Poengdeling nok en gang mot Sotra

Postet av Ullern Fotball den 2. Mai 2023

Ullern var i samme avdeling som Sotra forrige sesong og da endte det med uavgjort i begge kampene. På CC Vest Arena husker kanskje mange et brassespark på overtid fra Sotra keeperen som berget dem 1 poeng. Denne gangen var det Ullern som skulle score helt på slutten i en meget spennende kamp på Straume Stadion.

(Christoffer Skårn kom inn og satte inn scoring helt på slutten. ARKIVFOTO: Merethe Fosby)

Et skritt i riktig retning
Ullern har manglet litt offensiv kraft i de første kampene denne sesongen, men mot Sotra så vi et Ullern lag som i langt større grad klarte å stå høyt og vinne ballen i gunstige områder. Det ga laget flere gode muligheter og spesielt Emil Jaf hos bortelaget var toneangivende på venstresiden sin.

Begge lag hadde gode muligheter til å ta ledelsen i første omgang, men en god Bugge i Ullern målet og litt svake avslutninger fra Ullern gjorde at stillingen var 0-0 til pause.

Andre omgangen starter med en enorm mulighet for Sotra. Men et tigersprang fra Bugge i Ullern buret hindrer at headingen fra Sotra går i mål.
Etter 52 minutter spilt så er det helt utrolig at dommer ikke gir straffespark til Ullern når Emil Jaf meies ned i feltet til Sotra. Der Jaf ropte på straffe i førsteomgangen i en tvilsom situasjon så var denne i alle fall klink straffe.
Nå skjer det mye på Straume Stadion og nok en gang må Christoffer Bugge i aksjon. Et nydelig curlet skudd rett utenfor sekstenmeteren er på tur mot lengste kryss, men der henger selvfølgelig Bugge og fister den ut til corner.

Sotra var det beste laget de første 20 minuttene av andreomgang og skapte flere gode muligheter. Men i en periode hvor Ullern så smått begynner å ta over kontrollen i kampen så får Sotra til et brudd og Mvuka stormer fremover med ballen. Den lynraske kanten er det ingen som får gjort noe med og han serverer Falck alene med keeper og han lobber ballen elegant over Bugge og dermed er det 1-0 til hjemmelaget.

Med ett kvarter igjen på klokken så var det endelig klart for comeback etter skade for Christoffer Skårn. Han har vært ute siden januar etter operasjon, men nå er han endelig klar for spill igjen for Ullern. Og han skulle vise seg gull verdt å ha tilbake når han 2 minutter før slutt plasserer corneren fra Lars Austnes nede i hjørnet og Ullern utligningen er et faktum.
Sotra presser på på slutten, men Ullern haler i land poenget og med såpass sen scoring så føltes det nok ganske godt.

Hovedtrener Stian Børven. Foto: Merethe Fosby

Fornøyd med poenget
Hovedtrener Stian Børven var greit fornøyd med poeng borte mot Sotra og mente det var en del positivt å hente ut av kampen
"- Jeg syns vi gjør fremskritt i flere deler av spillet vårt. Vi er bedre i høyt press og vinner ballen i flere gunstige situasjoner som vi må prøve å utnytte enda bedre i neste kamp. Så slipper vi til Sotra til en del sjanser vi helst skal kunne unngå samtidig som vi selv også skaper en del sjanser, så alt i alt syns jeg vi fortjente å få med oss noe fra denne kampen, sier Børven.

Kampfakta:
Sotra-Ullern: 1-1
Mål: Falck 66.min, Skårn 88.min (Austnes).

3.poeng: Christoffer Bugge
Stor kamp av Bugge som på et tidspunkt er helt avgjørende for at Ullern holder nullen. 2-3 redninger av meget høy klasse og ellers flere gode involveringer.

2.poeng: Emil Orheim Jaf
Er nesten verdt inngangspengene alene å se Jaf med ballen i beina. Har en helt egen evne til å passere motspillere og det gjelder å holde bena samlet hvis ikke slår han tunnel på deg. Burde hatt i alle fall ett straffespark denne kampen og har også et par avslutninger som kunne endt med uttelling.

1.poeng: Thomas Skog Martinussen
Midtbanemaestroen begynner å finne formen etter det lange skadeavbrekket. Finner ofte de gode løsningene på midten og virker som han spiller med mer overskudd enn tidligere. Forhåpentligvis kan han snart fullføre 90 minutt også.