Keeperhverdagen i Ullern

Postet av Ullern Fotball den 23. Aug 2020

Som vi skrev om litt tidligere i uken, så ble G16 keeper Mats Edwin Lindegaard (f.04) invitert til å trene med OBOS-laget Kongsvinger IL, og Mats blir da den tredje keeperen fra Ullern som beveger seg inn i toppfotballen, med Lars Kvarekvål (nå Skeid) og Jonas Brauti (Stabæk). Sistnevnte ble det, i likhet med mange andre fra samme kull, investert mye tid og ressurser i med tett oppfølging og et veldig profesjonelt opplegg fra tidligere keeperansvarlig i Ullern Alexander Søgnen Bendiksen, som nå har overlatt stafettpinnen til Daniel Garcia og Dennis Berg Smalsundmo. 


Nå vil ikke alle som står i mål i Ullern nå like langt, men vi er opptatt av at alle skal få muligheten til det, og uavhengig av nivå og ambisjoner skal alle finne sin plass tilpasset sine behov slik at man først og fremst har det moro på Ullernbanen, men som nevnt da også kan få det tilrettelagt om man ønsker å bli virkelig god. Og med de tre nevnte, i tillegg til aldersbestemte keepere på ulike sone og kretssamlinger, tror og håper vi at vi skal klare å få frem enda flere keepere til toppfotballen.


                                                     Josefine Svennevig (f.06) til venstre i gult på kretssamling.


De som ønsker å stå i mål i Ullern, får et tilbud om rene keeperøkter fra de fyller 7 år. Her får de en grunnleggende innføring i, og øving på keeperrollen og hvordan man rent teknisk utfører alt det rollen fører med seg, tilpasset eget nivå. 


Det isolerte keepertekniske er noe vi i Ullern vi selvsagt mener det er viktig å øve på, men vi er samtidig opptatt av en helhet og at øving sammen med med- og motspiller på ulike situasjoner som oppstår i en kamp er vel så, om ikke mer verdifullt for at de skal være best mulig rustet til selve fotballkampen.

I denne alderen er det dog vanlig at man veksler litt på å stå i mål og spiller ute, noe som sørger for at de som etterhvert ender opp i mål er gode også med ballen i beina og har en relativt god forståelse for spillet. Keeperrollen er sammensatt, og handler ikke kun om å slenge seg og redde skudd, men vel så viktig er det at keeperen klarer å treffe en medspiller på både kort og lang avstand, fra fot og hånd, under lite eller hardt press, evner å kommunisere til egne medspillere om hva de burde gjøre, gode i feltet for å nevne noe.


                                                                     G08, G09 og G10 på keepertrening.


Når man går over i ungdomsfotballen, fra 11-12 års alderen, tar man som regel et valg, selv om man fortsatt ikke vil være bundet til målet om det er det man velger. Her går vi delvis vekk fra de isolerte keeperøktene, og følger heller keeperne opp i en vanlig lagsøkt, som selvsagt består av keeperspesifik oppvarming og innhold tilpasset keeperen, så vil de underveis få tilbakemeldinger, innspill men også bli utfordret på valg og stilt spørsmål, som vi mener er viktige for å reflektere rundt det de foretar seg, slik at læringen og utbytte blir størst mulig. De følges også opp utenfor banen, med spørsmål og tilbakemeldinger om både trening og kamp, og vet også at vi med keeperansvaret er tilgjengelig stort sett døgnet rundt om de måtte lure på noe. 


Dette løpet og denne modellen følger vi hele veien, som forhåpentligvis ender opp på Ullern sitt A-lag, eller enda bedre (om mulig) i toppfotballen, enten i Norge eller det store utland. 

Men veien dit er lang og nåløyet trangt, men som vi innledet med å skrive har vi sett eksempler på at det er fullt mulig å nå målene sine i Ullern Fotball uansett posisjon på banen. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.