Brage Tobiassen signerer proffkontrakt med Ullern!

Postet av Ullern Fotball den 18. Aug 2023

Et av årets store gjennombrudd bærer navnet Brage Tobiassen. Etter flere gode prestasjoner i PostNord-ligaen denne sesongen belønnes nå 16-åringen med proffkontrakt i Ullern. 


Bilde: Hovedtrener Anders Lubeck og Brage Tobiassen

Signerer 2-års avtale
Brage Tobiassen knytter seg til Ullern de to neste årene, men både klubb og spiller har ambisjoner om at han skal spille på høyere nivå etter hvert. 
- Vi er veldig glad for å både kunne tilby, men også komme til enighet med Brage om en proffavtale. Dette er velfortjent for hans del, men også viktig for oss som klubb at vi sikrer en avtale med en ung spiller i stadig utvikling. Det gir oss arbeidsro og vi kan fokusere fullt ut på å utvikle han som spiller videre og ambisjonen her til både klubb og spiller er jo at han skal ta steget videre når tiden er rett for det og riktig klubb melder sin interesse, sier hovedtrener Anders Lubeck. 

Bilde: Brage Tobiassen som kretsmester for G13 og 4.divisjon i 2022. 

Alle muligheter

Hans trener gjennom flere år Johan Egil Rudi forteller om en gutt som har alle muligheter for å nå langt, Bilde bildetekstmen maner til at det er veldig mye arbeid som gjenstår og at han er avhengig av å gjøre mange rette valg for og lykkes på høyt nivå.

 

- Han har hatt en kjempefin utvikling denne sesongen og jeg er imponert over hvordan han har taklet nivået, spesielt den fysiske biten. Alt det taktiske, tekniske og slikt visste vi at han holdt et meget høyt 2.divisjons nivå, men vi var mest usikker på den fysiske delen av spillet. Men så er han ganske fryktløs i duellene og ender ofte opp med å vinne dem.

Den fryktløsheten er en stor styrke han har selv om den også har medført en del harde smeller, men det gjør også at han fint takler den delen av spillet også.   

Så er det nok ting jeg tror han kan bli enda flinkere på fremover, i den alderen er det fryktelig viktig at han klarer å være en 24 timers utøver, passe på nok søvn, spise riktig og slike ting. Nå begynner skolen igjen også så ekstra viktig at han passer på energien sin. 

Men han har definitiv alle muligheter og det er egentlig veldig opp til han hvor langt han kan nå innen fotballen. Gjør han ting riktig og har den nødvendige flaksen så kan han nå så langt han vil, avslutter Johan Egil Rudi. 


Unggutten selv er fornøyd med sesongen så langt og glad for tilbudet om proffkontrakt, men er klar på at ingenting forandrer seg selv om han nå er på proffkontrakt. 

- Det er selvfølgelig veldig kult å signere sin første proffkontrakt, men det viktigste for meg nå er å utvikle meg videre og ha fullt fokus på å gjøre det så bra som mulig på trening og i kamp. Jeg har jo ambisjoner om å spille på høyere nivå når tiden er inne for det, men akkurat nå som sagt er det viktigst å fokusere på Ullern og å utvikle meg som spiller, sier en fornøyd Brage Tobiassen. Bittert tap mot Alta

Postet av Ullern Fotball den 7. Aug 2023

Selv om man forrige kamp mot Tromsdalen var svak så har Ullern laget under Anders Lubeck sin ledelse absolutt vist god progresjon den siste tiden. Og tre poeng mot Alta var absolutt i sikte når de gjestet CC Vest Arena. 
Men en unødvendig utvisning og straffebom gjorde jobben særdeles vanskelig. 

ARKIVFOTO: Emil Orheim Jaf så det røde kortet mot Alta. FOTO: Merethe Fosby

Ut av startblokka
Ullern var kanskje ikke på papiret oddsfavoritt før denne kampen, men troen på 3 poeng var meget sterk når de tok imot Alta på sin egen hjemmebane. 
Og Ullern åpner kampen virkelig sterkt. Mads Bådsvik får to store sjanser allerede etter et par minutter, men dessverre sitter ikke avslutningene helt for han. Bortelaget sliter virkelig den første halvtimen, spesielt på venstresiden hvor Emil Jaf i kjent stil flere ganger klarer å passere sin oppasser, men uten tellende resultat på måltavlen. 

