MSA: Vålerenga trengte ekstraomganger for å slå ut Ullern

Postet av Ullern Fotball den 1. Aug 2021

Normalt sett så skal det være rått parti når Vålerenga fra Eliteserien møter Ullern som spiller i Norsk Tipping ligaen. Dette indikerte Norsk Tipping også med sine 19 i odds på Ullern seier. Og sist gang Vålerenga var på besøk på CC Vest Arena i 2013 ble det hele 8-1 til bortelaget.

Bytter: Kristiansen (65.min for Martinussen), Tveter Andreasen (87.min for Sunde), Nilsen (98.min for Mufoncol), Sankoh (98.min for Følstad), Foss Andersen (105.min for Øverby) og Smith Halle (112.min for Fosen).

Kampfakta:

Mål: 0-1 82.min Odin Thiago Holm, 1-1 86.min Lars Følstad (assist Badou Jor), 1-2 92.min Fredrik Oldrup Jensen og 1-3 95.min Seedy Jatta.
Tilskuere: 721

Dagens Ullerngutt: Terje "Teddy" Kirsebom

Ullern nærme før pause

Ullern hadde en klar plan fra start om å ligge lavt å satse på muligheter på kontringer og dødballer. Og etter ca 5 minutter fikk hjemmelaget en stor sjanse på nettopp dødball. Ullern får corner og Ismar Dizdar knuser alle i lufta, men dessverre gikk headingen like utenfor Vålerengas høyre stolpe. Et lite skremmeskudd til Vålerenga fra hjemmelaget.

Vålerenga dominerer som forventet banespillet og stort sett foregår spillet på hjemmelaget sin banehalvdel. Men Vålerenga skaper egentlig fint lite helt til første omgangs siste minutt når Henrik Udahl kommer seg på skudd inne i Ullern sin boks, men avslutningen avverges i siste sekund.

Vålerenga farligere etter pause
Bortelaget virket å ha hatt en alvorsprat i garderoben i pausen for de starter 2.omgang med langt mer balltempo og Ullern sliter mer med å holde Vålerenga unna å skape målsjanser. Og etter 53 minutter spilt så smeller det i krysstverliggeren til Terje Kirsebom etter at Henrik Bjørdal drar seg inn fra høyre og fyrer en ball med venstrefoten fra ca 20m.

Etter 60 minutter er det fare på ferde igjen. 19-år gamle Seedy Jatta får dempet ballen ned i feltet og avsluttet, men igjen rydder Terje Kirsebom i stor stil. Kirsebom som for øvrig hadde flere gode involveringer og fortjent kåret til hjemmelagets beste mann.

Ullern fortsetter å følge kampplanen om å ligge lavt å satse på kontringer, men sliter langt mer i 2.omgang med å ta vare på overgangsmulighetene de får når de vinner ballen.

Etter 82 minutter får Tobias Christensen muligheten inne i Ullern sin boks og med heldig avslutning som går via en Ullern spiller så faller ballen i venstrehjørnet til vår sisteskanse Terje Kirsebom og Vålerenga leder 1-0.

Da var det nok mange som trodde dette var avgjort, men Ullern svarer allerede 4 minutter etterpå.

Finn Badou Jor er sterk og får vendt opp med mann i rygg på hjørnet av seksten og legger perfekt diagonalt over til Lars Følstad på 17 meter som på halvvolley banker ballen fullstendig utagbart ned i venstrehjørne til Vålerengas Kjetil Haug. Og nå tar det helt fullstendig av på CC Vest Arena og lyden fra hjemmepublikummet kan høres langt inn i nabokommunen.

1-1 Lars Følstad!!

Ullern holder stand de siste minuttene og kampen går til ekstraomganger.

Tunge ekstraomganger for slitne Ullern spillere
Et Ullern lag som enda ikke har kommet i gang med seriespill og knapt nok noen spillere som har spilt 90 minutter siden 2019, så ble det raskt tydelig at energien var begynt å gå ut av Ullern spillerne og allerede etter 3 minutter av første ekstra omgang kunne Oldrup Jensen sette inn 2-1 for bortelaget, og nok en gang via en Ullern spiller. På dette stadiet føles nok måten målene kom på noe uheldig for Ullern spillerne.

Nå må hjemmelaget ofre mer bakover og det resulterer i at Vålerenga kommer seg fri på høyresiden mellom våre stoppere og innlegget på første ekspederer Jatta i mål og kampen er mer eller mindre avgjort. Ullern forsøker å flytte laget opp, men andre ekstraomgang ebber ut uten de største sjansene til noen av lagene og Vålerenga går videre i cupen med 3-1 etter ekstraomganger.

Gledelig erfaring
Men for våre gutter var dette uansett en veldig god erfaring. De matcher et topplag i Eliteserien i mange av spillets faser og gjør absolutt en meget god fotballkamp hvor Vålerenga som mer eller mindre stiller med toppet mannskap trenger ekstraomganger for å komme seg videre i cupen.

Gledelig var det også å se unge Alexander Nilsen komme inn i første ekstraomgang og med engang gå respektløs til verks og varter opp med flere lekkerbiskener som vi er blitt vant til å se mot langt mindre renommerte motstandere.

I tillegg fikk også endelig Alfred Sankoh sin debut etter å ha vært skadet i oppkjøringen og Mikael Foss Andersen kommer også inn på slutten for sin offisielle Ullern debut.

Neste hjemmekamp: 15.august kl.17.00 vs Skjervøy