MSB: Ullern 2 med nok en overbevisende seier

Postet av Ullern Fotball den 23. Aug 2022

Ullern 2 vant hele 5-1 i motsatt oppgjør borte mot Kolbotn, og hjemme på CC Vest Arena møtte Ullern et Kolbotn lag som tok veldig hensyn til Ullern sin offensiv. Men det hindret ikke Ullern fra å putte tre mål i Kolbotn buret og en solid hjemmeseier.

ARKIVFOTO: Akenaton Empa

Overbevisende av Ullern 2
Ullern 2 fikk en glimrende start på høstsesongen når de slo Heming i forrige serierunde. Også Kolbotn fikk en bra start med sin seier mot Stovner, men mot Ullern var det liten tvil om hvor poengene skulle ende.

Ullern møter et lavtliggende Kolbotn lag som tidvis gjør det vanskelig for Ullern å komme til de aller største sjansene. Og det er en dødball som skal til for å åpne målkontoen for de hvite og røde.
Christoffer Skårn som spilte sin første kamp for Ullern 2 denne sesongen slår et frispark inn i feltet og der er Akenaton Empa akkurat der han skal være og setter inn 1-0 til Ullern 2.

Og Skårn og Empa skulle være en dødelig kombo i denne første omgangen. I det 44.minutt setter Skårn på turboen langs venstresiden og setter opp Empa en mot en. Og der viser Empa at han også har en grei turbo når han tar seg forbi Kolbotn forsvareren og setter ballen kontant i mål. Empa sitt tredje mål på to kamper for Ullern 2.

ARKIVFOTO: Christoffer Skårn

Trygg forestilling i andre omgang
Kolbotn virker ikke å være særlig lysten på å åpne mer opp i andre omgang selv om de ligger under med to mål.
Og etter kun noen få minutter av andre omgang så punkterer Andreas Dahl Jørgensen med en avslutning fra kloss hold.
Og da er mesteparten av jobben gjort og Ullern kontrollerer kampen trygt og greit. Kolbotn er på en av veldig få visitter i Ullern sin sekstenmeter helt på tampen av kampen og det ender opp med et straffespark til Kolbotn.
Men trøstemål vil ikke Jesper Wold ha noe av og redder straffesparket mesterlig. Det hele ender med 3-0 og en meget overbevisende seier til Ullern 2.

ARKIVFOTO: Anders Romsøy Johansson

Veldig godt fornøyd
Trener Johansson var godt fornøyd med hvordan spillerne løste kampen mot et lavtliggende Kolbotn lag
- Vi møter et godt organisert Kolbotn lag som ligger lavt og stenger mye rom. Vi bruker litt tid på å finne ut av det, men jeg syns vi etterhvert løser det på en ganske bra måte. Må også berømme Kolbotn for å stå imot hele kampen ut og aldri gi opp selv på 3-0. De kjemper i samtlige 90 minutter og gir oss motstand hele veien. Men alt i alt gjør vi en god fotballkamp og jeg liker måten vi klarer å kontrollere kampen fra start til slutt, sier Johansson.

Det har generelt vært mye å juble for for hovedtrener Anders Johansson på Ullern 2. Laget topper tabellen i 4.divisjon avdeling 2 og har scoret hele 50 mål på de første 13 kampene.
Etter å ha slitt i nedre sjiktet av fjorårets 4.divisjon mener Johansson at det er flere grunner til at laget nå presterer så godt som det gjør nå.
- Vi hadde en ambisjon før sesongen å kjempe i toppen denne sesongen. Selv om forutsetningen er litt vanskeligere med tanke på at vi kun kan bruke 3 overårige på banen når vårt A-lag rykket opp til 2.divisjon så har vi mange gode unge spillere som kan hevde seg bra på dette nivået. Mange av dem fikk også en del kamperfaring forrige sesong på seniornivå pluss et år til på baken og det har hatt mye å si.
Også har vi et mye større apparat rundt laget og vi er veldig tydelig på at dette ikke bare er en utviklingsarena, men en arena hvor vi har et sterkt resultatfokus.

Så vil jeg også løfte frem spillerne som kommer fra A-laget for å spille kampene, de kommer med akkurat samme innstilling som de gjør i kampene i 2.divisjon og det gir de unge guttene på laget masse hjelp til å prestere så bra som mulig, avslutter Johansson.

På spørsmål om opprykk er ambisjonen så er Johansson mer tilbakeholden.
- Nå er ambisjonen vår å slå Rilindja i neste kamp og lengre enn det tenker vi ikke. Det er det kjedelige svaret, men også det eneste riktige svaret. For å kunne vinne serien er du avhengig av mange gode prestasjoner fremover og da er det kun fokus på neste kamp som gjelder, også får man heller telle opp til slutt, sier Johansson klart og tydelig.

Kampfakta
Ullern 2 - Kolbotn: 3-0
Mål: Empa 34.min (Skårn), 44.min (Skårn), Dahl Jørgensen 48.min.
Gule kort: Høidal
Tilskuere: 40

Poengbørsen
3.poeng: Sindre Grytnes
Rydder opp det som er og gjør mange gode offensive valg med ballen. Spiller vel mer eller mindre enn prikkfri kamp på stopperplass.

2.poeng: Akenaton Empa
Strålende førsteomgang med to flotte mål. Er i tillegg til å være målfarlig veldig god feilvendt og får til flere gode kombinasjoner. Forsvinner litt mer utover i andre omgang, men igjen en god kamp av vår nye spiss.

1.poeng: Christoffer Skårn
Stadig på farten langs kanten og skaper mange sjanser i tillegg til sine to assister til Empa. Og farten er det vel ingen som matcher han på i 4.divisjon.