MSB: Kronet opprykket med seier mot Holmlia

Postet av Ullern Fotball den 26. Okt 2022

Ullern 2 var som kjent allerede seriemester før siste runde mot Holmlia, men bydde opp til en (nest) siste dans i det som har vært en fantastisk sesong for rekruttene. Nok en gang fikk vi se flott angrepsfotball og ikke minst flotte scoringer når Ullern 2 slo Holmlia 5-3 på CC Vest Arena. Nå venter det KM-finale den 12.november mot KFUM 2 før guttene endelig tar ferie.

Feiende flott angrepsfotball
Ullern 2 hadde før gårsdagens kamp scoret 66 mål på 21 kamper, og mot Holmlia skulle målsnittet forbedres ytterligere.
Hjemmelaget gikk som vanlig offensivt til verks og etter bare 10 minutter sitter første ball i nettet. Et innlegg fra Sereba fra høyre siden finner Bendik Foss Evensen på bakerste som får en enkel jobb med å styre ballen i et åpent Holmlia mål.
Og det skal ikke gå mange sekundene før ballen igjen ligger i Holmlia nettet. Akenathon Empa snapper opp ballen og sender den videre til en meget god Joacim Sereba som chipper ballen nydelig over en utrusende målvakt. Også hersker det tvil om Bendik Foss Evensen som den måltyven han er faktisk rakk å styre ballen i mål før den passerte mållinjen. Uansett så er det 2-0 til Ullern.

Arkivfoto: Sindre Grytnes (Foto: Merethe Fosby)

Så skal kaptein Sindre Grytnes dra frem et virkelig C-moment i årets siste seriekamp. En corner til Ullern klareres først ut av Holmlia forsvaret. Klareringen heades tilbake inn i feltet av Jacob Francke, og i ren Berbatov stil tar Grytnes ballen på brystet og klinker den i mål med en utsøkt volley.

Jacob Cleve Broch (Foto: Merethe Fosby)

Ullern rekruttene var ikke ferdige med å levere flotte mål. Jacob Cleve Broch fikk sjansen fra start og tok godt vare på den muligheten. Og 5 minutt før pause er det hans tur til å levere en strålende scoring.

Litt klabb og babb først før ballen havner hos den unge venstrebacken på 17-18 meter, og med sin utsøkte venstrefot fyrer han en avslutning som går i en lekker bue over en sjanseløs Holmlia keeper.

Jevnere etter pause
Ullern 2 trener Anders Johansson gjør mange bytter i andre omgang og det setter nok litt preg på kampen. Men flere unge spillere får verdifull spilletid og blant annet 06-gutt Albert Aleksanjan fikk ved flere anledninger vist seg frem med flere gode offensive bidrag.

En annen 06-gutt som virkelig har satt sitt preg på Ullern 2 denne sesongen og som er tatt opp i A-stallen til kommende sesong er Brage Tobiassen. Man skulle kanskje ikke tro det ved første øyekast, men dem som har sett han før vet at hodespillet hans faktisk er en av hans styrker i spillet sitt. Og det skulle han vise frem i det 60.minutt, kort tid etter at Holmlia fikk en heldig redusering etter litt rot mellom Lindøe og Benestad som endte med at Ismail Gul kunne sette ballen i åpent mål.

Brage Tobiassen stiger til værs mellom to Holmlia stoppere og styrer innlegget fra Støfring glimrende med pannebrasken tilbake i hjørnet hvor innlegget kom fra og dermed 5-1 Ullern 2.

Holmlia skal få to reduseringer før kampen er over og dermed ender det til slutt med 5-3 til Ullern 2.

Ullern 2 sender innpå to nye debutanter det siste kvarteret. Emil Protosevich og Edi Hockic (begge 06) fikk dermed sine første minutter med seniorfotballen helt på tampen av sesongen.

Arkivfoto: Anders Johansson fremst. (Foto: Merethe Fosby)

All honnør til spillerne
Hovedtrener Anders Johansson kunne innkassere nok en 3 poenger i sesongens siste match og valgte etter kampen å nedtone sin egen rolle og heller gi all honnør til spillerne.
- Som trener på et rekruttlag så er du 100% prisgitt spillerne du har tilgjengelig og innstillingen dem har til kampen. Vi har jo ikke treninger sammen og det er bare så så mye du da kan gjøre med en kampplan. Så selv om vi alle som er rundt laget spiller en rolle så er det fortsatt spillerne som står for denne prestasjonen.

To nye debutanter igjen i dag får sine første seniorminutter i karrieren og veldig mange før dem har fått sin debut denne sesongen. Hvor gledelig er det for deg som trener å gi disse sjansen?
- det er selvfølgelig alltid gledelig. Å debutere i seniorfotballen husker man for alltid. Det har vært en utrolig fin arena for de unge spillerne våre og som du sier så har mange fått debuten sin denne sesongen. Og vi har møtt mange gode lag denne sesongen, så du møter ordentlig god motstand. Kampene mot Årvoll og Holmlia spesielt, der møter vi to skikkelig gode fotballag som jeg tror vi vil se i 3.divisjon igjen i løpet av kort tid.

Hva tenker du om neste sesong hvor nivået kneppes opp et hakk i 3.divisjon?
- Ja, det kneppes opp mer enn bare et hakk, så vi må forberede oss på at det blir mange tøffe kamper. Men vi har fortjent dette opprykket og vinner serien med 6 poeng, og spillerne våre blir ett år eldre som vil ha mye å si. Så jeg tror absolutt vi har gode muligheter for å prestere godt neste sesong, sier Johansson.

Kampfakta
Ullern 2 - Holmlia: 5-3
Mål: Foss Evensen 10.min (Sereba), 11.min (Sereba), Grytnes 26.min (Francke), Cleve Broch 40.min, Gul 57.min, Tobiassen 60.min (Støfring), Diallo 73.min, Gaas 84.min.
Gult kort: Grytnes
Tilskuere: 35

Poengbørsen
3.poeng: Sindre Storhaug Grytnes
Sentralt på midten denne kampen og viser at han også der fungerer utmerket. Står frem nok en gang som en bauta i det defensive, men viser også mye godt offensivt. En utsøkt scoring må selvfølgelig også nevnes. Har vært avgjørende for Ullern 2 sin suksess denne sesongen, og viser i går hvorfor.

2.poeng: Jacob Francke
Har vært en veldig god sesongavslutning for Francke som igjen leverer en meget god kamp. Må nok ta ansvaret for Holmlia sitt tredje mål når han mister ballen, men leverer ellers en meget god 90.minutter.
Lover godt for kommende sesong hvor han forhåpentligvis er kvitt skadeproblemene.

1.poeng: Jacob Cleve Broch
Dette var en meget god kamp av Cleve Broch. Har ikke fått altfor mye spilletid tidligere denne sesongen, men tar virkelig vare på muligheten mot Holmlia og leverer en solid kamp. Venstrebacken fikk også vist frem venstrefoten sin med en utsøkt dupper på 4-0 scoringen.