Ullern kretsmester i 4.div 2022 etter storseier mot KFUM på Grorud

Postet av Ullern Fotball den 12. Nov 2022

Vårt rekruttlag leder av Anders Johansson toppet en strålende sesong med seier 6-2 mot KFUM i ettermiddag på Grorud kunstgress. Johansson kan dermed reise til sørlandet med god samvittighet etter at både opprykk til Norsk Tipping-ligaen og KM tittelen er i boks. 

Kampfakta

Ullern 6-2 (1-0) KFUM

Målskårere: 1-0 Tobiassen (19 min), 1-1 Vold (47 min), 2-1 Francke (51 min), 3-1 Foss Evensen (58 min), 4-1 Foss Evensen (68 min), 5-1 Sereba (71 min), 6-1 Khoshpayam (88 min), 6-2 Årstad (90 min)

Tilskuere: Ca 100

Vær: Flott! 

Tett og jevn første omgang 

Det var en åpen kamp første 45 min der Ullern noe mot spillets gang tar ledelsen 1-0 på corner der Brage Tobiassen header ballen i mål fra corner slått av Peder Herman Jorsett Udnæs. KFUM startet kampen klart best og Ullern var under press, men etter målet fikk Ullern mer kontroll på kampen. 

Kunstmål alle Bergkamp og Sinclair

KFUM byttet 7 stk i pausen og fikk umiddelbart betalt når Ullern mistet ballen på midtbanen og de kunne sette inn utligningen bare minutter etter hvilen. Men Sereba som var et aktivum på sin høyreside skulle få en meget sentral rolle de siste 45 min. Etter noen dansesteg så smeller han inn til Jacob Francke som i kjent stil hadde tatt turen frem og kunne bredside inn 2-1 etter 51 min. Nå er Ullern virkelig i støtet og når Tobiassen finner Foss Evensen så er det 3-1. Flott avslutning med venstre i nærmeste kryss fra like innenfor 16m etter 58 min. Så skal vi frem 10 min og dagens Dennis Bergkamp moment når Foss Evensen under hardt press inne i 16m iskaldt lobber ballen over keeper og lengste hjørne. 69 min spilt og KFUM virker resignerte nå. Bare et par minutter senere er det Sereba show, en rakett i nærmest hjørne og game sett match. Men kunstmålene var ikke helt ferdig for i dag skulle det vise seg. Innbytter Albert Aleksanjan finner, en annen innbytter, Danial Khoshpayam som for et sekund blir Trevor Sinclair for QPR på 90 tallet. Ballen spretter opp, da er det duket for dagens brassespark og 6-1. KFUM får en trøstemål på slutten, men i dag var det ingen tvil og Ullern kan smykke seg med bøtte og medalje som kretsmester 4.div Oslo 2022. 

Avtroppende trener Anders Johansson om kampen

Selve prestasjonen bærer litt preg av ferietider. Vi varierer litt for mye. Men det tenker vi ikke for mye på nå. Vi gjør nok og fikk det vi ville: Et verdig punktum på sesongen. Jeg synes det hadde vært brutalt om denne gjengen ikke hadde fått løfta en pokal ila. 2022, og det fikk de heldigvis. Gutta skal ha masse skryt for å opptre på den måten de gjør gjennom treningsuka og i kampen. Det er ikke alle som får til å mobilisere til en slik kamp "etter" sesongen. Igjen er jeg stolt av den gjengen her.

Daniel Garcia vel grådig i medaljefangsten her, men verdt å merke seg at støtteapparatet rundt rekrutt denne sesongen har vært en viktig faktor på veien mot opprykk og KM tittel. Fra venstre: Tore Jørgen Rye (materialtransportør og vannflaskefyller i eliteklassen), Nicolas Gajardo (G19 trener), Jon Anders Urholt (matriss, et vandrende trykkeri og vaskeri), Christian Strømme (garderoberigger og folieringsekspert), Anders Johansson (fotballprofessor), Michael Strømme (matrisstalent), Johan Egil Rudi (litt av alt), Haakon Francke (håndballekspert, garderoberigger og transportør) og Daniel Garcia (vegetarianer og keepertrener med strekk i leggen, god bedring). 

