik Foss Evensen inn for henholdsvis Lars Austnes og Jens Aslaksrud.
Og 17-år gamle Bendik Foss Evensen som har gjort 3 mål på 2 kamper for Ullern 2 trenger ikke mer en de minuttene for å sette inn sin første scoring for A-laget.
Fire minutter på overtid blir han spilt gjennom av Ismar Dizdar, kommer litt skrått på mål, men Foss Evensen finner hull i en utrusende Nordstrand keeper, og en herlig avslutning på kampen for Ullern.
En meget overbevisende seier og her fortjente samtlige spillere egentlig å havne på poengbørsen.

Poengbørsen:
3. poeng: Thomas Martinussen
Litt dypere på midten denne kampen enn vi har sett han tidligere. Men leverer en helt strålende kamp (igjen). Virker nesten som han alltid har mer tid enn alle andre og dominerer midtbanen fullstendig. Rolig med ball og løser opp den ene trange situasjonen etter den andre. Er kanskje ikke så ofte nest sist på mål, men er ofte den som gjør det mulig å sette i gang angrepene.

2. poeng: Lars Austnes
Kommer gang på gang til gode innleggsposisjoner fra sin høyreback posisjon og er en konstant trussel på alle dødballer med sin presise høyrefot. Noterer seg for to assister i tillegg til at han skaper flere gode muligheter. Har også en fantastisk gjennomspill til Sunde som setter ballen i mål, men det blir dømt offside. Må i så fall vært hårfint.

1. poeng: Benjamin Sunde
Har virkelig våknet til liv i Ullern drakta og noterer seg for nok en scoring. Satte i tillegg inn et nydelig mål som dessverre ble avblåst for offside. Kommer seg til flere gode sjanser og er god som linkup spiller for midtbanen. Det lukter generelt mål av Sunde for tiden.