G19: Seier og tap i første treningskamp

Postet av Ullern Fotball den 6. Des 2022

Årets G19 stall begynner å ta form og den skal inneholde nok spillere til å betjene to lag. På søndag var begge lag i aksjon for første gang i år. Mot Notodden sitt Interkretslag ble det et litt småsurt 4-2 tap, mens på Grorud ble det seier 3-1. Vi tok en kort prat med hovedtrener Johan Egil Rudi etter helgens to kamper.

Stor stall - store utskiftinger

Siden oppstarten har det vært enorme utskiftninger i stallen. Fra årets siste seriekamp for G19 så var det denne helgen kun 3 stk som deltok over to kamper. Noen er flyttet intern opp til A - stallen mens andre har søkt lykken andre steder. Vi søker å bygge en stor og solid stall som skal være kapabel til å bidra til B - laget i 3.div, G19 1.div og 2.div.

G19-1 med god referanse mot Notodden

For mange var dette første møtet med juniorfotball og det ble en flott referanse for oss. Notodden gjennomførte en særs sterk sesong i Interkrets og kjempet lenge om å vinne den. Etter bare minuttet spilt får vi oppleve at tiden med ball er noe kortere enn flere er vandt til og Notodden straffer oss brutalt ved å ta en tidlig ledelse. Så er det kjekt å se at flere og flere lærer så å si fra minutt til minutt gjennom kampen, bedre posisjoner, raskere handlinger, mer kommunikasjon og vi jobber oss gradvis inn i kampen. Men dessverre er det Notodden som får to billige mål til og går til pause med ledelse 3-0. Ut fra spill, sjanser og Xg kunne det vært langt jevnere resultatmessig. Inn mot pausen hadde vi helt klart kommet oss godt opp i nivå og inn i kampen. Slik fortsetter det også i 2.omg. Etter flere gode sjanser i 1.omg skal det endelig lykkes for Marius K. Teigen som omsetter et flott innlegg fra kaptein Olav Eiksund Sæthre. Vi skaper situasjon på situasjon og både Bendik Foss Evensen og Sondre Lund Roland smeller ballen i tverrligger og stang før Notodden får vel mye rom å boltre seg i mellom vår keeper og bakre ledd. Vi reduserer igjen like etter etter flott pasning i bakrom fra 2007 modellen Marius Lund Stensland som Albert Aleksanjan smeller inn via lengste stolpe og inn. Vi taper 4-2 men her var det mye positivt å ta med seg, veldig nyttig å få kjenne på nivået for mange og vi får en god del svar på hva vi må jobbe med fremover.

G19-2 slår Grorud G17 3-1 på Grorud

Stallen er meget ung og dermed passet det fint med en kamp mot Grorud G17 på Grorud. I første omgang fører vi spillet og har god kontroll på Grorud. 1-0 kommer etter et fantastisk flott angrep der Tollef Guntvedt regisserer hele angrepet og setter opp 2008 modellen Philip Fjellman som smeller inn 1-0. Flere godt oppbygde angrep der vi ankommer siste tredjedel med mange spillere skaper en del gode innleggssituasjoner som vi nesten får omsatt til flere mål. Så er det Guntvedt som finner Fjellmann igjen, denne gangen blir det frispark til oss på 19 meter. Theodor Furuseth lar seg ikke be to ganger og smeller ballen hardt ned i keeperhjørnet til 2-0. Grorud skaper fint lite og en Noah Meland i mål har kontroll på alt som kommer inn i bakrommet. Stillingen står seg til pause. I 2.omg har Grorud byttet ut hele laget og kom mye mer inn i kampen med flere teknisk gode spillere som holdt på ballen og skapte mer trøbbel for oss. Såpass mye at de reduserer til 1-2 ikke lenge etter hvilen. Å presse mye høyt mot et lag med gode 1v1 spillere gir alltid en ekstra god øving og kampen er helt åpen frem til Caspar Barman Hågå snapper en ball, ser at keeperen står langt ut og smeller ballen i mål fra 40meter.

Moss på Meløs kommende helg

Vi gleder oss voldsomt til en spennende vinter med masse artige motstandere. Allerede kommende lørdag tar vi turen til Moss for en dobbelkamp der mot den nyopprykkede OBOS klubben.