Et opprykk, en KM tittel, det vinnes ikke kun av de ute på banen

Ullernfigur Johan Egil Rudi om betydningen av støtteapparatet i 2022: Det er på sin plass å nevne at årets støtteapparat rundt vårt rekruttlag har vært på nivå med alt en kan prøve å sammenligne oss med. Jeg tror ingen av spillerne har følt det som et steg ned i ramme og vilkår på B laget vs A laget. I tillegg til de på bildet over har også G19 trener Alexander Bendiksen vært med på mange kamper. Før sesongen startet satte vi oss ned og gikk gjennom oppgavene vi ønsket skulle tas tak i fra 2021 sesongen da vi rett og slett knapt hadde noe som kan kalles et støtteapparat rundt rekrutt. I 2022 kan vi si med stor sikkerhet at den støtten fra dette apparatet har gitt hovedtrener Johansson muligheten til å gjøre sine oppgaver så uforstyrret som det kan bli på dette nivået, det har gitt resultater og mye moro. Også en stor takk i retning våre trofaste supportere som alltid er der, på tribunen, og heier og kommer med sine ekspertkommentarer ;)

Poengbørsen
3.poeng: Bendik Foss Evensen

De to målene alene er nok til at Foss Evensen sitter igjen med tre poeng etter denne kampen. Først et velplassert skudd med venstre i nærmeste kryss og så en lobb som selv Dennis Bergkamp hadde anerkjent . Er meget viktig i den perioden der vi rett og slett avgjør kampen.
 
2.poeng: Jesper Nesbakk Wold

Er avgjørende i starten av kampen der vi blir kjørt litt. Leverer en solid kamp hele veien, trygge og gode valg med ball i bena. Redder både det han skal og mer til. Målet ikke så mye å gjøre med.
 
1.poeng: Joacim Zike Sereba

Skaffer corneren som vi skårer 1-0 på, assist på 2-1 og smeller selv inn 4-1. Har jobbet og stått på i hele år, levert målpoeng i fleng og er helt avgjørende også i finalen. Et flott eksempel på en seniorspiller som virkelig er med på rekrutt og bidrar til det fulle. MSB: Kronet opprykket med seier mot Holmlia

Postet av Ullern Fotball den 26. Okt 2022

Ullern 2 var som kjent allerede seriemester før siste runde mot Holmlia, men bydde opp til en (nest) siste dans i det som har vært en fantastisk sesong for rekruttene. Nok en gang fikk vi se flott angrepsfotball og ikke minst flotte scoringer når Ullern 2 slo Holmlia 5-3 på CC Vest Arena. Nå venter det KM-finale den 12.november mot KFUM 2 før guttene endelig tar ferie.
Foto: Merethe FosbyFeiende flott angrepsfotball
Ullern 2 hadde før gårsdagens kamp scoret 66 mål på 21 kamper, og mot Holmlia skulle målsnittet forbedres ytterligere.
Hjemmelaget gikk som vanlig offensivt til verks og etter bare 10 minutter sitter første ball i nettet. Et innlegg fra Sereba fra høyre siden finner Bendik Foss Evensen på bakerste som får en enkel jobb med å styre ballen i et åpent Holmlia mål.
Og det skal ikke gå mange sekundene før ballen igjen ligger i Holmlia nettet. Akenathon Empa snapper opp ballen og sender den videre til en meget god Joacim Sereba som chipper ballen nydelig over en utrusende målvakt. Også hersker det tvil om Bendik Foss Evensen som den måltyven han er faktisk rakk å styre ballen i mål før den passerte mållinjen. Uansett så er det 2-0 til Ullern.

Arkivfoto: Sindre Grytnes (Foto: Merethe Fosby)

 Så skal kaptein Sindre Grytnes dra frem et virkelig C-moment i årets siste seriekamp. En corner til Ullern klareres først ut av Holmlia forsvaret. Klareringen heades tilbake inn i feltet av Jacob Francke, og i ren Berbatov stil tar Grytnes ballen på brystet og klinker den i mål med en utsøkt volley.

Jacob Cleve Broch (Foto: Merethe Fosby)

Ullern rekruttene var ikke ferdige med å levere flotte mål. Jacob Cleve Broch fikk sjansen fra start og tok godt vare på den muligheten. Og 5 minutt før pause er det hans tur til å levere en strålende scoring.

Litt klabb og babb først før ballen havner hos den unge venstrebacken på 17-18 meter, og med sin utsøkte venstrefot fyrer han en avslutning som går i en lekker bue over en sjanseløs Holmlia keeper.

