MSA: Sliteseier på Nordre Åsen i serieåpningen mot Skeid 2

Postet av Ullern Fotball den 8. Aug 2021

Endelig er Norsk Tipping ligaen i gang igjen og Ullern åpnet borte mot Skeid 2. Ullern er oddsfavoritt til å kapre opprykksplassen i avdeling 6, mens Skeid 2 er tippet på nedre halvdel.
Didrik Bjella sa i intervju før kampen at han mener Skeid 2 er et langt sterkere lag enn hva diverse tabelltips sier, og at dette kom til å bli en tett og vanskelig kamp.

Bytter: Alexander Nilsen (61.min for Følstad), Nicholas Grøndalen Kristiansen (82.min for Martinussen), Espen Tveter Andresen (86.min for Lindøe) og Alfred Sankoh (86.min for Mufoncol).

Kampfakta

Mål: 0-1 42.min Finn Badou Jor (assist Martinussen), 1-1 52.min Dreni Ademaj (str), 1-2 66.min Espen Lindøe (assist Austnes), 2-2 83.min Abel William Stensrud og 2-3 90.min Ismar Dizdar (assist Alexander Nilsen).

Gule kort: Mufoncol og Dizdar.

Tilskuere: 134

Tok grep om første omgang
Ullern tok tidlig grep om kampen fra første spark og styrte mesteparten av spillet det første kvarteret uten å komme til de helt store sjansene bortsett fra noen halv farlige innlegg inn i boksen. Skeid kommer seg gradvis litt mer inn i kampen og vinner ball i en del gunstige posisjoner uten at de klarer å utnytte overgangsmulighetene. Et løst skudd etter drøye 20 minutt var eneste avslutning på mål i første omgang.
Kampens første store mulighet kommer etter 28 minutter. Ullern angriper på venstresiden og slår et innlegg som klareres ut på 18 meter. Der ligger helten fra Vålerenga kampen Lars Følstad og på volley holder han på å tegne seg for nok et kremmerhus i Ullern drakta.

Finn Badou Jor åpner målkontoen også i serien

Badou Jor pirker inn 1-0 på bakre stolpe.

5 minutter før pause står Ullern høyt på Skeid sin 5 meter. Keeper Kasper Lunde Ofstad sliter med å finne alternativer og ender opp med å føre ballen inn i farlig område og klarerer ballen rett i benet til Lars Følstad og tilbake i hendene på keeper. Dessverre for Skeid er han for langt ute og Ullern får frispark fra 16,29m. Thomas Martinussen stiller seg opp og skyter et velplassert skutt via stolpe og keeper før kaptein Finn Badou Jor enkelt kan plassere ballen i mål fra 1m. Mer skjer ikke den første omgangen og lagene går til pause med 0-1 til Ullern.

Billig straffe, flyvende Lindøe, nedtur og opptur
Skeid 2 åpner best i andre omgang og setter inn et høyt press som Ullern sliter med å komme ut av. Dette resulterer til slutt i et særdeles billig straffespark til Skeid 2 da Abel William Stensrud plutselig faller i feltet.
Straffe er uansett dømt og kaptein Dreni Ademaj setter straffen sikkert til høyre for Terje Kirsebom i Ullern målet. Bare 5 minutter etterpå kunne og burde nok Ullern gått opp til 2-1. Et fint forarbeid på høyresiden av Thomas Martinussen triller ballen ut til Finn Badou Jor som dessverre blåser ballen over fra 6 meter.
Bare to minutter etterpå er det igjen nære på da Lars Følstad får muligheten fra 16 meteren med venstrefoten, men ballen går dessverre en halvmeter til side for mål.

60 minutter spilt og den velkjente høyreslegga til Lars Austnes banker til fra 25 meter og den er ikke langt unna høyre kryss. Etter 65 minutter av kampen skjer det utrolige ting på Nordre Åsen. Lars Austnes slår et hardt innlegg fra dypt i banen som ender bakerst i feltet og der kommer Espen Lindøe flyvende gjennom luften og stupheader ballen ned i høyre hjørnet fra 12 meter og Ullern er igjen i føringen.

Etter 2-1 scoringen til Lindøe så kontrollerer Ullern i stor grad kampen og det virker ikke som Skeid 2 har så mye å svare med. Men etter 83 minutter får Skeid scoringen sin etter litt klabb og babb etter dødball, ballen faller ned til Stensrud og han setter ballen sikkert i mål. Ullern spillerne vil ha offside, men Stensrud ser ut til å være korrekt onside.

Ullern virker ikke å være fornøyd med uavgjort og velger umiddelbart å flytte stopper Ismar Dizdar opp som spiss sammen med Finn Badou Jor og Espen Andresen som er kommet inn for Benjamin Sunde.
Og etter 88 minutter spiller Andresen, Badou Jor glimrende igjennom på venstresiden. Badou Jor slår ut de berømte førtifem til Andresen som har tatt et stormløp fra midten. Men dessverre reddes avslutningen glimrende av Skeid keeper Ofstad.
Så, ett minutt på overtid er det Ullern sin tur å utnytte klabb og babb i feltet. Ballen havner til slutt hos den nye «spissen» Ismar Dizdar som skyter ballen opp i nettaket og Ullern leder igjen 3-2. Da koker det greit nede på Ullern benken. Ullern bruker resten av den tillagte tiden til å holde ballen i laget og dommeren blåser i fløyta. 3-2 til Ullern og en god start på sesongen!

Poengbørsen:
3 poeng: Ismar Dizdar
Nok en god kamp av nysigneringen. Som vanlig sterk i duellspillet og rydder opp mye bak hos Ullern. Er også flink til å komme opp på høyresiden for å skape overtall slik at man kan komme til gode innlegg situasjoner. Kroner det hele med en særdeles viktig scoring på slutten.

2 poeng: Espen Lindøe
Tilbake i startoppstillingen igjen etter suspensjonen mot Vålerenga. Solid defensivt som vanlig og har også noen veldig positive involveringer offensivt på venstrekanten. Og når han i tillegg scorer sitt første mål i seniorfotballen med en stupheading Robin Van Persie ville vært fornøyd med, da fortjener han heder og ære i bøtter og spann.

1 poeng: Thomas Martinussen
Ballsentralen løser opp mye av spillet offensivt for Ullern i velkjent stil. Bidrar også med flere god gjenvinninger av ball og slår også frisparket som til slutt leder i 1-0 scoringen.

Neste A kamp: 15.august kl.17.00 vs Skjervøy