Etter en hjemmeseier mot Bækkelaget var det vår tur til å spille på bortebane, denne gangen var det KFUM 2 som tok oss i mot på Ekeberg kunstgress.

Ullern fra start: Ingvald Grønseth Benestad, Christian Ågnes, Andreas Talstad, Sigurd Davidsen, Ola Rye, Herman Udnæs, Fredrik Haugen, Snorre Ruud Valen, Junior Kamul, Jacob Cleve Broch, Adrien Vachaud.

Mål: 3-1 55’ Ola Rye, 3-2 75’ Thomas Støfring, 4-3 89’ Herman Udnæs.

Tilskuere: 32

3-0 etter 20 min.
I de første minuttene av kampen er det Ullern som styrer det meste av spillet. Ullern gutta tar tidlig kontroll over ballen og etablerer spillet i KFUMs halvdel. Hjemmelaget legger seg lavt i banen i en 1-5-3-2 formasjon og ventet på en god mulighet for ballvinning og kontring.
Planen til KFUM fungerer som bare det og etter 2 balltap sentralt i banen og en straffesituasjon, står det 3-0 til hjemmelaget etter 20 minutter spilt.

Selv etter 3 baklengsmål er det fortsatt Ullern gutta som kontrollerer spillet og vi kommer til flere situasjoner via våre sidestopper og kantene som fort kunne ha endt opp i scoring.
I tillegg skaper vi store målsjanser med vårt høyt press, vi setter KFUM keeper i en vanskelig situasjon og det er helt utrolig at vi ikke får mer enn en ball i stolpen på dette.

45 min igjen til å snu kampen
Andreomgang er veldig likt første omgang, KFUM fortsetter å ligge lavt i en formasjon hvor det blir vanskeligere å skille de ulike leddene, samtidig som vi fortsetter å jage etter vår første scoring i kampen.

Etter 10 minutter spilt ble det dømt frispark til vår fordel rett utenfor 16-meteren til KFUM. Jacob Cleve Broch slår ballen inn, returen (som kanskje gikk i armen til KFUM spiller) lander i beina til Jacob og på andre forsøk finner vi Ola Rye på lengste stolpen som setter vår første scoring i kampen.
Vår andre scoring kommer fra et innlegg som lander ca på 11metern og der står Thomas Støfring som med setter ballen i mål etter en fin heading.

Vi sender flere spillere opp i banen og blir til tider utsatt for kontringer, noe KFUM var alltid på jakt etter. 10 minutt før slutt klarte, på ett eller annet vis, en KFUM spiller å drible seg gjennom vår bakre ledd og ender opp alene mot Ingvald. KFUM øker ledelsen til 4-2 og dermed ble det enda vanskeligere for oss å snu kampen.

Rett før kampslutt får vi et frispark fra ca 21 meter, 05-modell Herman Udnæs (som tidligere ble matchvinner i NM-kamp for G16) tar frisparket og setter ballen rett i motsatt kryss!
Etter den fantastiske scoringen var kampen over og vi drar tilbake til Ullernbanen uten poeng denne gangen.

Vi ønsker god bedring til Junior Kamul, som ble skadet i skulderen under kampen og kommer til å være borte et par uker.

Poengbørsen:

3.poeng. Ola Rye

Nok en god kamp fra vår venstre back. Ola avanserer spillet med kontroll på venstre siden og finner en god posisjon som gjør det vanskelig for KFUM spillere å presse han. I tillegg scorer han vår første scoring i kampen som ga oss håp til å snu kampen.

2.poeng. Fredrik Haugen

Tok ikke like stort plass denne gangen men var alltid et trygt alternativ sentralt i banen og stoppet en god del kontringer, noe laget trengte spesielt i andre omgang når vi sendte flere spillere høyere i banen.