Jevnere etter pause
Ullern 2 trener Anders Johansson gjør mange bytter i andre omgang og det setter nok litt preg på kampen. Men flere unge spillere får verdifull spilletid og blant annet 06-gutt Albert Aleksanjan fikk ved flere anledninger vist seg frem med flere gode offensive bidrag.

En annen 06-gutt som virkelig har satt sitt preg på Ullern 2 denne sesongen og som er tatt opp i A-stallen til kommende sesong er Brage Tobiassen. Man skulle kanskje ikke tro det ved første øyekast, men dem som har sett han før vet at hodespillet hans faktisk er en av hans styrker i spillet sitt. Og det skulle han vise frem i det 60.minutt, kort tid etter at Holmlia fikk en heldig redusering etter litt rot mellom Lindøe og Benestad som endte med at Ismail Gul kunne sette ballen i åpent mål.

Brage Tobiassen stiger til værs mellom to Holmlia stoppere og styrer innlegget fra Støfring glimrende med pannebrasken tilbake i hjørnet hvor innlegget kom fra og dermed 5-1 Ullern 2.

Holmlia skal få to reduseringer før kampen er over og dermed ender det til slutt med 5-3 til Ullern 2.

Ullern 2 sender innpå to nye debutanter det siste kvarteret. Emil Protosevich og Edi Hockic (begge 06) fikk dermed sine første minutter med seniorfotballen helt på tampen av sesongen.


Arkivfoto: Anders Johansson fremst. (Foto: Merethe Fosby)

All honnør til spillerne
Hovedtrener Anders Johansson kunne innkassere nok en 3 poenger i sesongens siste match og valgte etter kampen å nedtone sin egen rolle og heller gi all honnør til spillerne.
- Som trener på et rekruttlag så er du 100% prisgitt spillerne du har tilgjengelig og innstillingen dem har til kampen. Vi har jo ikke treninger sammen og det er bare så så mye du da kan gjøre med en kampplan. Så selv om vi alle som er rundt laget spiller en rolle så er det fortsatt spillerne som står for denne prestasjonen. 
 
To nye debutanter igjen i dag får sine første seniorminutter i karrieren og veldig mange før dem har fått sin debut denne sesongen. Hvor gledelig er det for deg som trener å gi disse sjansen?
- det er selvfølgelig alltid gledelig. Å debutere i seniorfotballen husker man for alltid. Det har vært en utrolig fin arena for de unge spillerne våre og som du sier så har mange fått debuten sin denne sesongen. Og vi har møtt mange gode lag denne sesongen, så du møter ordentlig god motstand. Kampene mot Årvoll og Holmlia spesielt, der møter vi to skikkelig gode fotballag som jeg tror vi vil se i 3.divisjon igjen i løpet av kort tid. 
 
Hva tenker du om neste sesong hvor nivået kneppes opp et hakk i 3.divisjon?
- Ja, det kneppes opp mer enn bare et hakk, så vi må forberede oss på at det blir mange tøffe kamper. Men vi har fortjent dette opprykket og vinner serien med 6 poeng, og spillerne våre blir ett år eldre som vil ha mye å si. Så jeg tror absolutt vi har gode muligheter for å prestere godt neste sesong, sier Johansson.

Kampfakta
Ullern 2 - Holmlia: 5-3
Mål: Foss Evensen 10.min (Sereba), 11.min (Sereba), Grytnes 26.min (Francke), Cleve Broch 40.min, Gul 57.min, Tobiassen 60.min (Støfring), Diallo 73.min, Gaas 84.min.
Gult kort: Grytnes
Tilskuere: 35
 
Poengbørsen
3.poeng: Sindre Storhaug Grytnes
Sentralt på midten denne kampen og viser at han også der fungerer utmerket. Står frem nok en gang som en bauta i det defensive, men viser også mye godt offensivt. En utsøkt scoring må selvfølgelig også nevnes. Har vært avgjørende for Ullern 2 sin suksess denne sesongen, og viser i går hvorfor.
 
2.poeng: Jacob Francke
Har vært en veldig god sesongavslutning for Francke som igjen leverer en meget god kamp. Må nok ta ansvaret for Holmlia sitt tredje mål når han mister ballen, men leverer ellers en meget god 90.minutter.
Lover godt for kommende sesong hvor han forhåpentligvis er kvitt skadeproblemene.
 
