Postet av Ullern Fotball den 20. Apr 2023

Våre to eldste lag som spiller hhv J17 1. og 2. div tok denne søndagen og mandagen fatt på seriespillet, med blandet hell.

Laget som stilte til start på søndag var oppe mot KFUM, et lag med innslag fra 2007 kullet som er kjent som et av de bedre i landet, men det var samtidig en viss usikkerhet knyttet til hva man skulle opp mot.

Tett og jevnt.

Starten av den første omgangen skulle også bli ganske betegnende for hvordan resten av kampen skulle arte seg. Relativt høyt tempo i både ball og press med en del påfølgende brudd og balltap. Ikke voldsomt med finspill, men det var samtidig våre jenter som skulle komme til det som var av målsjanser.

Hjemmelaget stod for målsjansene.

I det kampuret viste 12 spilte minutter kom hjemmelaget til kampens første sjanse når Maria Volldal får ballen ute på vår høyre side. Hun drar av nærmeste motspiller, tar seg inn i 16 meteren, men fra litt skrått hold ca 10 meter fra mål kommer bortelagets keeper ut og redder forsøket. 5 minutter senere var det Sofie Haslerud sin tur på motsatt side av banen. Hun skjærer inn og forbi sin nærmeste motspiller, kommer seg inn i 16 meteren med ballen, men igjen står keeper i veien for avslutningen fra rundt 10 meter.

På det 3. skulle det skje.

"Corner er mål!". Det stemmer sjeldent viser statistikken, men denne gangen skulle det bli tellende resultat. Fra vår venstre side svinger Aurora ballen inn i feltet, hvor den via keeper faller ned like foran Maria Volldal som brenner til og hamrer ballen i mål og dermed 1-0 til våre, ikke ufortjent etter spill og sjanser.

Like før pause skulle vi skape omgangens siste sjanse. Igjen er det Maria Volldal som får ballen ute på vår høyre side, igjen drar hun seg forbi sin oppasser, og ballen spilles i retning Nora Helgeland som står klar til å dytte den i mål fra ca 1 meter, men i det hun skal bredside den inn dukker en Kåffaspiller opp og får ei tå på ballen som gjør at den sniker seg ut til corner fremfor å gå i mål. Dermed 1-0 til pause.

Fortsatt tett og jevnt, men bortelaget bedre med.

Den 2. omgangen fortsatte der den 1. slapp. Høyt tempo, mye dueller og en del balltap, og hjemmelaget fortsatte å skape målsjanser. Etter 46 spilte minutter driver Anna Joner nedover vår høyrekant og legger inn til Annika Eidsvik som fra ca 10 meter setter ballen like over mål.

KFUM har mye ball og hjemmelaget henger i de berømte tauene.

Det skapes ikke mye å skrive hjem om de siste 20 minuttene, men bortelagene har i økende grad ballen og de siste 10 minuttene befinner begge lagene seg mer eller mindre konstant på vår halvdel. Men som nevnt, det skapes ikke målsjanser og selv om det både oppleves og kanskje er litt hårete, så ebber det ut i 1-0 og dermed 3 poeng.

2 div på Årvoll

Dagen etter skulle vi nok en gang i aksjon, denne gangen gikk turen til Årvoll og seriestart i 2. div J17.

Relativt nytt bekjentskap, Årvoll har ikke dette kullet vært oppe mot siden de spilte J13 fotball, så på forhånd vrient å si hva man møtte. Vi fikk etterhvert en oversikt over hvor trusselen lå hos motstanderlaget, på topp hadde de 2 stykker som skulle by på utfordringer for våre, og spilleren med nummer 10 på ryggen spesielt.

Også her var det ganske tett og jevnt, men etter ca 30 min finner en klarering veien inn bak vårt bakerste ledd, og dessverre er nevnte spiller nummer 10 der, snapper ballen og setter den kontrollert i mål fra ca 15 meter. 1-0 til pause, som vel var fortjent ut ifra spill og sjanser. 2-0 skulle også komme ca 5 minutter ut i den andre omgangen. Årvoll snapper ballen inne på vår halvdel, og nevnte nummer 10 setter fart, drar seg inn i feltet og sender en ball på tvers inne i vår 16 meter. Der er vår keeper for anledningen, Anna, uheldig og klarerer ballen i Marie Emilie før den triller rolig over streken og dermed 2-0.

Håpet tennes...

Ikke mange minuttene senere kom både kampens angrep og mål. Vi har ballen inne på Årvolls halvdel hvor Maja finner Ingeborg, som på 1 berøring sender Mia Billington inn bak Årvolls bakre ledd. Fra 40 meter avanserer hun mot Årvolls mål og sender den forbi en møtende keeper fra ca 16 meter og dermed 2-1 og håp om både ett og tre poeng.

..Før det forsvinner igjen

Men i steden for 2-2 eller det som bedre er, så får håpet om poeng seg et alvorlig skudd for baugen når Årvoll med 20 min igjen går opp til 3-1.  Nok en gang er det spiller nummer 10 som mottar ballen på ca 20 meter. Med spiller i ryggen kjører hun en aldri så liten piruett og upresset fra 16-17 meter sender hun ballen i en bue over vår keeper og i mål og nok en gang er Årvoll oppe i en 2 måls ledelse.

Det blir også kampens siste mål og vi må konstatere at poengene blir igjen på Årvoll.

3 av 6 mulige poeng, en helt ok start, og vi ser frem i mot kommende søndag hvor vi tar turen til Langhus og kamp i 1 div, mens det mandag igjen er kamp i 2. div hjemme mot KFUM 2. Vi gleder oss!