Men der hjemmelaget sliter med å sette ballen i mål, så er ringreven Christian Reginiussen langt bedre når han får muligheten etter 31 minutter. Han er sikker på laben og sender bortelaget i føringen i regnet på CC Vest Arena.

Gleden skal imidlertid vise seg å være kortvarig for laget fra nord. Jubelen fra bortelaget har knapt nok lagt seg før Fitim Azemi viser enorm kvalitet når han er sterk feilvendt og klarer å holde i ballen. Han dribler seg fri fra to spillere og serverer Lars Austnes på høyresiden. Austnes bruker sin eminente høyrefot til å svinge ballen inn i feltet og der sitter den endelig for Bådsvik når han setter pannebrasken nydelig til ballen og styrer ballen i hjørnet. 

ARKIVFOTO: Mads Bådsvik scoret igjen på CC Vest Arena. FOTO: Merethe Fosby

Hodemist

Det nærmer seg pause når Ullern og Emil Jaf skal gi seg selv veldig vanskelig forutsetning foran andre omgangen. Etter noen tette dueller så mister unggutten Jaf hodet et ørlite sekund og slenger ut en hånd i retning en Alta spiller. Selv om treffet nok ikke var det hardeste så gir det uansett ikke dommer noen alternativ annet enn å vise han det røde kortet. Dermed må Ullern spille med en mann mindre i en hel omgang. 


Tett og jevnt, selv med 10 mann

Utgangspunktet før andre omgang var meget vanskelig, men Ullern hadde absolutt ikke tenkt å legge seg bakpå for å berge ett poeng. 

Hjemmelaget bytter til to stoppere bak og setter innpå Christoffer Skårn og signalet er tydelig. Her skal vi gå for alle poengene. Og det hadde ikke vært helt ufortjent om det hadde blitt resultatet. 
Nevnte Skårn blir spilt nydelig fri på høyrekanten av Brage Tobiassen og stormer inn i feltet. Der må Alta ty til ulovlige midler for å stoppe han og dermed ender det hele med straffespark til Ullern. Årets første for ordens skyld. 

Og nå ligger det meste til rette for at nysigneringen Fitim Azemi skal sette sitt første mål for Ullern. Azemi løper selvsikkert mot ballen og sender den ned mot venstre hjørnet. Dessverre for Azemi og Ullern redder Alta keeper Mats Trige mesterlig med et tigersprang og som i motsatt oppgjør blir han avgjørende.

Vi hopper til minutt 83 og igjen er det Christian Reginiussen som skal straffe Ullern når han setter inn 2-1 til bortelaget og sitt niende mål denne sesongen. Og mannen som spilte sin 330 kamp for Alta i dette oppgjøret har virkelig vært en Ullern nemesis denne sesongen. 

Og Ullern klarer aldri å svare, selv om de heroisk forsøker å angripe bortelaget de siste minuttene. Istedenfor som det så ofte skjer, så er det motstanderen som får muligheten til å kontre. Og på overtid sitter den definitive spikeren i kisten når innbytter Peder Brekke kommer alene med keeper og kan enkelt lobbe den over en utrusende Bugge i Ullern buret, og dermed game set match. 

ARKIVFOTO: Ullern trener Anders Lubeck. FOTO: Merethe Fosby

"Man får som fortjent"
Ullern trener Anders Lubeck var skuffet etter kampen og mener laget hans må klare å holde hodet kaldt i avgjørende situasjoner. 
- Føler du at man gir vekk poengene i dag med både utvisning og straffebom? 
Man får som regel som fortjent, både i fotball og i livet ellers. Gutta jobba og slet det de kunne, spesielt med 10 mann så gir vekk blir feil. Men vi må holde hodet kaldt i stressende og avgjørende situasjoner, og der sviktet vi dessverre igjen i de få men avgjørende nøkkelsituasjonene som oppsto i løpet av en jevn og intens kamp, sier Lubeck. 

- Neste runde er det borte mot Bærum som dere slo for et par uker siden. Hvor viktig blir det med tre poeng i den kampen?
Jeg er ikke så opptatt av hvem vi møter og hvor vi skal hente poeng. De er like mye verdt oppe i Levanger som hjemme på Ullern. Det som er sikkert er at vi må ha trepoengere og det helst litt kjapt. Det er et press vi må og vil leve med. Taper vi de neste kampene er det fort over for i år. Skulle vi få fart på ting derimot, kan det gå fort. De som har sett Formel 1 vet hvor fort man kan avansere bakerst i feltet hvis kjerra først får fart!

