Tap mot Gjelleråsen

Postet av Ullern Fotball den 30. Jan 2023

Ullern spilte sin første treningskamp for sesongen mot Gjelleråsen. Ullern hadde to forskjellige ellevere med seg som spilte hver sin omgang hvor flere unge spillere fikk sin debut.

Svak i første omgang, bedre i andre
Ullern slet i første omgang med å få satt noe spill mot et godt Gjelleråsen lag. Det var lite som stemte egentlig den første halvtimen og Gjelleråsen var farlig frempå ved flere anledninger. Men 1-0 målet til Gjelleråsen er det i bunn og grunn Ullern selv som serverer dem. En lang ball i bakrom som Ullern i utgangspunktet burde ha kontroll på ender opp med kommunikasjonssvikt og et sleivspark på 20 meter fra keeper Jesper Wold. Ballen havner rett i beina på en Gjelleråsen spiller og han har da lite problemer med å trille ballen inn i det åpne målet.
Ullern kommer seg noe på slutten av omgangen og Bendik Foss Evensen fikk en mulighet, men dessverre gikk avslutningen til side for mål. Selv om første omgangen var noe skuffende så var det allikevel et høydepunkt å ta med seg. Edonis Mulaj med fortid i Vålerenga og Ready viste seg frem på høyresiden ved flere anledninger og virker som en veldig spennende signering for Ullern.

Andre omgang var mange hakk bedre. Da var det bortelaget som styrte mer eller mindre alt. Akenaton Empa på topp skapte mye uro i Gjelleråsen forsvaret og kom seg til en ok mulighet med et skudd fra ca 18 meter. Dessverre for Empa så ble det bare med 15 minutter denne kampen. I en duell nede ved hjørneflagget får han en hånd i ansiktet som gjør at han sliter med synet på det ene øyet og han må derfor kaste inn håndkleet.
Men Ullern fortsetter allikevel å dominere kampen og kommer til flere gode sjanser. En meget god Ellef Herstad (f.06) spilte sine første minutter for A-laget og på merkelig vis klarte dommer og ikke gi han straffespark når han blir meid ned innenfor 16-meteren. På dette tidspunkt hadde Ullern fortjent utligningen.
Ullern presser på for en utligning, men helt på tampen er det istedenfor Gjelleråsen som går opp til 2-0 på et meget flott skudd fra hjørnet av 16 meteren.

Grei gjennomkjøring
Ullern trener Stian Børven var etter kampen ikke så opptatt av resultatet og mener det viktigste var å få spilletid i beina på mange av spillerne.
Vi stiller i dag med to ellevere og med mange nye fjes mot et godt Gjelleråsen lag. Så at vi sliter litt i første omgang er ikke så overraskende. Andre omgangen er vi mer fornøyd med, da får vi langt bedre kontroll på kampen og vi produserer flere gode muligheter. Men det aller viktigste i dag var at vi fikk god matchtrening, avslutter Børven.

Og flere unggutter fikk sine første minutter med A-laget mot Gjelleråsen. Marius Stensland (f.07), Herman Udnæs (f.05) og Ellef Herstad (f.06) fikk alle sin uoffisielle debut mot Gjelleråsen. Børven syns de klarte seg meget bra.
Jeg syns dem kommer godt fra det alle sammen. Stensland i første omgang får jo virkelig bryne seg på høyresiden og jeg syns han spiller seg godt inn i kampen. Får flere 1 mot 1 situasjoner som jeg syns han løser bra. Udnæs gjør også en god match i en litt uvant posisjon, men jeg syns han var sterkt delaktig til at vi fikk bedre kontroll på kampen i andre omgang. Og Ellef spiller jo en kjempeomgang på høyresiden rett og slett, så både vi og dem kan være godt fornøyd, sier Børven.