Bittert tap i sluttminuttene

Postet av Ullern Fotball den 10. Mai 2023

Ullern har fortsatt til gode å vinne i PostNord denne sesongen etter kampen mot Brann 2 på CC Vest Arena.
Brann 2 var klart det beste laget den første halvtimen og tok tidlig ledelsen 0-1, men så våknet hjemmelaget og produserte etterhvert flere gode muligheter og fikk også scoringen sin før pause. Men istedenfor at Ullern klarte å avgjøre kampen til sin fordel så var det istedenfor bortelaget som scoret helt på tampen.

Lars Jensen Austnes satte inn utligningen før pause. FOTO: Solfrid Therese Nordbakk, Akersposten

Brann dominans
Det var ingen tvil om at det var rekruttene til Brann som åpnet best på CC Vest Arena. Bortelaget kjørte til tider litt over et hjemmelag som ikke hang helt med de kvikke ungguttene til Brann.
Og det tok bare 11 minutter så lå ballen i nettet bak Christoffer Bugge i Ullern målet. En farlig overgang fra Brann 2 hvor ballen ender ute på venstresiden hos Mikal Berg Kvinge som fører ballen innover og plasserer den i lengste hjørnet.
Og Brann 2 fortsetter å skape flere gode situasjoner og det hadde ikke vært ufortjent om de hadde fått en scoring til før halvtimen var spilt.
Men så våkner Ullern sakte, men sikkert og begynner etterhvert å skape flere gode muligheter. Og etter 37 minutter sitter endelig utligningen, signert Lars Jensen Austnes. I kjent stil hamrer han ballen i mål fra 25 meter.
Og nå pusher Ullern virkelig på for ledelsen. 40 minutter spilt når Emil Jaf drar seg innover i banen fra sin venstreside og hamrer ballen mot lengste hjørnet. Keeper redder, men returen er like ved å havne rett i beina på Mads Bådsvik som jaktet returen. Dessverre kommer Bådsvik noen hundredeler for sent.

Jaktet på seier i andre omgang
Etter de siste 15 minuttene av første omgang var det et optimistisk hjemmepublikum som klappet Ullern laget av banen til pause.
Og Ullern kommer ut fra pause og tar tak i kampen igjen. En toneangivende Emil Jaf fortsetter å plage Brann forsvaret og kommer seg helt ned til linjen inne i boksen og finner Skårn. Skårn får satt panna på ballen, men den kommer brått på og headingen går utenfor.
Hjemmelaget skaper flere gode muligheter i andre omgangen til å avgjøre kampen. Både Austnes, Ademaj og Martinussen forsøker seg uten hell. Og da er det blytungt når det er Brann 2 som 2 minutter før slutt får ballen i mål via hånden til Dreni Ademaj. Og hjemmelaget klarer aldri å reise seg igjen etter dette og kampen ender dermed med et surt 1-2 tap mot Brann 2.

Neste kamp er førstkommende søndag borte mot Alta som også har slitt litt i sesongåpningen.

Kampfakta
Ullern - Brann 2: 1-2
Mål: Kvinge 11.min, Austnes 37.min (Martinussen), Ademaj 88.min (selvmål).
Gule kort: Skårn (Ullern)
Tilskuere: 160

Poengbørsen
3.poeng: Thomas Skog Martinussen
Sliter i likhet med resten av laget den første halvtimen, men spiller seg stort opp etter det. Serverer den ene gode pasningen etter den andre og spiller også sin første 90 minutter for sesongen. Noterer seg også for assist selv om det ikke akkurat var ferdigscoret for Lars Austnes.

2.poeng: Emil Orheim Jaf
Er et konstant uromoment for Brann forsvaret og klarer ofte å drible seg fri å skape sjanser. Som oftest er det på venstresiden hans det ser farligst ut. Det ligger både mål og assist i luften her!

1.poeng: Lars Jensen Austnes
Fyrer av gårde en kanon på utligningen før pause og er ikke langt unna å gjøre det samme i andre omgangen.