1.poeng: Jacob Cleve Broch 
Dette var en meget god kamp av Cleve Broch. Har ikke fått altfor mye spilletid tidligere denne sesongen, men tar virkelig vare på muligheten mot Holmlia og leverer en solid kamp. Venstrebacken fikk også vist frem venstrefoten sin med en utsøkt dupper på 4-0 scoringen.
 MSB: SERIEMESTER!

Postet av Ullern Fotball den 19. Okt 2022

Ullern 2 har hatt en strålende sesong i 4.divisjon og kronet den på mandag med seriemesterskapet etter seieren borte mot Fagerborg. Et stort antall "Fagerborg" og Ullern supportere hadde møtt opp og de laget en fantastisk ramme rundt kampen på Marienlyst.
To glade gutter: Mikael Foss Andersen og Jesper Nesbakk Wold

Jevn kamp
Forrige kamp mot Fagerborg hadde Ullern 2 full kontroll og vant 5-2. Men løftet frem av et stort antall Fagerborg / Holmlia supportere, så ga Fagerborg Ullern 2 kamp helt til døren denne gangen. Selv om bortelaget nok hadde de største sjansene så viste Fagerborg at de slettes ikke var ufarlige.

Thomas Støfring har hatt en strålende sesong i 4.divisjon og stod før denne matchen med 12 mål på 11 kamper. Og det er akkurat han som skal sende Ullern supporterne til himmels når han i det 80.minutt runder keeper og setter inn 1-0 til bortelaget. Og nå gjaldt det bare for Ullern og holde buret rent så var seriemesterskapet sikret.
Fagerborg presser på for utligningen, men Ullern spiller klokt og godt og sikrer i land seriemesterskapet 1 serierunde før slutt!


Fullroser alle involverte
Hovedtrener Anders Johansson var en meget glad mann etter at seriemesterskapet var sikret og var full av lovord om lagprestasjonen.
- Jeg er utrolig stolt over det spillerne har fått til denne sesongen og alle som har vært med rundt laget. Det å gå hen å vinne 4 divisjon er en stor prestasjon som vi virkelig skal være stolte av. Dette er spillere som vanligvis ikke trener sammen. Noen er på A-laget, noen er juniorspillere og vi har til og med hatt flere spillere fra både 06 og 07-kullet til Ullern. Kjapt regnet så er det over 40 spillere som har spilleminutter for Ullern 2 denne sesongen, det sier litt om kvaliteten på spillerne som er i klubben, sier Johansson. 


Hva tenker du om mulighetene for laget i 3.divisjon neste sesong?

- Først og fremst så blir det en fantastisk bra utviklingsarena for våre yngre spillere. Å spille i 3.divisjon i junioralder er en enestående mulighet for å utvikle seg som spiller. Så må vi selvfølgelig forberede oss på at det blir veldig tøft. Både Grei og Kjelsås 2 rykker ned til 4.div denne sesongen og de var nyopprykket. Ready også som har vært i 3.divisjon lenge rykker også ned til 4.div, så det er ikke tvil om at det er en tøff oppgave som venter neste sesong. Men så får unggutta våre ett år til på baken og kan ta ytterligere steg frem til neste sesong, avslutter Johansson. Imponerende prestasjon
Sportslig leder i klubben, Magne Aarvik var meget fornøyd etter at opprykket var sikret og trekker frem mange årsaker til suksessen denne sesongen.
- Først må jeg gratulere alle som har vært med å bidratt til at denne sesongen til slutt endte med opprykk. Vi kan vel trygt si at vårt rekruttlag aldri har vært sterkere enn de er nå. Den innsatsen som er blitt lagt ned av de A-spillerne som har kommet ned har vært formidabel og det har gitt de yngre spillerne et enormt løft og som igjen har gitt resultater. Også må støtteapparatet med Anders i spissen også få masse honnør får den jobben de har lagt ned, samt at dette også er en seier for alle de som driver med spillerutvikling i klubben, avslutter Aarvik.  

To sterke bidragsytere: Håkon Mælumsæter Øverby og kaptein Sindre Grytnes

Kampfakta
Fagerborg - Ullern 2: 0-1
Mål: Støfring 80.min
Tilskuere: Ca 150

Poengbørsen
3.poeng: LAGET