- Selv om det har tynt med poeng denne sesongen så må det være gledelig å se unge spillere som Ola Rye starte sin tredje kamp på rad å prestere så bra som han har gjort? 

I en sesong som uansett er langt unna det man håpet på resultatmessig er det en del lyspunkter når det kommer til spillerutvikling. Et av lyspunktene heter Ola Rye. Han har ikke fått spilletid i velkomstgave av meg, han har gjort seg fortjent til hvert eneste minutt han har spilt i konkurranse med flere veldig sterke og mer erfarne alternativer på stopperplass. Han er en av de som gir aller mest av seg selv og som jeg opplever tåler kravene som blir stilt. Jeg er generelt veldig optimistisk med tanke på unggutta som kommer opp fra egen stall. Brage Tobiassen var kanskje banens beste mot Alta, Bendik Foss Evensen har respondert ekstremt bra på tilbakemeldingene han fikk etter jeg kom.  I tillegg viser Jacob Cleve Broch, Herman Udnæs og Thomas Støfring den nødvendige sulten og dedikasjonen i hverdagen som trengs for å ta nivået på sikt. Her har det blitt jobbet veldig godt i utviklingsavdelingen de siste årene, sier Lubeck. 


Kampfakta
Ullern - Alta: 1-3
Mål: Reginiussen 31.min, Bådsvik 32.min (Austnes), Reginiussen 83.min, Brekke 90.min.
Gule kort: Jorde, Austnes (Ullern), Skum, Andersen, Jacobsen, Reginiussen, Trige, Suhr-Stamnes (Alta)
Rødt kort: Emil Orheim Jaf (Ullern)
Tilskuere: 135

Poengbørsen
3.poeng: Brage Tobiassen
Unggutten var tilbake igjen etter suspensjonen etter det røde kortet før ferien mot Godset 2. Han viser at han har tatt med seg den gode formen fra i vår og gjør sine saker meget bra på midtbanen til Ullern. Alltid spillbar og full oversikt hvor han har med og motspillere. 

2.poeng: Ola Nikolai Rye
Man blir kanskje ekstra blendet av disse ungguttene når de presterer. Men de fortjener absolutt hyllest når de kommer inn i laget og viser at de kan spille god fotball på dette nivået. Rye spiller bare sin fjerde kamp i PostNord, men viser trygghet og autoritet som normalt skulle tilsi en haug med kamper på dette nivået. 

1.poeng: Fitim Azemi
Fortvilende bom når han får mulighet fra krittmerket. Men ellers i kampen er han råsterk på topp og sterkt delaktig i scoringen i første omgang. Ingen tvil om kvaliteten hans og at han blir meget viktig for Ullern denne høstsesongen. Kapteinen: "Være en man kan stole på"

Postet av Ullern Fotball den 1. Aug 2023

Foto: Merethe Fosby.

 

Vårsesongen var en trå affære, seier mot Bærum gav tro på at det umulige kan være mulig likevel, veien oppover er kortere enn en skulle tro etter nesten en halv sesong uten seier. Vi har tatt en prat med kaptein Ismar Dizdar om vårsesongen, trenerbytte, hans rolle som kaptein og troen på fornyet kontrakt og vel så det når vi entrer andre halvdel av sesongen. 

Lys i enden av tunellen 

Slik situasjonen var tror jeg det ville blitt vanskelig uten noen endringer. Trenerskifte midt i sesong var noe nytt for meg, så åpenbart var jeg spent på hvordan det skulle bli. Etter introduksjonen til Anders i garderoben var jeg solgt. Plutselig var lyset i enden av tunnelen tilbake. Det er vanskelig å peke ut noen få ting han har kommet inn med, men passion, tro på oss og tydelighet på hva han ønsker er faktorer som kan trekkes frem. For de spesielt interesserte er det bare å komme på trening en dag så skjønner man ganske fort hva jeg mener.

Ser et godt stykke oppover på tabellen

Vanligvis ville jeg kanskje vært litt politisk korrekt og sagt at vi ikke må ta av helt etter første seier, men akkurat nå føler jeg troen og stemningen i gruppa er så bra at vi kan sikte litt høyere enn å bare sikre plassen.

