Damelage(ne) godt i gang med seriespillet.

Postet av Ullern Fotball den 11. Mai 2023

Våre to damelag unnagjorde denne helgen serierunde 4 i henholdsvis 1. og 2. divisjon J17. En helt ok start i 1. divisjon, mens en trepoenger har latt vente på seg i 2. divisjon. Det skulle heldigvis endre seg denne gangen.

1 div borte mot ØHIL.

I 1. divisjon var det bortetur og det nærmeste vi kommer et lokaloppgjør mot ØHIL som stod på tapeten. Et lag jentene har slitt litt med i senere tid og med hederlige unntak er det som regel jevne kamper som bikker som regel i favør laget fra Hosle.

Starter bra.

I den første omgangen er våre jenter det førende laget de første 30 minuttene og har ballen mest uten å skape mer enn 1 stor sjanse når vi får en 3v2 situasjon men når ballen skal settes i mål fra ca 11 meter skytes det dessverre hull i lufta og intet tellende resultat.

I starten av andre omgang får vi samme forløp, men med motsatt lag i førersetet. ØHIL presser voldsomt høyt og våre jenter sliter med å spille seg ut bak fra egen keeper, mister litt for ofte ballen på egen halvdel og vi klarer heller ikke å gjøre nødvendige justeringer for å løse det, som i denne fasen ville vært å se litt lengre hvor rommene var større.

Og, tilslutt skal også kampen avgjøres, noe den blir i løpet av noen få minutter. Først et balltap på egen halvdel som havner ute på ØHILs høyre side. Innlegget lander like utenfor vår 5 meter hvor en ØHIL spiller er først på ballen og dermed 1-0. Kun et par minutter senere får ØHIL et frispark på noen og tyve meter, hvor det heller ikke hadde vært helt urimelig om kortet som ble gitt av dommeren til vår midtstopper hadde hatt en annen farge enn gult i det ØHIL spilleren som tilsynelatende var på vei igjennom og i ferd med å ende opp alene mot vår keeper fikk i overkant solid press litt skrått bakfra og gikk i bakken.

Det påfølgende frisparket slås i tverrliggeren av keeper Maja men på returen er igjen en ØHIL spiller først på ballen og dermed 2-0. Vi kommer ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren fra ca 5 meter og dermed ingen poeng denne runden.

(Vi kom ikke nærmere mål i den 2. omgangen enn Pilars forsøk som gikk i tverrliggeren

Monday night football.

Påfølgende dag var det laget som spiller 2. divisjon som skulle ta i mot Kolbotns nest beste 17 åringer i det som skulle bli en relativt underholdende (for den nøytrale) og målrik affære.

Starter med 0-1.

Nærmest før tilskuerne hadde rukket å innta tribuneplass og hjemmelagets trener slått seg ned på benken og funnet en slags ro, bryter Kolbotn igjennom på vår høyre side. Alene med keeper trilles ballen kontrollert i mål fra ca 10 meter og 0-1 før det er spilt 1 minutt.

Vi sliter litt med å både få tak i ballen og flytte oss høyere i banen. Kolbotn har ballen nesten konstant og «bor» på vår halvdel de første 10-15 minuttene, samtidig som de ikke skaper mer enn noen halvsjanser utover skåringen.

Men, i og med kampbildet står bortelaget og deres bakre ledd relativt høyt, som på sin side betyr at det er en del bakrom. Og når vi etterhvert får tak i ballen, søker vi også etter å utnytte dette. Vi får et par brukbare overganger, som igjen bidrar til at kampbildet endrer seg noe, vi får i større grad tak i og klarer å beholde ballen, og tar gradvis over kampen.

Utligning og ledelse.

Etter litt over 15 minutter faller ballen til Sofie Haslerud, som bruker Kolbotnspillerne foran seg som slalomporter, forserer 5 stk av de før hun kontrollert setter ballen i lengste kryss og dermed 1-1.

Kolbotn er ikke ufarlige, og kommer med jevne mellomrom til noen halvsjanser, men det er likevel våre jenter som skal ta ledelsen, som står seg til pause. Et hjørnespark fra vår høyre side lander på ca 5 meter hvor Mia Billington er sist på ballen som såvidt ruller over streken.

(Her har Sofie Haslerud nettopp sendt halve Kolbotn i kiosken og ballen i mål til 1-1)

Varierende omgang.

Den andre omgangen skal i starten fortone seg som en jevnspilt affære hvor Kolbotn først utligner, før våre jenter igjen tar ledelsen. Kolbotn får ballen like utenfor vår 16 meter hvorpå den finner veien inn i lengste og vår keepers venstre hjørne.

Bakrom ble nevnt i første omgang, og det var også det vi skulle utnytte når vi igjen tok ledelsen. Nora spilles alene igjennom med keeper, løper uforstyrret i ca 30 meter før hun kommer så langt, runder nevnte spiller og triller ballen kontrollert i mål til 3-2 ledelse.

På dette tidspunktet er det ca 20 minutter igjen, og hvordan det ikke ble flere mål i løpet av denne perioden må de berømte fuglene vite. Kolbotn treffer både stolper og tverrligger ved 4 anledninger, mens vi på vår side er alene med keeper 2 ganger i situasjoner som er identisk med 3-2 målet. Men det blir som nevnt ikke flere mål og vi kan dermed innkassere den første 3 poengeren i 2. divisjon J17 sesongen 2023.