G16: Ullern videre i NM etter 4-3 seier i dramatisk kamp mot Fredrikstad FK

Postet av Ullern Fotball den 6. Apr 2022

Det var god kok i hjemmegarderoben, garderobe 8, når plass videre i G16 NM var sikret etter en meget dramatisk kamp mot Fredrikstad FK onsdag kveld på Ullernbanen. 3-0 ble til 3-3 på 5 minutter og det krevde gode mentale tiltak for å snu kampbildet til seier.

En voldsom start på kampen av hjemmelaget

Ullern eksploderte ut fra start og det høye presset hadde FFK ingen løsning på i åpningen av kampen. Kun 5 min var gått når kaptein Andreas Vindenes fant Albert Aleksanjan som rundet keeper og satte 1-0. Kun 10 min senere var Storm Sundet Luytkis frempå en retur og 2-0 var et faktum. Nå var det et FFK lag som ikke hang sammen, det utnyttet Dani Khoshpayam som smalt inn 3-0 i nærmeste kryss. Etter dette kom FFK mer og mer inn i kampen og mot slutten hadde de tatt over og hadde et betydelig overtak inn mot pausen.

FFK snur kampen på 5 minutter

Hva hovedtrener lirte av seg i pausen på nynorsk var det åpenbart ingen som skjønte noe som helst av, for etter 5 minutter hadde FFK hentet inn hele forspranget og det stod 3-3. Det førte til at Ullerngutta måtte samles for en skikkelig prat mens FFK spillerne feiret sin utligning, lite visste de om at dette lagmøtet skulle redde kampen for hjemmelaget sin del og at et møte om å takle motgang som lag fra 2019 skulle sikre avansement i NM flere år senere.

Ullern kom tilbake og sikret seieren

Mot slutten av kampen er det helt åpent, begge lag skaper situasjoner og sjanser. Det står og vipper for å si det mildt. Men når Khoshpayam setter opp Aleksanjan inne i 16m viser han at han kan også med venstrefoten, på halvspretten knallhardt forbi keeperen og 4-3 ledelse. Sterkt etter trippel smell i trynet etter pausen.

Det kriges, ropes og vinnes

Etter målet handler det om å holde unna, krige og hale det i land. Det byttes, takles, det kommer et gulkort som i vår rare norske verden betyr 5 min utvisning og FFK er nærme å trenge gjennom, men det er alltid en ullerntå på ballen og på overganger er hjemmelaget fortsatt farlige. Etter 5 minutter tilleggstid blåses det av, Ullern 4-3 Fredrikstad FK.

Ullerntrener Johan Egil Rudi om kampen

Vi har en enormt bredde i dette kullet og det viser vi virkelig frem i dag, det er veldig kjekt å se nye spillere virkelig ta for seg når andre spillere har fått sjansen oppover i våre rekker. Gjennom vinteren har vi lykkes med å få nye spillere utenfra inn i vår spillestil og ikke minst inn å vår tankegang utover kun det fotballmessige. Dette ble en solid test på hvordan vi som gruppe takler motgang, når vi går fra 3-0 ledelse til 3-3 på bare 5 minutter etter en pause så skal guttene har stor skryt for å holde hodet kaldt, samles for en god prat og klare å utjevne FFK sitt momentum som på det tidspunktet var enormt. At vi klarer å vinne kampen etter slik motgang er veldig god læring både som spillere i fotballspillet og for guttene som mennesker. Hold hodet kaldt, snakk sammen, vær konstruktiv og se muligheter og løsninger, da kan det meste gå an å snu.

Ullernlaget samlet i motgang når FFK har skåret sitt tredje mål på 5 minutter, det skulle vise seg å være viktig for å vinne kampen tilslutt.