Vi må bygge videre på det vi har satt i gang med. Vi så hvor mye det kostet å vinne mot Bærum, og vi var kanskje litt heldige i enkelte situasjoner. Når man er der vi er på tabellen for øyeblikket kan man til tider ha litt høye skuldre og gå for den «enkle» løsningen ved å bare kvitte seg med ballen for å ikke gjøre noe feil. Jeg tror akkurat det å tørre å beholde roen i det oppbyggende spillet blir meget viktig i kampene fremover. Vi har allerede blitt bedre på det de siste ukene, så jeg har kjempetro på at utviklingen vil fortsette.

Azemi et forbilde på alt

Fitim er en knakanes god kar som mildt sagt har kommet inn i gruppa som et friskt pust. En ting er hvor sinnsykt god han er, men han er virkelig et forbilde på alt. Tror ikke vi helt forstår hvor heldige vi er, så alle burde benytte seg av muligheten til å lære av en så rutinert og erfaren spiller. Det lukter mål bare du ser på fyr!

Vi har en ganske ung tropp så det å holde styr på Rye og gjengen er i seg selv en heltidsjobb. Neida! Jeg ønsker å være en stabil spiller som står frem i vanskelige øyeblikk. Rett og slett være en man kan stole på og en som bidrar til at dette momentumet vedvarer. Nå syns jeg veldig mange tar ansvar på ulike måter så heldigvis jobber vi sammen om dette.

Mr Espen 100% Lindøe viser vei 

Espen Lindøe er for meg soleklar der (å sette standarden på trening). Å ikke gi 100% er rett og slett ikke et alternativ for han. Alle lag burde ha en Espinho, i hvert fall i tunge perioder. Jeg vil også nevne hele kollektivet, for det å tape så mye som vi har gjort tidligere i år er ikke lett.

Foto: Merethe Fosby. Vi satser på mer jubel for Dizdar og co på lørdag mot Alta kl.17.00 på CC Vest Arena. 

 

Det ble trått oppe i det høye nord mot Tromsdalen i helgen som var. I morgen tirsdag kl.17.00 starter forberedelsene som skal lede til 3 nye poeng for kaptein Dizdar og hans lagkamerater. Lørdag kl.17.00 venter Alta på CC Vest Arena. Vi trenger deg på tribunen, den ekstra energien fra publikum er fort avgjørende i disse tette og jevne kampene. Trå dag i nord

Postet av Ullern Fotball den 1. Aug 2023

Det ble en trå dag på Romssa Arena når tabelltoer Tromsdalen UIL var motstander lørdag tidlig ettermiddag. Et tidlig baklengs gjorde at vi måtte frem å jage og da ble det mye rom for TUIL å kontre i. 

Tidlig under

Publikum hadde knapt rukket å sette seg før dagens første mål skulle presentere seg på det som for tiden er TUIL sin midlertidige hjemmebane mens de skifter plastikk inni Tromsdalen. Like før 5 min på klokken taper vi et par dueller på midten og TUIL utnytter bruddet rått. Spiller til toppskårer Marius Larsen som drar av Ola Rye og planter ballen helt ute ved stolpen utenfor Wold sin rekkevidde. Verst tenkelig start for oss mot et lag som vet å kontre når sjansene byr seg. 

Vi skaper ikke all verdens, nærmest er vi på et innlegg fra Lars Austnes som finner Azemi på første stolpe, men keeper er på plass og avverger. Ellers var Jaf frisk og den som så ut til å kunne skape trøbbel for TUIL. Men de helt store sjansene uteble og i det 35 min får TUIL en av sine mange cornere i første omgang. Ballen klareres først, men ikke godt nok, den blir lempet inn i feltet og ender hos Larsen som setter sitt andre for dagen og 2-0. Det resultatet står seg til pause og det så ikke lovende ut. 

Egentlig ikke nærme poeng 

TUIL har god kontroll på kampen i andre omgang, vi sliter med å komme til klare sjanser og TUIL har både ball i stolpen og andre målsjanser før du avgjør kampen på slutten når vi må frem. I det 81 min får TUIL enda en corner, henges opp og de knuser oss rett og slett i duellen og ballen går i mål. Wold vil nok kanskje tenke at den kunne vært reddet. Bare drøye minuttet etter misser vi på en pasning på midten, overgang er nevnt, de ender 1v1 nærme mål og setter ballen kontrollert i lengste. 4-0 og null poeng med hjem fra Tromsø. 

