Poengdeling på CC Vest Arena

Postet av Ullern Fotball den 16. Mai 2022

Ullern stod med to strake seiere på hjemmebane foran oppgjøret mot Fløy-Flekkerøy. Bortelaget har startet sesongen langt sterkere enn hva "ekspertene" hadde spådd og stod med hele 10 poeng før oppgjøret på CC Vest Arena.
Hjemmelaget brukte lang tid på å komme i gang denne kampen og svidde også et straffespark i kampen som endte med poengdeling.
- Vi kaster vekk en hel omgang og gjør det vanskelig for oss selv, uttalte Didrik Bjella etter kampen.

(Foto: Dagsavisen)  Christoffer Skårn og Lars Austnes var skuffet etter poengdelingen

Tamt hjemmelag
Etter en litt svak forestilling forrige runde mot Strømmen var det mange Ullern supportere som håpet kampen mot Fløy skulle resultere i tre poeng igjen. Hjemmelaget måtte nok en gang legge til en spiller på skadelisten før kampen når Thomas Martinussen måtte melde forfall som igjen medførte ny rokeringer i laget.
-Thomas Martinussen fikk en kjenning i leggen på fredagen og er derfor ikke spilleklar til dagens kamp, sa Bjella.
Og hjemmelaget kom egentlig aldri i gang i løpet av første omgangen. Det var noe tamt og energiløst over hele laget og det var ikke ufortjent at Fløy-Flekkerøy ledet 1-0 når lagene gikk til pause. Det kunne også vært 2-0, men en glitrende redning av debutanten Filip Terzic i Ullern buret hindret scoring.
Målet til Fløy kom på et innøvd cornertrekk som ble slått lavt inn i feltet og Altin Ujkani satte ballen kontant i nettaket. Et sløvt Ullern forsvar måtte konstatere at nok et mål ble sluppet inn på dødball denne sesongen.

Langt bedre i andre omgang
Ullern hadde nok fått en kraftig oppstrammer i pausen for det var et helt annet Ullern lag som møtte opp til den andre omgangen. Håkon Øverby som startet kampen på benken kom inn etter pausen og ga laget mer trykk og energi på midtbanen. Det gjorde at Ullern vant flere dueller og klarte i større grad å presse Fløy bakover på banen.
Og det var kun spilt noen få minutter når Dreni Ademaj blir lagt ned i feltet og dommer blåser straffespark. Straffesparket er det Jens Bonde Aslaksrud som tar, men dessverre så går keeper riktig vei og redder mesterlig og dermed status quo.

Lars Austnes var en av dem som spilte seg stort opp i andre omgang og serverte den ene svingeren etter den andre i feltet. Og etter ca timen spilt så finner han Skårn i feltet med en nydelig crosser. Dessverre så er avslutningen med hodet fra 5-6 meter alt for svak, men der burde utligningen virkelig sittet.

Bendik Foss Evensen kom inn etter 68.min og han bruker bare 10 minutter på å utmerke seg når han blir dyttet overende i feltet og skaffer Ullern sitt straffespark nummer to. Denne gang er det kaptein Ismar Dizdar som trer frem og han er sikkerheten selv og ordner balanse i regnskapet.

Ullern skaper flere gode muligheter i andre omgang til å vinne kampen, men det ender til slutt med poengdeling. Alt i alt ikke helt ufortjent sett kampen under ett.

Skadeplaget sesongstart
Ullern har variert veldig på laget de første 6 rundene, og sist ut på skadelisten var den viktige midtbanemannen Thomas Martinussen. Trener Didrik Bjella innrømmer at det har gjort sesongstarten vanskelig med alle rokeringene.
- Det er klart det er vanskelig når så mange sentrale spillere er ute samtidig. Vi har ikke kunnet spille med samme ellever en eneste gang denne sesongen på grunn av skadene som har oppstått og selv om vi har gode spillere som kommer inn som erstattere så er det uansett vanskelig når det blir så mange forandringer hele tiden. Men heldigvis er både Hedi og Navarsete i gang med trening igjen og kan være spilleklar ganske snart. I tillegg så er også Idrissi i lett trening og ikke langt unna han heller, sier Bjella.

Det var en ganske tam første omgang fra Ullern, hva var årsaken til det?
- Det er litt vanskelig å si, men jeg syns beskrivelsen er ganske riktig. Vi manglet litt energi i spillet vårt og tapte altfor mange 50/50 dueller, og det preger hele omgangen. Vi får gjort noen justeringer i pausen og viser en helt annen innstilling i andre omgang. I andre omgang så syns jeg vi spiller bra og kunne fort tatt alle poengene, men det er fryktelig synd at vi kaster vekk første omgang slik vi gjør. Det gjør at vi står igjen her med bare ett istedenfor 3 poeng, sier en litt skuffet Bjella.

En spiller det var knyttet stor spenning til foran denne sesongen var Alexander Nilsen, men han har vært ute hele sesongen så langt.
- Ja, Alexander har dessverre vært ute en god stund nå, men også han er begynt å røre seg så smått på feltet. Litt uvisst der når man kan forvente at han er i full trening igjen, men han jobber seg gradvis fremover. Viktig at han får den tiden han trenger for å komme seg ordentlig i form igjen og vi kan dessverre ikke spå noe enda hvor lang tid det vil ta.

KAMPFAKTA:
Ullern - Fløy-Flekkerøy: 1-1
Mål: Ujkani 40.min, Dizdar 77.min (str).
Gule kort: Hove, Øverby
Bytter Ullern: Øverby 46.min (Grytnes), Foss Evensen 68.min (Hanche-Olsen), (DEB)Bay-Larsen 78.min (Getz).
Tilskuere: 135

POENGBØRSEN

3.poeng: Lars Jensen Austnes
I likhet med resten av laget så trenger han en omgang før han kommer skikkelig i gang. Men i andre omgang serverer han innlegg på innlegg i kjent stil med høy presisjon, burde blitt assist i dag. Mister sjelden ball og er sterk defensivt.

2.poeng: Ismar Dizdar
Kapteinen var ute mot Strømmen og det var ikke noe tvil om at det var godt å ha han tilbake. Er en viktig spiller i luftrommet og vinner mange dueller. Viktig involvering helt på tampen når han parerer et skudd inne i 16 meteren. Setter også straffesparket sikkert og berger 1 poeng for Ullern.

1.poeng: Filip Terzic
Debutanten varter opp med en strålende redning i første omgangen og kan ikke lastes for målet i mot. Virker veldig trygg og god med ballen i beina og gjør en særdeles viktig jobb når han må ut å klarere en ball med hodet. Fin redning også på et frispark. Meget god debut!