G19: Seier i første seriekamp på hjemmebane

Postet av Ullern Fotball den 14. Aug 2021

Det var duket for serieåpning i G19 1.div og Ullern tok i mot Bækkelaget på Ullern CC Vest Arena. Bækkelaget hadde nylig rykket opp fra 2. div og var et ukjent motstand for oss, dermed var denne kampen en meget spennende måte å åpne sesongen på.

Ullern fra start: Ingvald Grønseth Benestad, Erik Oma, Andreas Talstad, Sigurd Davidsen, Ola Rye, Andreas Dahl Jørgensen, Fredrik Haugen, Snorre Ruud Valen, Junior Kamul, Jacob Cleve Broch, Adrien Vachaud.

Mål: 1-0  12¨ Adrien Vachaud, 2-0 59¨ Snorre Ruud Valen.

Tilskuere: 39

Kontrollert første omgang
Nyopprykket Bækkelaget hadde en tydelig plan når de kom ut på Ullern CC Vest Arena, planen var å gjøre det vanskelig for våre gutta å score mål og det gjorde de ved å legge seg lavt i deres egen banehalvdel.
 Ullern tok tidlig kontroll over ballen og dermed styret vi kampen som som vi ønsket, ved å trille ballen kontrollert ut på kantspillere våre og spille våre indreløpere i gode posisjoner når dette var mulig. Det tok ikke lang tid før Junior Kamul endte opp i en god 1v1 situasjon og driblet seg inn i 16 meteren, der var vår spiss og kaptein Adrien Vachaud klar for å sende oss i ledelsen etter 12 minutter.

Både før og etter første scoringen hadde våre gutter full kontroll over kampen og vi kom til et par skudd som kunne havnet inn i motstanderens mål på en god dag. Vi slipper til veldig lite defensivt og Bækkelaget skaper sine angrep på et par lange baller på sine fremste angrepspillere

May be an image of 2 people, people standing, people playing football and grassFredrik Haugen var banens beste mot Bækkelaget (bildet fra en treningskamp tidligere i år)

Ullern fortsatt best i 2. omg., men kampbildet endret seg.
Ullern fortsetter å skape store sjanser i andre omgang mot et lag som fortsetter å forsvare seg lavt i banen. Spesielt de første 10 minutter i andre omgang kom vi til et par store sjanser med et par skudd utenfor 16-meteren og et par halvsjanser fra våre kantspillere som driblet seg innover i banen.

Etter 59 minutter skapte Ullern nok et angrep, ballen spretter innenfor 16-metern og der var Snorre Ruud Valen først på ballen, driblet av en spiller og setter ballen sikkert i nærmeste stolpen.

2-0 ledelsen vekket Bækkelaget som gradvis presset oss høyere i banen, noe som førte til at de fikk et par brudd høyt i banen og de kom til et par skudd på mål, men Ingvald hadde full kontroll på skuddene som stor sett endte opp midt på keeperen.
Kampbildet endret seg mer og mer utover kampen, Bækkelaget presset oss høyere og etterlot mer rom over hele banen. Det var enkelt for oss å finne våre fremste angrepsspillere i gunstige overgangssituasjoner, men disse ble ikke utnyttet bra nok.

Ullern gutta kom til et par giga sjanser i andre omgang, og det var helt utrolig at det ikke sto 3-0 etter at vi to ganger endte opp i 1v1 alene mot keeper først på innlegg og så med Thomas innenfor 16-meteren.
Etter 90 min var 3 poeng i boks for hjemmelaget og vi kunne feire en full fortjent seier i en kamp hvor vi kontrollerer alt i første omgang og fortsatte å skape store sjanser i andre omgang.

Poengbørsen:

3.poeng. Fredrik Haugen

Midtbanespilleren var knallgod sentralt i banen torsdag kveld. Ro med ball i beina, gode valg gjennom hele kampen og alltid spillbar var nøkkelen til at laget fungerte så bra i det etablerte angrepsspillet vårt.

2.poeng. Erik Oma

Nok en 03 modell som hadde en meget bra kamp. Som høyre sidestopper startet Oma de fleste angrep på høyre side og satt både indreløper og kanten vår i gode situasjoner gjennom hele kampen. Solid prestasjon av sjefen i det bakre leddet.