MSA: Viktig poeng mot Sotra

Postet av Ullern Fotball den 12. Sep 2022

Både Sotra og Ullern kjemper en kamp om å holde minimum 3 lag bak seg på tabellen inkludert Øygarden som gikk konkurs tidligere i sesongen. Så det laget som fikk med seg en 3 poenger i dette oppgjøret på Straume Stadion ville ta et enormt steg mot sikker plass i PostNord ligaen neste sesong.

ARKIVFOTO: Lars Jensen Austnes

Lavt press skapte vansker for Ullern
Sotra gikk ut i lavt press og satset på brudd og raske overganger. Og det skapte de noen farligheter med, spesielt Mvuka på venstresiden var til tider en håndfull for Ullern som for øvrig er storebror til Joel Mvuka som for tiden gjør det meget bra i Bodø Glimt.
Ullern skapte lite målsjanser selv om de hadde mye ball, et godt skudd fra Lars Følstad som keeper til Sotra reddet var det nærmeste Ullern var i første omgangen.

Mot slutten av omgangen presset Sotra på og fikk flere farlige dødballer. 42 minutter er spilt når Sotra kaptein Dennis Horneland får stå helt alene å heade inn 1-0 til Sotra på en dødball.

Rødt kort med påfølgende perle
Andre omgangen er ikke mange minutter gammel når Sotra kapteinen igjen er i fokus. Jens Bonde Aslaksrud stusser en ball i bakrom som Horneland i utgangspunktet ser ut til å ha kontroll på, men bommer regelrett på ballen. Da er ikke nyervervelsen Sander Birkeland vond å be når han snapper ballen med seg og er på tur alene gjennom mot keeper. Horneland tyr til ulovlige midler ved å holde Birkeland igjen og dommeren har ikke noe annet valg når han blåser enn å gi Sotra kapteinen marsjordre med 40 minutter igjen å spille.
Det påfølgende frisparket stiller Lars Austnes seg opp for å ta. Det ryktes om en durabelig kamp på trening gjennom uka der Magnus Fosen har satt den ene ballen etter den andre i vinkelen på frispark og truet Austnes med at han burde ta frisparkene.
Men med en syk Magnus Fosen hjemme for anledningen så var det ingen tvil om hvem som skulle ta dette frisparket. Og for et deilig frispark det var, Austnes limer ballen i hjørnet fra 20 meter og dermed er det 1-1.

Og nå jaktet Ullern alle poengene på Straume Stadion. Med en mann mer på banen så forventet man et voldsomt trykk mot Sotra målet. Men bortelaget klarer ikke å komme til så mange store sjanser og det er nesten Sotra som fortsatt virker farligst når de kommer på sine overganger. Sander Birkeland kunne avgjort kampen mot slutten når han får en fri heading rett foran mål, men dessverre for han og Ullern så går headingen rett på Sotra keeper Morten "brasse" Grasmo. Og dermed ender det opp med poengdeling, noe Ullern kanskje ville vært ok fornøyd med på forhånd, men med tanke på at de fikk spille mot 10 mann i 40 minutter så burde de klart å skape mer og fått med seg alle poengene hjem til Oslo.

Kampfakta
Sotra - Ullern: 1-1
Mål: Horneland 42.min, Austnes 50.min
Gule kort: Madsen, Foldnes (Sotra), Mufoncol, Navarsete, Følstad (Ullern).
Rødt kort: Dennis Horneland (Sotra)
Tilskuere: ca 150

Poengbørsen
3.poeng: Lars Jensen Austnes
I en kamp hvor det er vanskelig å finne enkeltspillere som stod frem noe særlig mer enn andre, så velger vi å gi 3 poengeren til kampens prestasjon. Et nydelig frispark på klassisk Austnes vis sikret Ullern i alle fall det ene poenget.

2.poeng: Lars Følstad
Er jo en ivrig poengplukker denne karen fra Jevnaker. Er nok ikke en kamp som Følstad kan lage en skrytevideo av på Youtube, men han leverer godt gjennom hele kampen både offensivt og defensivt.

1.poeng: Tomas Borgersen
Leverer en grei kamp uten de store høydepunktene. Er innblandet i baklengsmålet, men det går vel an å argumentere for at han burde hatt frispark i situasjonen.