Knepent tap igjen!

Postet av Ullern Fotball den 15. Mai 2023

Ullern har vist økende form de siste kampene og troen på 3 poeng mot Alta var definitivt til stede. Men nok en gang må man se seg slått med minst mulig margin og laget har enda til gode å vinne denne sesongen.

16-år gamle Brage Tobiassen (bilde) scoret sitt første mål mot Alta. FOTO: Merethe Fosby

Bra start på kampen
Ullern smalt ut av startblokka mot Alta og presset frem flere feil hos hjemmelaget. Og Ullern burde så absolutt tatt ledelsen etter få minutter når Bådsvik finner Emil Jaf alene foran mål, men avslutningen fra 7 meter reddes av en meget god keeper hos hjemmelaget.
Ullern er helt klart best de første 15 minuttene, men etterhvert får hjemmelaget litt mer kontroll på kampen og det aggressive presset til Ullern avtar noe.
Alta skaper et par farlige sjanser før halvtimen er spilt og de begynner å ta over mer og mer. Og når halvtimen passeres så er det superveteranen Christian Reginiussen som noterte seg for scoring i sin kamp nummer 319 i Alta trøyen!
Målet kommer på et skudd nede i venstre hjørnet fra 17-18 meter.

Og Reginiussen er nære på å sette sitt andre mål for dagen ikke lenge etterpå når han klinker ballen i nærmeste krysstverrligger.
Alta er definitivt det beste laget resten av omgangen og etter den gode åpningen kan Ullern være glad for at ikke både 2 og 3 kom før pausesignalet.

Rett i fleisen
Hovedtrener Stian Børven ser seg nødt til å gjøre grep og forandrer litt på formasjonen. Ut gikk også Edonis Mulaj og inn kom Brage Tobiassen.
Men Ullern får en verste tenkelig start på den andre omgangen. Mads Bådsvik slår en feilpasning høyt i banen og hjemmelaget setter på turboen. Antonsen avanserer 40 meter med ballen og finner Yartey som på nydelig vis spiller gjennom en annen superveteran, Magnus Andersen. Han setter enkelt inn 2-0 etter en mønsterkontring og nå ser det mørkt ut for bortelaget.

Stian Børven gjør flere bytter utover i omgangen og i takt med byttene blir Ullern bedre og bedre utover i kampen. Men det skal ta 81.minutter før reduseringen kommer og håpet om poeng tennes. Skårn svinger et innlegg fra høyresiden som Bendik Foss Evensen bommer på, men bak han ligger unggutten Brage Tobiassen og han plasserer ballen mesterlig i lengste hjørnet. 16-åringen sitt første mål for A-laget.

Og de siste 10 minuttene er det full fyr i Finnmarkshallen. Ullern satser alt på utligningen og hjemmelaget er mer enn villig til å kjøre kontra når de vinner ballen. Og begge lag kunne absolutt scoret flere mål i denne perioden.
Og Ullern og Espen Lindøe er bare en tåspiss unna å få utligningen når det står 95 minutter på klokka. En innsvinger fra Lars Austnes faller ned rett foran Lindøe, men han rekker ikke reagere raskt nok og dermed går ballen over dødlinjen.
Det ender dermed med nok et 2-1 tap for våre gutter.

Debutant
Ullern har de siste par sesongene gitt flere unggutter sin debut i 2.divisjon og en av dem som virkelig har imponert i vinter og i 3.divisjon er Herman Udnæs. 17-åringen ble belønnet med sin debut mot Alta de siste minuttene.

Kampfakta
Alta-Ullern: 2-1
Mål: Reginiussen 30.min, Andersen 47.min, Tobiassen 81.min (Skårn).
Gule kort: Hansen, Trige, Norbye (Alta)
Tilskuere: Ca 200

Poengbørsen
3.poeng: Lars Jensen Austnes
Meget høy kvalitet på dødballene og har et par forsøk hvor han overrasker med skudd på direkten som kunne endt med scoring. Leverer ellers stabilt uten de store høydepunktene i banespillet.

2.poeng: Emil Orheim Jaf
I kjent stil på venstresiden er han ofte et angrep alene. Svir en gedigen mulighet alene foran mål, men alt i alt viser han igjen hvor farlig han er. Forsvinner litt i andre omgang når Alta tar mye hensyn til han, men er nære på et par minutter før slutt å sette ballen i vinkelen.

1.poeng: Brage Tobiassen
Startet de to siste kampene, men måtte nøye seg med å være innbytter denne kampen. Kommer inn i pausen og gjør umiddelbart Ullern litt bedre. Kroner en sterk omgang med sin aller første scoring i 2.divisjon.