Kampfakta
Tromsdalen - Ullern: 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Larsen (5.min), 2-0 Larsen (35 min), 3-0 Eliassen (81 min) og 4-0 Skogvoll (83 min)
Gule kort: Ademaj (Ullern) 
Tilskuere: 220

Poengbørs

3.poeng: Emil O. Jaf

Viser 1v1 ferdigheter både fysisk og teknisk som holder høyt PostNord nivå. Har et raid rett etter 2-0 målet der han drar av motspiller på egen halvdel, slår tunell på neste og rykker forbi den tredje før innlegget blir slått inn. Dessverre løp for få lagkamerater fort nok til å fylle opp boksen der. Fremstår som vår klart største trussel mot TUIL. Pluss også for en del viktige returløp. 

2.poeng: J. Aarenes

Står ikke på innsatsen fra gutten på vår venstreside. Vi har ok kontroll defensivt på den siden, skaper litt fremover. Konkurransen om poengene ikke den helt store i denne kampen, såpass ærlige må vi være. 

1.poeng: Jonas A. Jorde

Jobber og sliter hele veien inn, men det er liten tvil om at midtbanekampen tapte vi i denne kampen. Nesbakk Wold: "Gruppen er samlet, tent og utrolig klar for å krige"

Postet av Ullern Fotball den 27. Jul 2023

Foto: Merethe Fosby

Ullern har en sterk historie på keepersiden og det er ikke rent få keepere som har tatt steget fra vårt A lag og videre oppover i toppfotballen. 2002 modellen Jesper Nesbakk Wold kom til Ullern som 15 åring fra Ready for å spille G16 Interkrets. Steg for steg har han utviklet seg og etter en bunnsolid vår for rekruttlaget i Norsk Tipping ligaen startet han sin første kamp i PostNord i årets første seier mot Bærum i helgen som var. Vi tok en prat med den unge keeperen. 


Modenhet har hjulpet meg til bedre prestasjoner

Personlig føler jeg at modenhet stadig har hjulpet meg med å forbedre prestasjoner, både i enkeltkamper og over tid. Desto eldre jeg blir, desto mer opplever jeg en ro over eget spill, og hvordan jeg forholder meg til stressende og pressede situasjoner. Samtidig opplever jeg at det er enklere å ta for deg personlig utvikling (fotballteknisk og mentalt) om jeg har ett konkret bilde på hva jeg ønsker å bli bedre på. Dette aspektet føler jeg har forbedret seg stort på kort tid - jeg kjenner meg selv bedre og reflekter bedre over egne forbedringspotensial.

Ønsker å bli bedre

Selv om jeg opplever at jeg stadig tar steg innen min mentale styrke, er det fortsatt noe jeg ønsker å utbedre og forbedre stort. Keeperrollen er en vanskelig  posisjon sånn sett. Det er en posisjon hvor det alltid teller hva man gjør, hvilke valg man tar og hvordan en agerer. Utespillere har særegne krav til fysisk styrke og utholdenhet, hos keepere sitter mye i det psykiske. Derfor er det også noe jeg personlig ønsker å bli enda bedre på.

Foto: Merethe Fosby 

Senke skuldrene i ferien 

Med mer fritid utenom treningstid er det naturlig at jeg kan jobbe med flere deler av verktøykassen min enn ved en ellers travel skole- og jobbhverdag. Jeg forsøker å trene styrke så ofte jeg har mulighet, samt supplere med økter hvor jeg kan terpe på spesifikke teknikkmomenter og andre forbedringspunkter. Samtidig tar jeg i bruk sommeren for å senke skuldrene, og gjøre andre ting som ikke omhandler fotball. Dette kan innebære båttur, en tur på drivingrangen, eller gåtur med hunden. At fotballen ikke er helt altoppslukende er viktig for meg, uavhengig av hvor i sesongen vi befinner oss.

Utrolig gøy å få årets første start i PostNord

Naturligvis var det utrolig gøy, og ikke minst befriende at det gikk som det gikk. Starten på høstsesongen markerte ett år siden min forrige PostNord-kamp, og derfor var det gøy at jeg presterte slik jeg ønsket. Spesielt gøy var det på bakgrunn av situasjonen vi befinner oss i. Er overraskende få som forsøker en chip for tiden, men Cleve må vel være en heit kandidat. Vi har bygd opp en helt egen driv de siste månedene, og det reflekteres i prestasjonene våre på banen. Gruppen er samlet, tent og utrolig klar for å krige for sesongens andre 3 poenger på en fantastisk arena og kunstgress⚽️🦾

Foto: Merethe Fosby.